?>

Davutoğlu 3. köprünün açılışıyla ilgili tarih verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yapımı devam eden 3. köprünün bu yaz açılacağı müjdesini verdi. Davutoğlu ayrıca, düğün hazırlığındaki köprüde çalışan işçilerin, açılış sırasında düğünlerinin yapılacağını söyledi.

Siyaset - 10 yıl önce

Başbakan Ahmet Davutoğlu yapımı devam Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Davutoğlu, incelemelerin ardından 3. köprüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“KÖPRÜNÜN AÇILIŞI BU YAZ YAPILACAK”Köprünün ve bağlantı yollarının büyük kısmının tamamlandığını kaydeden Davutoğlu, “Köprüve onunla bağlantılı otoyol çalışmalarıyla ilgili kapsamlı bilgi aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyorduk. Gurur abidesi. Dünyada köprü mimarisi açısından bir ilk taşıyor. Dünyadaki bu yöndeki yapılan çalışmalara katkı mahiyetinde. 59 metre genişlik, 322 metre kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki konuyu bir araya getiren yegane köprü. Son derece özgün bir mimari. Bağlantı yolları da suratle devam ediyor. 2 ayrı açılış planladığımız bir projeydi. Köprünün devreye girmesiyle bağlantı yollarının devreye girmesi arasındaki süre kapanıyor. Bağlantı yolları ile köprünün bu yaz birlikte açılış yapılmasına karar verdik. Neredeyse açılış bakımından bir kaç ay kaldı. Bu yaz açılmasına karar verdik. Köprüyü bağlantı yollarıyla birlikte bu yaz İstanbul'umuza kazandırmış olacağız” dedi.

“EKOLOJİK DENGE BOZULMAYACAK”Köprü yapımında ekolojik dengeye zarar verilmediğini belirten Davutoğlu, “ İstanbulumuz un bu bölgesinde bulunan ekolojik denge korunacak. Hiçbir şekilde yeşil dokudan kayıp yaşanmadı, yaşanmıyor. Şile yolu ve Tem bağlantı yolları tamamlanarak şehir trafiğiyle bu proje bütünleşmiş olacak. Bütün bu etaplar tamamlandığında İstanbul ve Türkiye'yi 2023 sonrasına hazırlayan etaplar tek tek gerçekleşmiş olacak” diye konuştu.

Köprü inşaatında çalışan ve evlilik planı içinde olan kişilerin nikahlarının köprü açılışı esnasında düzenlenecek olan törenle kıyılacağını belirten Davutoğlu, “Geçen Ramazan ayında köprü üzerinde iftar yapmıştık. İşçiler evlilik planlarının olduğunu söylemişlerdi. Açılış esnasında işçilerin düğün töreni yapılacak. Nikahları Kadir bey kılacak. Şu ana kadar 100' ü bulan bir sayı var. Koreliler de niyetliydi. Bu konu üzerinde gönülleri de birleştireceğiz kıtaları da” şeklinde konuştu.

Kendisini takip eden basın mensuplarına da müjde veren Davutoğlu, “Bu arada burada bulunanlardan ola ki hazırlığı olan varsa isterlerse nikahlarını burada kıyabiliriz. elinizi çabuk tutun” dedi. Öte yandan, Başbakan Davutoğlu, köprünün kulesine çıkarak incelemelerde bulundu. Başbakan Davutoğlu'un inceleme yaptığı sırada bir savaş gemisi köprü altından geçti.

VOLKAN KAYALAR 

dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

28 ayrı silahtan 108 kurşun sıkılmış!

2016-01-05 18:44 - Asayiş

Antidepresan içen 3 öğrenci hastanelik oldu

2016-01-07 16:16 - Asayiş

Meral Akşener, Seyyit Ahmet Arvasi'yi andı

2016-01-04 18:04 - Siyaset

Deriyle Kat'ı sanatına hayat veriyor

2016-01-04 23:03 - Kültür Sanat

Ünlü işadamının cenazesi Türkiye’de

2016-01-04 22:11 - Genel

Bilic Liverpool’u üzdü

2016-01-02 18:52 - Spor

Davutoğlu 3. köprünün açılışıyla ilgili tarih verdi

2016-01-08 21:04 - Siyaset

Volkswagen’e 90 milyar dolarlık dava

2016-01-05 16:44 - Dünya

Elazığ ekibinin yeni teknik patronu belli oldu

2016-01-04 17:28 - Spor

Cezaevinden izinle çıkıp kendini vurdu

2016-01-07 08:24 - Asayiş

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığından "Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu"na tepki

20:28 - Siyaset

Bakan Kurum: Deprem bölgesinde günde 550 konut tamamlanıp teslim ediliyor

19:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 ülkenin büyükelçisini kabul etti

15:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Finlandiya'da temaslarda bulunacak

13:07 - Siyaset

Bakan Bayraktar, Gabar'ın "Terörsüz Türkiye" idealinin en somut örneği olduğunu bildi

12:28 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 51 ildeki 512 taşınmazını satacak

10:52 - Ekonomi

ABD'de 36. gününe giren hükümet kapanması ülkenin en uzun kapanması olarak kayıtlara geçti

10:37 - Dünya

Filipinler'de Kalmaegi Tayfunu'nda ölenlerin sayısı 66'ya yükseldi

10:33 - Dünya

California'da seçim bölgelerini yeniden düzenleme referandumu Demokratların lehine sonuçlandı

10:28 - Dünya

NYT: Trump yönetimi, Venezuela'ya muhtemel saldırı için seçenek ve riskleri değerlendiriyor

10:23 - Medya