?>

'Demografik yapıyı Müslümanlar aleyhine değiştirmeye çalışıyorlar'

Pakistan Milli Meclis Başkanı Sadık, "Hindistan, Keşmir'de sistematik şekilde demografik yapıyı Müslümanlar aleyhine değiştirmeye çalışmaktadır." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

TBMM

TBMM'nin ev sahipliğinde yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 36. İcra Komitesi Toplantısı'nın ikinci gününde, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan sinevizyon gösteriminin ardından konuk ülke temsilcileri konuşma yaptı.

Pakistan Milli Meclis Başkanı Serdar Ayaz Sadık, 15 Temmuz'da gösterdikleri kahramanca mücadele nedeniyle Türk halkıyla dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Keşmir'de Müslümanların yaşadığı sorunlara dikkati çeken Sadık, "Hindistan Keşmir'de sistematik şekilde demografik yapıyı Müslümanlar aleyhine değiştirmeye çalışmaktadır." diye konuştu.

"Türkiye de çok ciddi komploya maruz kalmıştır"

Afganistan Meclis Başkanı Abdul Rauf İbrahimi de İslam dünyasının çok ciddi güçlükler, tehditler ve krizlerle karşı karşıya olduğunu, bu durumun ülkelerin gelişmesine ciddi anlamda ket vurduğunu kaydetti.

Bu çerçevede çözüm yöntemleri bulmak açısından yaptıkları toplantıların öneminin altını çizen İbrahimi, bölgede müdahalelerin söz konusu olduğunu, bu toplantı sayesinde Müslüman ulusların bir araya geleceğini, üye ülkelerin bir adım daha yakınlaşacağını, ortak siyasi, ekonomik, sosyal konularda çeşitli çalışmalar ortaya koyacaklarını dile getirdi.

Herkes gibi Afgan halkının da mutlu, barış dolu, güvenli bir ortam istediğini aktaran İbrahimi, ülkesinin 30 yıldan fazladır savaş halinde olduğunu, bölgede siyasi, ekonomik istikrarsızlığın ve ayrıca can ve mal kaybının yaşandığını anımsattı.

İbrahimi, Afganistan'ın yanı sıra bazı ülkelerde DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin yuvalandığını, bu örgütlerin ciddi saldırılar düzenlediğini ve ülkeleri kan gölüne çevirdiğini belirterek, "Türkiye de aynı şekilde çok ciddi komploya maruz kalmıştır. Türk halkı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu komploya karşı koymuştur." diye konuştu.

"Daha fazla işbirliği sağlamalıyız"

Mali Meclis Başkanı Issaka Siddibe, konuşmasına Türk kurumlarını istikrarsızlaştırmak için yapılan darbe girişimini şiddetle kınayarak başladı.

Son zamanlarda radikal terör örgütlerinin üye ülkelere yönelik saldırılarına değinen Siddibe, bu örgütlerin eylemleriyle İslam'ın imajını bozduklarını dile getirdi. 

Siddibe, "Buradaki amaç aslında, İslam dünyasıyla terör arasında ilişki kurmak. Her gün şahit olduğumuz bu olaylar, daha çok dünyada hakimiyet çabasına benziyor. Dolayısıyla örgüt çerçevesinde çabaları artırmak gerek. Dinimize bu kötü imajı vermeye çalışan kişilere karşı başarılı olabilmek için daha fazla işbirliği sağlamalıyız. Geleneksel parlamenter görevimize ilaveten halkımızı korumak ve güvenliği sağlamak bizim görevimiz." dedi. 

Siddibe, Mali'nin 12. İSİPAB Konferansı'nı yapma kararını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Meltem Bulur

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Akrobasi pilotları için Türkiye favori ülke'

2016-10-17 15:17 - Çevre-Hayat

18 günlük bebeğini duvarlara çarparak öldürdü

2016-10-14 15:52 - Asayiş

'“Yüksek basınçlı” bir ekonomi başarılı olabilir'

2016-10-15 13:22 - Ekonomi

Daday’da kahvehane kurşunlandı

2016-10-11 20:52 - Asayiş

İş adamına FETÖ tutuklaması

2016-10-12 16:47 - Genel

FETÖ liderinin annesinin adını taşıyan derneğe operasyon: 13 gözaltı

2016-10-12 17:02 - Asayiş

Çin ile Bangladeş stratejik ortak oluyor

2016-10-15 12:44 - Siyaset

Nauru’da unutulan çocuklar

2016-10-17 19:08 - Dünya

15 Temmuz destanı tiyatro sahnesinde anlatılacak

2016-10-14 17:20 - Kültür Sanat

Menopoz önce kemikleri vuruyor

2016-10-18 15:08 - Sağlık

İlgili Haberler

Küresel Sumud Filosu aktivisti 15 Türk İstanbul'da

20:38 - Gündem

İstanbul Üniversitesi, kurduğu dev ekranla Gazze'nin sesini Beyazıt'tan duyurdu

20:12 - Gündem

Sumud Filosu aktivisti 15 Türk vatandaşını taşıyan THY uçağı İstanbul'da

20:02 - Gündem

MİT Başkanı Kalın, Gazze'de ateşkes müzakereleri için yarın Mısır'a gidecek

19:37 - Gündem

Sumud Filosu aktivisti 15 Türk vatandaşını taşıyan THY uçağı İstanbul'a ulaştı

19:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Küresel Sumud Filosu aktivisti 15 Türk İstanbul'da

20:38 - Gündem

ABD’li yorumcu Owens, Kirk’ün öldürülmeden önce Yahudi bağışçılardan baskı gördüğünü söyledi

20:22 - Dünya

İstanbul Üniversitesi, kurduğu dev ekranla Gazze'nin sesini Beyazıt'tan duyurdu

20:12 - Gündem

Sumud Filosu aktivisti 15 Türk vatandaşını taşıyan THY uçağı İstanbul'da

20:02 - Gündem

MİT Başkanı Kalın, Gazze'de ateşkes müzakereleri için yarın Mısır'a gidecek

19:37 - Gündem