?>

Depremde 72 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi H Blok'a ilişkin davada karar çıktı

6 Şubat 2023'teki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, 72 kişinin yaşamını yitirdiği Ebrar Sitesi H Blok'un yıkılması dolayısıyla binanın müteahhitleri Tevfik Tepebaşı ile Atilla Öz, 14 yıl 5 ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırıldı.

Gündem - 9 ay önce

Kahramanmaraş

"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat 2023'teki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, 72 kişinin yaşamını yitirdiği Ebrar Sitesi H Blok'un yıkılması dolayısıyla Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz 7 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasında, tutuksuz sanıklar H.N. ve N.K. ile müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Başka dosyadan tutuklu sanıklar Tevfik Tepebaşı ile Atilla Öz, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) duruşmaya katıldı. Diğer sanıklar duruşmada yer almadı.

Mahkemede son sözleri sorulan sanıklardan Atilla Öz, suçsuz olduğunu, yıkılan binayla bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Öz, "Binayla ilgili benim bir ilgim yok, toplantılara katılmadım, hiçbir yerde imzam da yoktur bu nedenle beraatimi talep ediyorum." dedi.

Tevfik Tepebaşı da suçsuz olduğunu, Ebrar Sitesi H Blok'un yapım süreciyle veya müteahhitliği ile alakalı herhangi bir ilgisinin bulunmadığını savundu.

Tutuksuz sanıklar N.K. ile H.N. de mahkemeden beraat talebinde bulundu.

Sanık N.K. "Ben H Blok'un sıvacısıydım, beraatimi talep ediyorum." dedi. Sanık H.N. ise "Ben de kapıcıydım, sigorta yaptırmak için okumadan bazı belgelere imza attım. Beraatimi istiyorum." şeklinde savunma yaptı.

Sanık avukatları da müvekkillerinin beraatlerini talep ederken müşteki avukatları ise sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Tevfik Tepebaşı ile Atilla Öz'ü "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 14 yıl 5 ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırdı.

Tutuksuz sanıklar H.N, L.T. ve N.K'nin beraatine hükmeden mahkeme heyeti, firari sanıklar Ahmet Doğan ile Mustafa Timurbanga'nın yakalanamamış olmaları gerekçesiyle dosyalarının tefrik edilmesine hükmetti.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca, Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde merkez Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi'nde 72 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi H Blok'un yıkılmasına ilişkin 7 sanık hakkında dava açılmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yeni Gelenler İçin En İyi TV Oyunları Nasıl Seçilir

2025-03-27 17:54 - İnsan&Hayat

Stadyum Kültürü ve Taraftar Tutkusu Türkiye Süper Lig’inin Kalp Atışı

2025-03-25 15:56 - İnsan&Hayat

Türk Basketbol Süper Liginde Alt Sıralardan Yükselen Takımlar Sürprizlerle Dolu Bir Sezon

2025-03-26 13:04 - İnsan&Hayat

DSİ'den İzmir'e 22 yılda 65 milyar 632 milyon liralık yatırım

2025-03-24 11:43 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TEKNOFEST neslinin gümbür gümbür geldiğini görüyorum

2025-03-24 20:40 - Siyaset

TJK E-Bayi: Online Bahis Keyfi!

2025-03-26 11:44 - İnsan&Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hukuksuzluğun hesabını yine hukuk içinde soracağız

2025-03-25 21:56 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olarak kardeş Filistin halkına gereken her türlü desteği vereceğiz

2025-03-27 00:33 - Siyaset

Sofralık yumurta ihracatında fon kesintisi artırıldı

2025-03-25 02:43 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli muharip uçağımız KAAN seri üretime geçecek

2025-03-26 15:38 - Siyaset

İlgili Haberler

Türkiye, Suriye’de kaydedilen ilerlemenin başarıya ulaşması için desteğin önemine dikkati çekti

23:17 - Gündem

İletişim Başkanı Duran, TDT Genel Sekreter Yardımcısı Kocaman ile görüştü

21:53 - Gündem

Kayseri'deki Çocuk Cezaevi'nde Yeşilay ERVA Spor Okulu açıldı

19:23 - Gündem

Bakan Fidan, BM Kıbrıs Temsilcisi Cuellar ile bir araya geldi

18:38 - Gündem

Siber Güvenlik Başkanlığından e-Devlet Kapısı'nın 17. kuruluş yılına ilişkin açıklama

18:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Sahte faturayla suç gelirlerini akladığı belirlenen 43 zanlıya gözaltı kararı

08:57 - Asayiş

Bazı raylı sistemler 1 Ocak günü ücretsiz olacak

08:36 - Çevre & Seyahat

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 170 şüpheli yakalandı

08:22 - Asayiş

Rusya: Bu yıl Ukrayna'da 300'ü aşkın yerleşim yerini ele geçirdik

02:08 - Dünya

ABD'de Demokratlar, Epstein'in albümünden yaklaşık 70 yeni fotoğraf paylaştı

02:02 - Dünya