?>

Deprem bölgesine enkazda kalan arkadaşı için gelen tiyatrocu Hataylı çocukları gülümsetiyor

Tiyatro oyuncusu ve sunucu Murat Demir, İstanbul Bahçelievler Belediyesinin "Hayal Tamirhanesi Mobil Oyun Aracı" ile Hatay'ın kırsal mahallelerini dolaşıyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Hatay

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından bölgede arama kurtarma faaliyetlerine fönüllü olarak katılan tiyatro oyuncusu ve sunucu Murat Demir, İstanbul Bahçelievler Belediyesinin "Hayal Tamirhanesi Mobil Oyun Aracı" ile Hatay'ın kırsal mahallelerini dolaşıyor.

Demir'in sunucu ve çocuk programcısı arkadaşı Can Haydar Demirezen, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlere Malatya'da kaldığı otelde yakalandı.

İstanbul'dan bir grup arkadaşıyla Malatya'ya giden Demir, enkazda kalan Demirezen'e ulaşabilmek için yürütülen çalışmalara gönüllü katıldı.

Demir, Demirezen'in cansız bedenine ulaşılması ve cenazesinin defnedilmesinin ardından bölgedeki depremzedelere destek olmak için Hatay'a geldi.

Kentte yardım faaliyetlerinde bulunan Demir, Bahçelievler Belediyesinin uzmanlarla oluşturduğu "Hayal Tamirhanesi Mobil Oyun Aracı"nın faaliyetlerine gönüllü katkı sunuyor.

Çocuklara psikososyal destek sağlamak amacıyla psikologların da görev aldığı ekiple kırsal mahallelere giden Demir, ekipteki arkadaşlarıyla depremzede çocuklar için müzikli eğlenceler, orta oyunu gibi gösteriler ve sanat aktiviteleri düzenliyor.

"Çocuklara hayallerini geri verebilmek için çalışıyoruz"

Tiyatro sanatçısı ve sunucu Murat Demir, AA muhabirine, mobil oyun aracıyla yaklaşık 5 haftadır çocukları tebessüm ettirmeye çalıştıklarını söyledi.

Başta çadır kentlerde aktiviteler düzenlediklerini, daha sonra kent merkezlerine uzak 50 kırsal mahallede çocuklarla bir araya geldiklerini anlatan Demir, "Çocuklara hayallerini geri verebilmek, yüzlerini güldürebilmek için çalışıyoruz. Ramazan Bayramı'na kadar burada kalmak istediğimizi Belediye Başkanımıza söyledik. Çocuklarımızla illüzyon, jonglör gösterisi, çeşitli oyunlar, pamuk şeker ve kukla oyunlarıyla 2 saat boyunca eğleniyoruz. Burada çocuklarla birlikte olmak çok güzel." diye konuştu.

Demir, Hatay'a gönüllü olarak geldiğini ve insanlara dokunmaya çalıştığını belirtti.

Bir grup arkadaşıyla geldiği Hatay'da ilk günlerde arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde bulunduklarını dile getiren Demir, şunları kaydetti:

"Bahçelievler Belediyesinin böyle bir projesi çıkınca gönüllü oldum ve yaklaşık 5 haftadır buradayım. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu işleri yaparken hep hayatını kaybeden meslektaşım olan arkadaşımı görüyorum çünkü o da çocuk programı yapardı. Bu yüzden burada kendimi daha mutlu hissediyorum. İstanbul'dayken burada olamadığım için rahatsız oluyordum. Şu anda onlarla aynı havayı solumak, aynı şartlarda, aynı çadırlarda yatıp aynı şeyleri yiyerek iyi günlere yürüyeceğimizi düşünüyorum. Çocuklarımızla başladık, onlara hayallerini geri vereceğiz. Daha sonra büyüklere de bir nebze yardımımız dokunur inşallah."

Depremzede çocuklar da etkinlikte eğlendiklerini belirterek, organizasyonda yer alan tüm ekibe teşekkür etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Karaismailoğlu: Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın açılışına sayılı günler kaldı

2023-03-25 15:18 - Gündem

Kronik hastalar oruç tutmadan önce mutlaka doktorlarına başvurmalı

2023-03-23 12:08 - Sağlık

Sırtına bağladığı kutudaki su kaplumbağalarını Türkiye'ye sokmaya çalışan kişi sınırda yakalandı

2023-03-28 12:38 - Asayiş

Iga Swiatek sakatlığı nedeniyle Miami Açık'a katılamayacak

2023-03-22 20:18 - Spor

A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan maçı hazırlıklarını tamamladı

2023-03-27 18:07 - Spor

MotoGP'de 2023 sezonu yarın Portekiz'de başlayacak

2023-03-24 11:15 - Spor

Brezilya'da üst düzey yetkililere suikast yapmayı planlayan suç örgütü çökertildi

2023-03-23 00:38 - Dünya

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde yarın Real Madrid'e konuk olacak

2023-03-28 17:01 - Spor

A Milli Futbol Takımı Ermenistan ve Hırvatistan maçı hazırlıklarını sürdürdü

2023-03-22 18:38 - Spor

Güneş ve rüzgardaki 3 bin 590 megavatlık kapasite tahsisi sektöre önemli katkı sağlayacak

2023-03-29 11:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

Manisa'daki Suuçtu Şelalesi doğaseverlerin uğrak noktası oldu

14:57 - Çevre-Hayat

Hatay'da "Hataybot Robot Yarışması" başladı

14:18 - Çevre-Hayat

TSK Mehmetçik Vakfı vekaleten kurban bağışı kabulüne başladı

13:33 - Çevre-Hayat

Görme engelli çift hayatlarını aydınlatan çocuklarını sevgiyle büyütüyor

13:27 - Çevre-Hayat

"Sofi Yolu"nu takip eden gezginler Bilecik'te mola verdi

13:07 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Bakan Uraloğlu: Türkiye'nin dış ticaret taşımalarının yüzde 86’sı deniz yolu ile gerçekleştiril

14:52 - Ekonomi

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Şara'nın Trump'la görüşmesini "tarihi" olarak nitele

14:47 - Dünya

İngiltere tasarruf ve yerinden yönetimi güçlendirmek için memurları Londra dışına çıkaracak

14:43 - Dünya

AB ülkeleri Rusya'ya yönelik 17. yaptırım paketinde uzlaştı

14:38 - Dünya

HÜRJET'e NATO ve diğer dünya ülkelerinin kapısını açacak anlaşma İspanya'da imzalandı

14:33 - Ekonomi