?>

Denizcilik sektörüne 15,5 milyar liralık ÖTV desteği sağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bu destek sayesinde deniz taşımacılığında maliyetler azaltılmış, sektörümüzün rekabet gücü artırılmış, balıkçılık sektörümüz de önemli bir desteğe sahip olmuştur." ifadesini kullandı.

Ekonomi - 4 ay önce

Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, deniz taşımacılığını teşvik eden ÖTV'siz yakıt uygulamasının kesintisiz sürdüğünü belirterek, "Sektöre bugüne kadar toplam 7,1 milyon ton ÖTV'siz akaryakıt teslim edildi, 15,5 milyar liralık ÖTV desteği sağlandı. " ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamasında, deniz taşımacılığını teşvik etmek amacıyla uygulanan söz konusu uygulama hakkında bilgi verdi.

Denizciliğin gelişmesi ve kara yolu ağırlıklı dahili taşımacılığın deniz yoluna kaydırılması amacıyla 1 Ocak 2004'te başlatılan uygulamanın aralıksız sürdüğüne işaret eden Uraloğlu, bu uygulamanın "Türk Uluslararası Gemi Sicili" veya "Milli Gemi Sicili"ne kayıtlı deniz araçlarını kapsadığını kaydetti.

Uraloğlu, kabotaj hattında münhasıran yük ve yolcu taşıyan gemilerin, ticari yatların, hizmet ve balıkçı gemilerinin ÖTV'siz yakıt uygulamasından faydalandığını belirterek, "Bu destek sayesinde deniz taşımacılığında maliyetler azaltılmış, sektörümüzün rekabet gücü artırılmış, balıkçılık sektörümüz de önemli bir desteğe sahip olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Uraloğlu, sektörün 2024'te de önemli ölçüde desteklendiğine dikkati çekerek, "2024 yılı itibarıyla da 349 bin ton ÖTV'siz akaryakıt teslimatı yapılarak, bu kapsamda toplam 3,9 milyar liralık ÖTV desteği sağladık. Sektöre bugüne kadar toplam 7,1 milyon ton ÖTV'siz akaryakıt teslim edildi, 15,5 milyar liralık ÖTV desteği sağlandı." ifadelerini kullandı.

Uygulamanın sektöre sağladığı faydalara da değinen Uraloğlu, şunları kaydetti:

"ÖTV'siz yakıt desteği sayesinde deniz yolu taşımacılığı artarken, sektör maliyetleri önemli ölçüde düştü. Balıkçılarımız için de büyük avantaj sağlayan uygulamayla denizde kalma ve avlanma süreleri uzarken, vatandaşlarımız petrol fiyatlarındaki dalgalanmalardan daha az etkilendi. Uygulamamız sektör için güçlü teşvik unsuru olmaya devam edecek."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toprak bütünlüğüne haiz bir Filistin Devleti'nin kurulması daha fazla geciktirilemez

2025-02-12 10:36 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin halkına ikinci bir Nekbe yaşatmaya kimsenin gücü yetmez

2025-02-10 12:17 - Siyaset

Turkcell, 5G ve fiber altyapı ihalelerine hazır

2025-02-10 12:23 - Teknoloji

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin inceleme başlattı

2025-02-10 15:48 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya'da Petronas İkiz Kulelerini ziyaret etti

2025-02-10 18:13 - Siyaset

Filistin hükümeti Gazze'de barınaklar kurmaya ve bölgeye ilaç göndermeye başladığını açıkladı

2025-02-12 02:13 - Dünya

Trabzonspor Kulübü Başkanı Doğan'dan kaleci Uğurcan Çakır açıklaması

2025-02-16 01:47 - Spor

Bursa'da 600 bin uyuşturucu içerikli hap ele geçirildi

2025-02-13 10:13 - Asayiş

İsrail ve ABD, "İran'ın nükleer silahını engellemek için" birlikte hareket edecek

2025-02-16 16:38 - Dünya

Özel işletmenin kıyı işgali KDK'nin devreye girmesiyle son buldu

2025-02-16 13:02 - Gündem

İlgili Haberler

Hasankeyf'te tescilli sarımsağın hasadı yapıldı

19:12 - Ekonomi

IMF, Avro Bölgesi büyümesi üzerindeki baskılara ilişkin uyarıda bulundu

18:57 - Ekonomi

Trump, Fed Başkanı Powell'a yönelik eleştirilerini sürdürdü

18:03 - Ekonomi

Bakan Bayraktar, İran'dan doğal gaz sevkiyatının devam ettiğini bildirdi

16:42 - Ekonomi

Jeotermal enerji sektörü "süper izin" kapsamına alınmayı talep ediyor

16:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Malatya'da 9 bin 162 bağımsız bölümün hak sahipleri belirlendi

19:22 - Gündem

AYBİR, Suriye'de yükseköğretimin geleceğine ilişkin rapor hazırladı

19:17 - Dünya

Hasankeyf'te tescilli sarımsağın hasadı yapıldı

19:12 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump, TikTok için verilen süreyi 90 gün uzattı

19:07 - Dünya

IMF, Avro Bölgesi büyümesi üzerindeki baskılara ilişkin uyarıda bulundu

18:57 - Ekonomi