'Demokrasinin standartlarını daha güçlü hale getirecek'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Anayasa Değişikliği Kanunu'na ilişkin, "Türkiye'de demokrasinin standartlarını daha güçlü hale getirecek, yasama vazifesini görecek, yasa çıkaracak, yürütme de kendi vazifesini görecektir." dedi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 9 yıl önce

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TBMM'nin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından bir otelde düzenlenen "Büyük Medya Buluşması" etkinlikleri kapsamındaki "Medya ve Demokrasi" konulu toplantıda, çeşitli illerden gelen radyo ve televizyon temsilcileriyle bir araya geldi.
Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, 13 Şubat Dünya Radyocular Günü'nü kutladı, bu alanda faaliyetlerini sürdürenlere de başarılar diledi.
"Türkiye'de çok sesli medyanın ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz gecesi gördük." ifadesini kullanan Kurtulmuş, önceki darbe teşebbüslerinde kamu yayıncısını eline geçirenlerin diledikleri şekilde bu kuruluşu darbenin borazanı haline getirebildiğini, bu sayede de sokakları istedikleri gibi şekillendirebildiklerini anlattı.

"Bu, bir rejim değişikliği değildir"

16 Nisan'da güçlü ve büyük bir Türkiye için milletin "evet" diyerek yoluna devam edeceğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu halk oylaması, nihayetinde dünyanın sonu değildir. Bir halk oylamasına gidiyoruz. Halkın temsilcileri TBMM'de 339 oyla 'evet' demiş ama anayasa değişikliğine yeterli bir oy değil, şimdi millete gidiliyor. Millet, kararını verecek. Dolayısıyla yapılan, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı verilen bir hükümet sistemi değişikliğine gitmektir. Bu, bir rejim değişikliği değildir. Bu meseleyi bir rejim değişikliği olarak ortaya koymak, hakikatleri çarpıtmaktır. Eğer, 'Egemenliğin kaynağı millettir' diyorsak rejim tartışması da çoktan bitmiştir. Ümit ediyoruz ki millet burada olumlu bir adım atarak yoluna devam edecektir."

"Türkiye güçlü şekilde yoluna devam edecek"

Kurtulmuş, Ortadoğu'daki bölünmeye karşı duracak yegane ülkenin Türkiye olduğuna vurgu yaparak, bu yüzden Türkiye'nin ayaklarından bağlanmak, Türkiye'ye prangalar vurulmak istendiğini dile getirdi.
Türkiye'nin, bölgede oynanan oyunu bozacağını belirten Kurtulmuş, "Türkiye, 15 Temmuz akşamında olduğu gibi büyük, güçlü Türkiye istikametinde yürüyüşüne devam edecektir." dedi.
Mevcut sistemin siyasi ve ekonomik istikrarsızlığa yol açtığını ifade eden Numan Kurtulmuş, şunları kaydetti:
"Ümit ediyorum ki bütün bu gündeme gelen değişikliklerle Türkiye, bir yerde sınıf atlayacak ve daha güçlü bir yönetim modeliyle yeni Türkiye, güçlü Türkiye istikametinde yoluna devam edecek. Bu bir rejim değişikliği değildir. Demokrasinin standartlarını düşürecek bir teklif değildir. Türkiye'de demokrasinin standartlarını daha güçlü bir hale getirecek, yasama vazifesini görecek, yasa çıkaracak, yürütme de kendi vazifesini görecektir. Sonuçta yürütmenin, yasamanın ve yargının tam manasıyla birbirinden bağımsız olduğu, erkler çatışması üzerine değil, erkler bağımsızlığı üzerine oturan bir sistemi inşallah hep beraber inşa edeceğiz. İnşallah bundan sonra Türkiye, bu bölgede kendisine karşı içeriden ve dışarıdan meydan okumaların hepsine çok daha güçlü bir şekilde cevap verecek. İnşallah Türkiye, bundan sonra çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek."

Muhabir: Ali Kemal Akan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Survivor Yiğit İzik elendi mi? Yiğit İzik kimdir?

2017-02-13 16:22 - Magazin

Mega projenin ihalesi için 6 firma davet edildi

2017-02-13 14:32 - Ekonomi

Evinin enkazından elleriyle kazarak çıktı

2017-02-09 19:47 - Çevre-Hayat

Diş eti kanamaları hafife alınmamalı

2017-02-09 21:37 - Sağlık

Gaziosmanpaşa Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yakında hizmette

2017-02-09 21:52 - Sağlık

Yeni doğan bebeğini satılmaktan kurtardı

2017-02-09 23:27 - Gündem

Fetih El Şam üyesi teröristin evinden Gülen'in kitabı çıktı

2017-02-07 18:17 - Gündem

'Demirtaş'ın müebbetle yargılanmasını görmeden acım dinmez'

2017-02-11 19:17 - Gündem

'Devlet desteklemeli çiftlik kuruyoruz' diyerek köylüyü dolandırdılar

2017-02-13 11:27 - Asayiş

iPhone 8 ekranı için Samsung'la anlaşıldı!

2017-02-14 01:57 - Teknoloji

İlgili Haberler

AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi Binali Yıldırım: AK Parti, ideolojik bir parti değil, bütün milletin partisidir

11:57 - Siyaset

Bakan Uraloğlu: Havalimanlarımızın yıllık yolcu kapasitesini 55 milyondan 397,4 milyonun üzerine çıkardık

11:08 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Nahda Hareketi lideri Gannuşi'ye ilişkin açıklama

10:33 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Siyaset

Günün Manşetleri

Türkiye'nin en çok vergi veren isimleri belli oldu

12:42 - Ekonomi

Zelenskiy, Rusya'nın yolcu trenine yönelik İHA saldırısında makinistle yardımcısının öldüğünü b

12:37 - Dünya

İngiltere'de aşırı sağcı Reform UK lideri Farage'dan boşalan milletvekilliği koltuğu için

12:33 - Dünya

MSB: Mekke Ortak Savunma Anlaşması, uluslararası güvenlik mimarisini tamamlayıcı mekanizma olarak de

12:28 - Gündem

Uzmanlara göre, İsrail "sonsuz savaş" stratejisiyle ABD'yle ilişkileri "en sıkın

12:22 - Dünya