?>

'Depremde orta ve ağır hasar gören 500'e yakın ev var'

Denizli Valisi Karahan, "Deprem nedeniyle oturulamaz, orta ve ağır hasarlı 500'e yakın ev var. Pazartesi gününe kadar ön hasar tespit çalışmalarını bitirmeyi planl��yoruz." dedi.

Gündem - 7 yıl önce

Denizli

Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam'daki depremde 500'e yakın evin orta ve ağır derecede hasar gördüğünü söyledi.

Karahan, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ve Türk Kızılay yetkilileriyle birlikte deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.

Depremzedelerle görüşen Karahan, vatandaşların taleplerini dinledi.

Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çarşamba günü meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşların yüzünü güldürmek için ekiplerin aralıksız çalıştığını belirtti.

Bölgede hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Karahan şunları kaydetti:

"Deprem nedeniyle oturulamaz, orta ve ağır hasarlı 500'e yakın ev var. Pazartesi gününe kadar ön hasar tespit çalışmalarını bitirmeyi planlıyoruz. Şu ana kadar bin çadır dağıttık vatandaşlarımızın dışarıda kalmaması için. Kızılayımız sıcak yemekleri dağıtmaya devam ediyor. Kaymakamlık tarafından para yardımında bulunuldu. Depremzedelerin yüzü güldürülecek. Bunun için çalışıyoruz."

"Hep beraber olalım bu yaraları saralım"

Uçarı Mahallesi'ndeki evi yıkılan Ramazan Ünlü, kahvaltı yapacakları sırada sarsılmaya başladıklarını ve hemen evden dışarıya kaçtıklarını anlattı.

Evlerinin mutfak, oturma odası ve banyosunun yıkıldığını söyleyen Ünlü, "Evimizin büyük bölümü hasarlı. Depremle ortalık toz dumana karıştı. Eşyalarımızı çadırlara taşıdık. Allah razı olsun devletimizden, milletimizden. Çok şükür. Çadırımız güzel. Her şeyi devletten beklemeye gerek yok. Biz de elimizden geleni yapacağız. Hep beraber olalım bu yaraları saralım." diye konuştu.

"Komşuma yardım ederken kendi evimin yıkıldığını görmemişim"

Gülsüm Ünlü de deprem anında nasıl dışarıya çıktıklarını bilemediklerini belirterek, "Dışarı çıktığımda komşumun bayıldığını gördüm. Hemen yanına koştum. Yardımcı olduk. Komşuma yardım etmekten kendi evimizin yıkıldığını görmedim. Sonra bir baktım evim yıkılmış gitmiş. Korkudan ancak dün evime girebildim. Hasta oldum, çok üzüldüm. Başımızı sokacak evimiz yoktu. Devletimizden Allah razı olsun. Meydanda koymadı." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TSKB'den "SU: Yeni Elmas" raporu

2019-03-17 15:58 - Ekonomi

Fikret Orman’dan ’Gönüllülük Projesine’ destek

2019-03-22 15:49 - Spor

'Bu ses bir tek Türkiye'den yükselebilir'

2019-03-17 06:02 - Siyaset

ASELSAN'ın yeni yatırımının temeli atıldı

2019-03-23 00:10 - Gündem

'Deniz Havuzu' projesiyle gençler Fatih’te denizle buluşacak

2019-03-17 20:12 - Gündem

Güneşin erittiği kadının yaz kabusu

2019-03-23 17:12 - İnsan&Hayat

Köpeği kucaklayıp yolun karşısına geçirdi

2019-03-17 13:42 - Genel

Schneider Electric, RLC Günleri’nde sponsor olarak yer aldı

2019-03-21 20:42 - Genel

Jean Armel Kana Bıyık kadrodan çıkartıldı

2019-03-18 17:26 - Spor

Zeybekci: 'Kimsenin yaşantısına müdahale edilmeyecek'

2019-03-19 21:42 - Siyaset

İlgili Haberler

Afyonkarahisar'da öğrenci servis aracı ile kamyonet çarpıştı, 14 kişi yaralandı

08:57 - Gündem

Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı

22:42 - Gündem

Ankara'da pitbull saldırısına uğrayan 5 yaşındaki Doğa'ya psikososyal destek

17:17 - Gündem

Türkiye'nin enerji filosuna katılan iki yeni sondaj gemisi yan yana geldi

16:47 - Gündem

İstanbul Vadi Evleri 5. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kura çekimi yapıldı

15:37 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD, Kanada'ya 2,68 milyar dolarlık hava saldırı silahlarının olası satışını onayladı

10:02 - Dünya

ABD, seyahat yasağı uygulanacak ülke sayısını 30'un üstüne çıkarmayı planlıyor

09:58 - Dünya

Aralık ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

09:47 - Ekonomi

İsrail ordusu ateşkesi ihlal ederek Gazze ve Han Yunus’un doğusunu bombaladı

09:43 - Dünya

Futbol: Haftanın programı

09:33 - Spor