?>

Depremde kaybettiği annesi ve 3 kardeşinin hatıraları için enkazın başında bekliyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan Kemal Bıçakçı, depremde annesi ve 3 kız kardeşinin hayatını kaybettiği binanın enkazında, onlardan kalan hatıraları arıyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Hatay

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremler nedeniyle ilçede yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Bölgede bazı vatandaşlar ise enkaz altında yitirdikleri yakınlarından geriye kalan kişisel eşyalara ulaşmak için yıkıntıların başında bekliyor.

Depremzedeler beton yığınları altından, sevdiklerinden geriye kalan bir fotoğraf albümü, oyuncak ve benzeri kişisel eşyaları çıkarmaya çalışıyor.

Bazı afetzedelerin yıkıntılar arasından çıkan eşyaları kokladığı görülürken kimileri ise eşyalara ulaştıklarında gözyaşı döküyor.

Annesi ile 3 kız kardeşinin hayatını kaybettiği İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi'ndeki Güleryüz Apartmanı'nın enkazında onlara ait eşyaları bulmaya çalışan Kemal Bıçakçı, ulaştığı, ailesine ait bir kepçeyi elinden bırakmadı.

"Ablamın çeyizinden bir kısmını bulduk"

Bıçakçı, AA muhabirine, ilk depremin hemen ardından yaklaşık 15 dakika içinde bu alana geldiğini ve binanın çöktüğünü görünce büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

2 gün sonra ablasının cansız bedenini çıkarabildiklerini anlatan Bıçakçı, sonrasında ise annesinin ve diğer kız kardeşlerinin cenazelerine ulaşabildiklerini ifade etti.

Bıçakçı, yaşadığı acıyı kelimelerle tarif edemeyeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu binada 30'a yakın insan vefat etti. Ben 8 seneye yakın burada oturdum, 1998'de buradan ayrıldım. Annem ve kardeşlerim 4'üncü katta kalıyorlardı. Yapacak bir şeyimiz yok maalesef. Sadece seyrediyoruz, ağlıyoruz. Ailemle alakalı bazı eşyalar eksik. Her şey birbirine girmiş. Ama en azından cenazelerimizi aldık. Sadece ablamın çeyizinden bir kısmını bulduk. Kardeşim bu kepse için, 'Ablamın.' dedi, aldık. Yani işte buna seviniyoruz. Hani bir hatıra diyoruz en azından."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Anadolu Otoyolu'nda sis etkili oluyor

2023-03-15 15:33 - Gündem

Avrupa futbolunda kuralar yarın çekilecek

2023-03-16 11:13 - Spor

Kars'ta göçmen kuşlar gelmeye başladı

2023-03-12 15:07 - Çevre-Hayat

AK Parti'li Yıldırım ve Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'ı ziyaret etti

2023-03-10 20:03 - Siyaset

Kayseri'de 4,8 büyüklüğünde deprem

2023-03-10 06:27 - Gündem

Karabük'te yapımı tamamlanan Haslı Göleti su tutmaya başladı

2023-03-13 16:45 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin ve milletin imkanlarının tamamı deprem bölgesi için seferber edildi

2023-03-12 19:07 - Siyaset

Demir Grup Sivasspor, Fiorentina'ya mağlup oldu

2023-03-10 01:02 - Spor

"Beyoğlu derbisi"nde 38. randevu

2023-03-10 09:37 - Spor

Avusturya Grand Prix'si 4 yıl daha F1 takviminde kalacak

2023-03-16 00:03 - Dünya

İlgili Haberler

TİKA, Somali'de şehit Ömer Halisdemir adına Türkçe sınıfı açtı

23:57 - Çevre-Hayat

Bodrum'da gönüllü dalgıçlar deniz dibi temizliği yaptı

19:03 - Çevre-Hayat

Anadolu'dan gelen şehit çocukları TCSG-Güven Gemisi'yle İstanbul Boğazı'nı gezdi

18:47 - Çevre-Hayat

Hakkari'de özel gereksinimli genç bir günlüğüne asker oldu

17:12 - Çevre-Hayat

İranlı heykeltıraş hurda demirlerden "Van Gölü Canavarı" yaptı

14:22 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İran: İsrail barış ve güvenliği eşi benzeri görülmemiş şekilde tehdit ediyor

01:33 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail barış istemiyor. İsrail istikrar istemiyor

01:27 - Dünya

Enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda

00:53 - Siyaset

İsrail'in Suriye'deki saldırılarına karşı TBMM kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

00:48 - Gündem

Şampiyonlar Ligi'nde 1. eleme turu tamamlandı

00:43 - Spor