?>

Deprem riski az olan şehirlerde gayrimenkul hareketliliği

Eylül ayının son günlerinde yaşanan depremin ardından deprem riski en az olan Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'deki emlak piyasasında hareketlilik yaşanıyor

Genel - 6 yıl önce

 İstanbul'da geçen hafta meydana gelen depremin ardından deprem riski en az olan Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'nin emlak piyasasında hareketlilik yaşanıyor.

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, emlak ilanlarında "depreme dayanıklı" olduğu belirtilen birinci el konutlarda hareketlilik yaşandığına dikkati çekerek, deprem riski en düşük 4 şehirdeki satılık konut fiyatlarını açıkladı.

Eylül ayının son günlerinde yaşanan depremin ardından ev alacaklar depreme dayanıklı yeni konutlara yönelirken, farklı bölge arayışına girenler için Türkiye'nin deprem riski en az olan Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde şehirleri öne çıkıyor.

Konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Zingat.com Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Kayhan, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğuna işaret ederek, "Deprem öncesi alınabilecek önlemlerin başında deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiş binalarda yaşamak geliyor. İstanbul'da yaşanan 5,8'lik depremin ardından yeni konutlara talep artış yönünde seyredecektir. Depreme dayanıklı konut ilanlarının da daha çok öne çıktığını gözlemliyoruz. Son dönemde konut kredi faiz oranlarında yaşanan gelişmeleri yakından takip etmekte fayda var." ifadelerini kullandı.  

- Deprem riski en az 4 şehirde emlak fiyatları  

Açıklamaya göre, İstanbul'da yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından gözler deprem riski en az olan 5. derece riskli deprem bölgelerine çevrildi.

AFAD Deprem Daire Başkanlığı tarafından 1 Ocak 2019 tarihinde açıklanan güncellenmiş Türkiye Deprem Haritası'na göre, Türkiye'nin deprem riski en düşük 4 şehri Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde olarak belirlendi.

Zingat.com Bölge Raporu güncel verilerine göre, Konya'da metrekare fiyatı bin 646 TL olurken, şehirdeki ortalama 100 metrekarelik bir konutun satış değerinin 123 bin 419 ila 205 bin 700 TL arasında değiştiği belirtiliyor.

Metrekare fiyatının bin 614 TL olduğu Karaman'da ise satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 121 bin ila 201 bin 800 TL aralığında değişiyor.

Aksaray'da ortalama konut metrekare fiyatı ise bin 745 TL. Şehirde 100 metrekarelik konutların fiyat aralığı ise 130 bin 900 ila 218 bin 200 TL arasında bulunuyor.

4 şehir arasında en düşük konut metrekare fiyatına sahip Niğde'de ise söz konusu rakam, bin 213 TL olurken, 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 91 bin ila 151 bin 700 TL arasında farklılık gösteriyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'Roman, toplumların ruh halinin ipuçlarını verir'

2019-09-25 17:52 - Kültür Sanat

Netanyahu da Aramco saldırısından İran'ı sorumlu tuttu

2019-09-24 23:37 - Dünya

'Trump yönetimi Çinli firmaları ABD piyasasından çıkarmayı düşünüyor' iddiası

2019-09-28 10:32 - Dünya

'2020'de 6 milyon İranlı turist Türkiye'yi ziyaret edecek'

2019-09-30 15:37 - Gündem

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin hükümeti kurma görevini Netanyahu'ya verdi

2019-09-26 00:47 - Dünya

8 ayda 105 bin alkollü sürücü yakalandı

2019-09-24 14:32 - Gündem

Şanlıurfa'da 'Kudret narı' şifa arayanlara umut oldu

2019-09-28 16:07 - Çevre-Hayat

Cezayir'de ordu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tarafsız kalacak

2019-09-30 11:12 - Dünya

Abdi İbrahim'den “kalp sağlığı“ uyarısı

2019-09-28 16:49 - Sağlık

Evde kullanılan sağlıklı yağ, trans yağa dönüşebilir

2019-09-26 17:24 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı

22:23 - Spor

İtalya Başkonsolosluğu'nda 'MeeTürkItaly' paneli gerçekleştirildi

21:47 - Spor

500 Bin Sosyal Konut Projesi ile 81 ilde afet riskine karşı güvenli ve uygun maliyetli evler inşa edilecek

21:31 - Gündem

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'den penaltı yorumu

21:01 - Spor

İngiltere'de iktidar partisi üyeleri hükümeti Gazze'de soykırımı kabul etmeye çağırdı

20:58 - Dünya