?>

Depremde ayakta kalan Altınşehir, kuyumcu esnafının umutlarını artırdı

Kahramanmaraş'ta kuyumcu esnafı, 3 yıl önce kurulan Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi'nin depremleri orta hasarla atlatmasıyla teselli buluyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Kahramanmaraş

Kuyumculuk sektöründe Türkiye'nin önde gelen merkezlerinden Kahramanmaraş'ta kent merkezinde faaliyet gösteren 470 iş yeri, 2020 yılında "Kuyumcukent" olarak da bilinen Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi'ne taşındı.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde kuyumcuların çalıştığı iş yerlerinin bir çoğu yıkıldı.

Depremleri orta hasarlı olarak atlatan Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi'nde ise kuyumcuların altınlarına, makine ve ekipmanlarına zarar gelmedi.

Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, AA muhabirine, daha önce kuyumcuların kent merkezindeki ofislerde mesleklerini icra ettiğini, bu alanların kuyumculuk için uygun olmamasından hareketle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle 2020 yılında Altınşehir Sitesi'ni kurduklarını ifade etti.

Bu sitenin neden önemli bir ihtiyaç olduğunun bugün daha iyi anlaşıldığını dile getiren Öz, şunları kaydetti:

"Çarşıdaki bütün iş yerleri enkaz oldu. İyi ki biz bu siteyi buraya taşımışız. Bizde de hasar var ama değerli madenlerimiz, makine ekipmanlarımız sağlam. Eğer Kahramanmaraş'ta kuyumculuk devam edecekse bu da bu binanın ayakta kalması sayesinde. Depremde Altınşehir yıkılsaydı Kahramanmaraş'ta kuyumculuk diye bir şey kalmazdı. Ciddi bir ihracatımız ve iç piyasa hacmimiz var. Burası da yıkılmış olsaydı Kahramanmaraş'ın kalbi dururdu. İnşallah bu kalbi biz çalıştıracağız. Bu memleketi yeniden ayağa kaldıracağız."

Kuyumcu Engin Polat ise daha önce çalıştıkları iş yerlerinin yıkıldığını söyleyerek, "Taşınmasaydık enkazın altında makinelerimizi arıyor olurduk. Altınşehir'deki esnafın tamamı buradaydı. Maraş'ta kuyumculuk sektörü biterdi." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya: ABD İHA'sı ile ilgili olay, ABD'nin savaşa doğrudan dahil olduğunu doğruluyor

2023-03-15 23:28 - Dünya

Türkiye Jokey Kulübü depremzede çocukları ponylerle buluşturuyor

2023-03-17 11:52 - Çevre-Hayat

Fransa'da emeklilik reformu karşıtı gösterilerde binlerce kişi sokağa indi

2023-03-18 21:48 - Dünya

Kahramanmaraş'ta depremzede çocuklara doğum günü sürprizi

2023-03-18 22:28 - Magazin

Milli Savunma Bakanı Akar, Iraklı mevkidaşıyla görüştü

2023-03-21 15:58 - Gündem

7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi tamamlandı

2023-03-18 14:02 - Teknoloji

Fenerbahçe borsada da yatırımcısının yüzünü güldürdü

2023-03-20 14:23 - Ekonomi

Selden etkilenen Şanlıurfa'da askerler temizlik yaptı

2023-03-15 23:23 - Gündem

Kuzey Kore deneme amaçlı uzun menzilli balistik füze fırlattı

2023-03-16 07:53 - Dünya

Antalya'da sağanak etkisini göstermeye başladı

2023-03-16 08:57 - Asayiş

İlgili Haberler

Kırklareli'nde Kayalıköy Barajı'nın doluluk oranı yüzde 6'ya düştü

09:52 - Çevre-Hayat

Ağabeyinden etkilenen Şırnaklı genç, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'ne yerleşti

15:33 - Çevre-Hayat

Düzce'de her gün pencerede çöp kamyonunu bekleyen küçük kıza oyuncaklı jest

14:57 - Çevre-Hayat

Ardahan ile Kars'ın yüksek kesimlerine kar yağdı

10:08 - Çevre-Hayat

Eskişehir'de 10. Sivrihisar Hava Gösterileri sona erdi

17:28 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Öğretmen ve öğrencilere yönelik umre turları için başvurular başladı

10:47 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne Hırvatistan'da başlayacak

10:43 - Spor

Filistin Devleti'ni tanıyan Fransa'nın Gazze'deki soykırımı durdurmak için harekete geçmesi talep edildi

10:38 - Dünya

Finansal Hizmetler Güven Endeksi eylülde arttı

10:33 - Ekonomi

UEFA Avrupa Ligi'nde lig aşaması heyecanı başlıyor

10:23 - Spor