?>

Denizlili gazeteci 40 yıllık kütüphane hayalini köyünde gerçekleştirdi

Denizli'nin Tavas ilçesinde doğup büyüyen gazeteci, yazar ve şair Ekrem Kaftan, köyüne yaptırdığı binayı 10 bin kitaplık koleksiyonu ile kütüphaneye çevirdi.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Denizli

Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Vakıf Mahallesi'ndeki ilkokulda eğitim hayatına başlayan, o dönem okumak istediği kitapları ilçede bulamadığı için köyüne kütüphane kurmak isteyen Ekrem Kaftan, 2 yıl önce Anadolu Ajansından emekli olduktan sonra bu hayalini hayata geçirmek için çalışma başlattı.

Şimdiye kadar biriktirdiği yaklaşık 10 bin kitaplık koleksiyonu hemşehrilerinin hizmetine sunmak amacıyla bina yaptıran Kaftan, raf, masa ve çevre düzenlemesini de aldığı desteklerle tamamlayıp kütüphanesinin kapısını halka açtı.

Kaftan, ilçede bulup okuyamadığı kitapları üniversite eğitimi için gittiği İstanbul'da bulup okuma imkanı elde ettiğini ve ileride bir gün köyüne kütüphane kurmayı kafasına koyduğunu belirtti.

"Yıllar boyunca edindiğim kitapları buraya taşıdık"

Köyün insanlarının, çocuklarının, gelecek nesillerinin, kuracağı kütüphanede kıyamete kadar okumaya devam etmesi düşüncesiyle bu işe giriştiğini anlatan Kaftan, şunları söyledi:

"Emekli olur olmaz köyüme, mevcut imkanlarımı kullanarak bir kütüphane binası inşa ettim. Yıllar boyunca edindiğim kitapları buraya taşıdık.

Allah imkan verdi Bağcılar Belediye Başkanımız sevgili Lokman Çağırıcı bize ihtiyacımız olan rafları temin etti.

Aynı şekilde Kahramankazan'ın öğretmen belediye başkanı Serhat Oğuz Bey de kütüphanemizin çevre düzenlemesi için gerekli olan taşları gönderdi.

Yine Dışişleri Bakanlığında çalışan genç kardeşimiz Cahit Tuz Bey de çevre düzenlemesinin yapılmasında maddi olarak katkıda bulundu.

Birçok gönüllü de maddi imkanlarıyla destek verdi. İsimlerinin açıklanmasını istemediler ancak katkıda bulunanların kıyamete kadar bilinmesi için isimlerini buraya levha olarak koyacağız."

"40 yıllık hayalimiz gerçek oldu"

Kaftan, kütüphanenin sadece Tavas'a, Denizli'ye değil herkese hitap edeceğini kaydetti.

Kütüphaneyi okuyucuların hizmetine sunduğu için mutlu olduğunu dile getiren Kaftan, "Artık kitaplarımız raflarındaki yerini aldı, 40 yıllık hayalimiz elhamdülillah gerçek oldu.

Okuyucumuzun kitapla daha kolay buluşması gayesiyle şöyle bir hizmeti de sunuyoruz.

Belli bir zaman diliminde okuyup geri getirmek şartıyla 'al götür, oku getir' kampanyası da yapıyoruz." diye konuştu.

Kütüphanenin müdavimlerinden Hüseyin Oytun da Ekrem Kaftan'ın köyünde kurduğu kütüphanenin kendisi için çok faydalı olduğunu belirtti.

Köyde kütüphane olmasının gençler için çok önemli olduğuna dikkati çeken Oytun, "Bu tür gayretler sayesinde çok önemli sonuçlara ulaşabiliriz. Kütüphanenin çevreye büyük katkısının olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

evTescilli arpa çeşidi 'Yağmur' verimiyle çiftçinin yüzünü güldürecek

2021-09-06 16:46 - Ekonomi

10 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin bina için 'Enerji Kimlik Belgesi' verildi

2021-09-09 15:23 - Teknoloji

Ekonomik krizle boğuşan Lübnan'da 13 ay sonra kurulan yeni hükümeti zorlu bir süreç bekliyor

2021-09-11 00:02 - Ekonomi

AB aşılarda fikri mülkiyetin korunması görüşünü koruyor

2021-09-09 18:06 - Dünya

Vodafone'dan TikTok'u sınırsız kullanma imkanı

2021-09-08 15:53 - Yerel haber-Şirket Haber

Lille'de ağustos ayının futbolcusu Burak Yılmaz

2021-09-07 03:03 - Spor

LC Waikiki, “E-Ticaret Okulu Sertifika Programı“nı başlatıyor

2021-09-09 13:05 - Yerel haber-Şirket Haber

Geleceğin otonom araçları Bilişim Vadisi'nde yarışacak

2021-09-09 15:31 - Teknoloji

Tarım Kredi iştirakleriyle Türk ekonomisine katkı sunuyor

2021-09-13 14:26 - Ekonomi

Tarım sektörü 12 çeyrektir büyüyor

2021-09-08 14:26 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ballıkayalar Kanyonu ziyaretçilerini sonbaharın renkleriyle karşılıyor

10:38 - Çevre-Hayat

Uludağ'da sonbahar renkleri hakim oldu

09:27 - Çevre-Hayat

Kırklareli'nin Longoz ve Istranca ormanları sonbaharın renklerine büründü

09:17 - Çevre-Hayat

Johnson&Johnson ruh sağlığının önemini göstermek amacıyla Moda Merdivenleri'ni renklendirdi

19:53 - Çevre-Hayat

Ardahan'da tepeler beyaza büründü

15:22 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası Rize Ticaret ve Ekonomi Kongresi gelecekteki çalışmalara güçlü bir zemin oluşturacak

10:13 - Siyaset

Ek kontenjanla yerleşen öğrencilerin yurt başvuru sonuçları açıklandı

10:12 - Eğitim

Lûgat-ı Garîbe/Dal-Fe (çeviri 2) -Sami Mert yazdı-

10:01 - En Son Yazılar

Türkiye'de bankaların iklim hedeflerine yönelik adımları sınırlı kaldı

09:58 - Ekonomi

Samsunspor, Konferans Ligi'nde yarın Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'i konuk edecek

09:37 - Spor