?>

DEAŞ El Bab’tan çekilmeye hazırlanıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), DEAŞ terör örgütünün TSK’nın yürüttüğü kararlı harekattan dolayı ümitlerinin ciddi şekilde kırıldığını ve El Bab'dan çekilmeye hazırlandığını bildirdi.

Gündem - 8 yıl önce

TSK'dan yapılan açıklamada, El Bab’ta bulunan sivil halkın DEAŞ’ın tüm tehditlerine rağmen göç etmeyi başardığı ancak şehirde halen 15-18 bin civarında sivil halkın bulunduğu belirtildi. El Bab’taki son durum ile ilgili yapılan açıklamada, su, elektrik gibi temel hizmetler ve asgari yaşam koşullarının yok denecek seviyelere indiği ve bu nedenle sağlık sorunu yaşayanların hayatlarını kaybettikleri kaydedildi. TSK, şehirdeki sivil halkın ayrılmaması için DEAŞ terör örgütü mensuplarının propaganda yaptığını ve böylece insanların şehirden kaçmalarına engel olmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Açıklamada, DEAŞ terör örgütünün savunma hatlarını kuvvetlendirmek ve karşılaştıkları kuvvetlere azami kayıp, hasar verdirmek amacıyla El Bab'ta yaptıkları istihkam çalışmalarına devam ettiği ve özellikle El Bab-Kadiran yolunda Al-Albi mezrası yakınlarında sürekli istihkam çalışmalarının yürütülmekte olduğu belirtildi. TSK’nın DEAŞ terör örgütünün Bab’taki askeri durumuna yönelik bölgedeki güvenilir kaynaklardan temin ettiği bilgilere göre son zamanlarda Tunuslu muhacirlerin El Bab'da yoğunluk gösterdiği, DEAŞ terör örgütünün tüm karargahlarını ve merkezlerini Tadif bölgesine taşıdığı ve morallerinin son derece düşük olduğu kaydedildi. Diğer yandan, Kabasin ile ilgili alınan son bilgilerde DEAŞ'ın şehirde döşediği el yapımı mayın ve bombalı tuzakların yerlerini bilen ve bizzat döşeyen kişilerin hava taarruzunda hayatlarını kaybettiği, bu ölen teröristlerin ellerindeki haritaya da ulaşılamadığı, bu yüzden bazı terör örgütü mensuplarının mahsur kaldıkları ve hareket alanlarının kısıtlandığı, hatta bazılarının kendi bombalarıyla öldükleri istihbaratının alındığı ifade edildi. TSK, DEAŞ terör örgütünün TSK’nın yürüttüğü kararlı harekattan dolayı ümitlerinin ciddi şekilde kırıldığını ve El Bab'dan çekilmeye hazırlandığı bilgisinin edinildiğini açıkladı.

İlker Turak

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sokaklar yüzde 50 tasarrufla aydınlatılacak

2017-01-24 13:37 - Gündem

Adanaspor çıkışını sürdürüyor

2017-01-22 12:42 - Spor

Şırnak’ta PKK’ya ait mühimmat ele geçirildi

2017-01-25 18:07 - Asayiş

Oyunseverler İstanbul'da buluşuyor

2017-01-22 17:02 - Teknoloji

Trafik magandaları polisi peşine taktı

2017-01-27 10:17 - Asayiş

Serena Williams çeyrek finalde

2017-01-23 13:07 - Spor

'FETÖ'nün Vatikan ve Kudüs yapılanması' iddianamede

2017-01-21 16:37 - Gündem

Almanya'dan geldi, elektrikli battaniye sonu oldu

2017-01-24 09:32 - Asayiş

Altının onsu 2 ayın zirvesinde dengelendi

2017-01-24 12:32 - Ekonomi

Gıda etiketlerinde düzenleme

2017-01-26 19:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kahverengi kokarca ile biyolojik mücadele için doğaya sülün ve samuray arıcığı bırakıldı

18:12 - Gündem

İstanbul'da metrobüsü çeken vinç kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı

17:57 - Gündem

Lüks yat "Lady Moura" Marmaris'te

17:53 - Gündem

"Asrın inşası"nda 250 bininci konut yarın teslim edilecek

17:37 - Gündem

Muğla Valisi Akbıyık'tan Marmaris'teki eğlence mekanlarına ilişkin açıklama

17:36 - Gündem

Günün Manşetleri

AB: İran'da rejim değişikliği, AB'nin üzerinde mutabık kaldığı pozisyon değil

18:17 - Dünya

Kahverengi kokarca ile biyolojik mücadele için doğaya sülün ve samuray arıcığı bırakıldı

18:12 - Gündem

AB, sınırda karbon vergisini basitleştirecek

18:07 - Ekonomi

Trump, Fed'in faiz kararı öncesi Powell'ı hedef aldı

18:02 - Dünya

İstanbul'da metrobüsü çeken vinç kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı

17:57 - Gündem