?>

Depremler sonrası Malatya'da görevlendirilen hekim yaşadıklarını anlattı

Doç. Dr. Balioğlu, "Burada etkileyici olan bir şey de oradaki meslektaşlarımın halen ailelerini çok iyi şartlarda güvenli bir ortama istedikleri şekilde yerleştiremedikleri halde hastanelerinde hizmet vermeye devam ettiklerine tanık olmamdı." dedi.

Gündem - 3 yıl önce

İstanbul

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilk gün Malatya'ya gönderilen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Bülent Balioğlu, "Burada etkileyici olan bir şey de oradaki meslektaşlarımın halen ailelerini çok iyi şartlarda güvenli bir ortama istedikleri şekilde yerleştiremedikleri halde hastanelerinde hizmet vermeye devam ettiklerine tanık olmamdı." dedi.

AA muhabirine açıklama yapan Balioğlu, ilk günde depremin hasarına bağlı olarak bölgeye gece saatlerinde gittiğini, Malatya'ya ulaştıklarında branşlarına göre ihtiyaç duyulan hastanelere görevlendirildiklerini anlattı.

Malatya'da gittiği hastanede çalışan doktorlar ve yönetici kadronun deprem mağduru olmasına rağmen kendileri ve ailelerinin durumunu düşünmeden nasıl çalıştıklarını gördüğünü aktaran Balioğlu, bundan çok etkilendiğini ifade etti.

Balioğlu, oradaki çalışanların deprem mağduru olmalarına rağmen çok özverili çalıştıklarını dile getirerek şöyle konuştu:

"Bir şekilde herkes elinden geleni yapmaya çalışıyordu. Ben de hastanede bulunduğum süre içinde ortopedi ve travmatoloji kliniğindeki uzman arkadaşlarımıza destek olmaya çalıştım. Aynı zamanda Erzincan Binali Yıldırım Tıp Fakültesi Üniversitesinden arkadaşlarımız ekip olarak gelmişlerdi. Ortopedi ve travmatoloji ekibi olarak onların çok büyük bir yükü sırtladığına tanık oldum. Aynı zamanda Elazığ'dan çok değerli meslektaşlarım oraya hemen gelmişler ve hizmete yardım ediyorlardı. Daha sonra Tunceli'den de arkadaşlarımız katıldı. Burada etkileyici olan bir şey de oradaki meslektaşlarımın halen ailelerini çok iyi şartlarda güvenli bir ortama istedikleri şekilde yerleştiremedikleri halde hastanelerinde hizmet vermeye devam ettiklerine tanık olmamdı."

Depremde enkazdan kurtarılan insanların ilk anda bir şekilde travmanın etkisi altında olduklarına işaret eden Balioğlu, hem psikolojik hem de fizyolojik olarak deprem travmalı hastaların, meslek hayatlarında gördükleri diğer travmalara hiçbir şekilde benzemediğini söyledi.

Balioğlu, bu hastaların gerçekten ayrı bilgi birikimi ve eğitim gerektiren bir grup olduğuna dikkati çekerek, "Deprem yaralanmaları, deprem travmaları çok çok dikkatlice değerlendirilip ağırlıkla travmaya uğrayan bölgeye odaklanılabilir. Ama sistemik olarak o hastanın vücut dokularındaki ezilme, aynı zamanda iç organları ve ekstremiteleri gibi tüm fonksiyonları değerlendirip titiz bir şekilde yaklaşımla tedavi etmeyi gerektiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Deprem bölgesinde hastanedeki ekiple iş bölümü yaparak orada hem acil hem servis hem de ameliyat hizmetlerinin sürdürülmesi konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydeden Balioğlu, bölgede görevlerini yaptıktan sonra İstanbul'a geldiklerini anlattı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mardin ve Şırnaklı gönüllü eczacılar Adıyaman'da depremzedelere hizmet veriyor

2023-02-20 11:55 - Sağlık

Malatya Doğanşehir'in kırsalında deprem nedeniyle yarıklar oluştu

2023-02-15 14:58 - Gündem

Hüseyin Burak Uçar’ın ‘Hayalbaz’ adlı öykü kitabı çıktı

2023-02-21 08:47 - Özel Haber

Kalkınma ajanslarına bu yıl kullandırılacak transfer ödenekleri belirlendi

2023-02-16 09:43 - Ekonomi

Adıyaman'da depremin 207. saatinde 12 yaşındaki çocuk kurtarıldı

2023-02-14 20:10 - Gündem

Güçlerini birleştirip deprem bölgesine enerji taşıdılar

2023-02-16 11:33 - Teknoloji

Kahramanmaraş merkezli depremler TÜBİTAK destekli 107 projeyle araştırılıyor

2023-02-16 14:21 - Teknoloji

Avrupa ülkelerinden Ukrayna'ya 520 milyon sterlinlik askeri yardım

2023-02-15 20:02 - Dünya

Stoltenberg: İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği onaylarına dair karar Türkiye'ye ait

2023-02-15 21:55 - Dünya

Fenerbahçe Marşı'yla hayata tutunan depremzedeye Fenerbahçeli futbolcudan moral telefonu

2023-02-16 10:33 - Gündem

İlgili Haberler

Ankara'nın bazı ilçelerinde sağanak ve şiddetli rüzgar etkili oldu, bir kişi öldü

00:47 - Gündem

Ankara'da şiddetli rüzgarın devirdiği konteynerdeki bir kişi öldü

00:28 - Gündem

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ateşkesi ihlal ettiğini bildirdi

23:57 - Gündem

ALTAY Tankı ile Türk savunma sanayisi yeni kabiliyetler kazandı

22:22 - Gündem

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'ın Faşir şehrindeki sivillere karşı saldırıyı şiddetle kınadı

22:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Brezilya'da güvenlik güçlerinin uyuşturucu operasyonunda 4'ü polis en az 60 kişi öldü

00:58 - Dünya

İsrail'in ateşkesi ihlal ederek Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 11 Filistinli hayatını k

00:52 - Dünya

Ankara'nın bazı ilçelerinde sağanak ve şiddetli rüzgar etkili oldu, bir kişi öldü

00:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Kadın Futbol Takımı'nı tebrik etti

00:43 - Spor

A Milli Kadın Futbol Takımı B Ligi'nde kalmaya hak kazandı

00:37 - Spor