?>

Darbe girişiminin küçük tanığı o geceyi anlattı

Başkentte yaşayan 13 yaşındaki Yağız Alan'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıkları kısa filmle anlatıldı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen o gece yaşananlar, çocukların bilinçaltında derin izler bıraktı.

Darbe girişiminin tanıklarından Yağız Alan'ın yaşadıkları da yapım şirketince hazırlanan "Minik Kalplerin Gözünden 15 Temmuz" adıyla kısa filme aktarıldı.

Kısa film, darbe girişimi gecesi minik Yağız'ın gözünden halkın tanklara, uçaklara ve silahlara karşı mücadelesini konu alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı sokaklara çağırması ve darbe girişimine karşı verilen mücadelenin de anlatıldığı filmde Yağız'ın o gece arkadaşlarıyla mesajlaşmalarına yer veriliyor.

Darbe girişiminin küçük tanığı Yağız Alan, o gece yaşadıklarını filmde şöyle anlatıyor :

"O akşam hava çok güzeldi. Balkonda babamla sohbet ederken, annem telaşla bizi içeri çağırdı. TV izlemeye başladık, annem çok endişelenmişti. Babam çok dikkatliydi, bir süre haberlere baktıktan sonra Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın konuşmasını dinledik.

Babam sakince gömleğini istedi ve abdest almaya gitti. Neler olduğunu anlamaya çalışırken babamın amcamları ve arkadaşlarını arayıp konuştuklarını duyduktan sonra olayın ne kadar büyük olduğunu fark ettim. Babam beni alnımdan öptü. 'Oğlum, annen önce Allah'a, sonra sana emanet.' dedi ve evden ayrıldı. O günü hiç unutamam. Kısa süre sonra uçaklar bomba atmaya başladı.

Anlam veremiyorduk, kimdi bunlar? Ardından sala sesi duydum. İlk olarak anlam veremedim. Arkadaş grubumuzla mesajlaşırken Furkan’ın kardeşi Aras, bombaları fark etmesin diye annesi kulaklık takip müziği sonuna kadar açmış. Sığınağa inen, saklanan arkadaşlarım var. Biz bütün geceyi bomba ve sala sesleriyle geçirdik. Babamın sağsalim geldiğini yastığıma koyduğu çiçekten anlamıştım. Çok şükür, ülkemiz kurtulmuştu."

Yağız, filmin sonunda 15 Temmuz gazilerini ziyaret ettiğini ve onlara kartondan yaptığı madalyaları hediye ettiğini belirtiyor.

Muhabir: Cemil Murat Budak

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Afganistan'da 15 Temmuz Şehitleri anıldı

2017-07-13 00:07 - Dünya

Kızılırmak Deltası turizmin gözdesi olacak

2017-07-08 14:32 - Çevre-Hayat

TeknoSA'ya Bilişim 500'de 2 ödül birden

2017-07-13 17:24 - Ekonomi

Leylekler Diyarbakır'ın sulak alanlarını sevdi

2017-07-10 15:07 - Gündem

Fırat Çakıroğlu davasında karar çıkmadı

2017-07-11 16:17 - Asayiş

AK Parti "15 Temmuz" anılarını kitaplaştıracak

2017-07-14 15:19 - Genel

Katar, abluka uygulayan ülkelere dava açacak

2017-07-10 01:42 - Dünya

Paletli Yüzme 15 Temmuz şampiyonası başladı

2017-07-15 01:52 - Spor

'Önümüzdeki 10 yıl doğalgazı 651 milyon metreküp'e çıkaracağız'

2017-07-10 20:07 - Ekonomi

Türk fotoğrafçı Londra’da finalist

2017-07-13 01:32 - Dünya

İlgili Haberler

İstanbul'daki uyuşturucu soruşturmasında 2 kişiye yakalama kararı

02:32 - Gündem

Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alınacak

00:58 - Gündem

İstanbul'da "Gıda Güvenliği Toplantısı" yapıldı

23:48 - Gündem

İletişim Başkanı Duran, parlamento muhabirlerini ziyaret etti

22:57 - Gündem

Mersin'de bir çiftçinin çamurlu ayakkabısını çıkararak markete girmesi kameraya yansıdı

21:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, Ulusa Sesleniş konuşmasında ikinci başkanlık döneminin ilk yılındaki icraatlarını anlattı

06:37 - Dünya

Venezuela Savunma Bakanı Lopez "ne pahasına olursa olsun" vatanı koruyacaklarını söyledi

05:13 - Dünya

İstanbul'daki uyuşturucu soruşturmasında 2 kişiye yakalama kararı

02:32 - Gündem

Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alınacak

00:58 - Gündem

Kerkük'te sel nedeniyle 300 aile yerinden edildi

00:02 - Dünya