?>

'Daha da iyiye gidiyoruz'

Göztepe'nin teknik direktörü Tamer Tuna, yeni bir takım olarak ilk 7 haftalık süreçte özellikle oyunsal anlamda iyi bir geçiş dönemi yaşadıklarını söyledi.

Spor - 8 yıl önce

İZMİR - ALİ KORKMAZ

Süper Lig'de ilk 7 haftada 13 puan toplayan Göztepe'nin teknik direktörü Tamer Tuna, yeni bir takım olarak ilk 7 haftalık süreçte özellikle oyunsal anlamda iyi bir geçiş dönemi yaşadıklarını söyledi.

Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım olarak top rakipteyken bile oyunu kontrol altında tutan taraf olmaya çalıştıklarını ve bunu ilerletmek istediklerini kaydetti.

Adaptasyon sürecine değinen Tuna, "Bizim gibi yeni oluşan, oldukça fazla transfer yapan takımlarda adaptasyon, oyunda birbirini tanıma süreci kolay olmuyor. Bizim için oyunsal anlamda iyi bir geçiş dönemi oldu. Oynamak isteyen, zevk veren, atak üstünlüğünü ve pozisyonları elinde tutmaya çalışan bir takımız. Fiziksel olarak da çok iyi hazırlanıyoruz, oyuncularımız bu konuda oldukça iyi." değerlendirmesinde bulundu.

"Taktiksel olarak geliştirmemiz gereken yönler var"

Tuna, taktiksel olarak geliştirilmesi gereken yönleri olduğunu belirterek, "Bazen maçlarda ortaya çıkaramadığımız belli yönlerimiz var. Bunları daha da ortaya çıkarmak zorundayız. Teknik anlamda çözdüğümüz bazı olaylar var, aramıza katılmayan oyuncularımızın da dahil olmasıyla biraz daha güçlenerek milli maç arasından çıktık." diye konuştu.

Antalyaspor maçıyla zor bir periyoda gireceklerini, bu haftaki maçtan sonra Aytemiz Alanyaspor, Kasımpaşa ve Beşiktaş'la karşılaşacaklarını hatırlatan Tuna, "Daha da iyiye gidiyoruz." dedi.

A Milli Futbol Takımı

Tuna, A Milli Futbol Takımı'nın 2018 Dünya Kupası'na gidememesiyle ilgili herkesin bazı değerlendirmeler yaptığını belirtti.

Tamer Tuna, milli takımla ilgili şunları kaydetti:

"Zaten milli takımın önemi hiçbir zaman tartışılmıyor. Herkes belli çözümler üretmeye çalışıyor. Ülke nüfusundan, milli takımın yapısından, içindeki olaylardan bahsediliyor. Çözümlerin masaya yatırılacağı, çözüm üreteceklerin daha iyi değerlendirebileceği bir alan lazım. Bu alanı gerçekleştirecek olanlar zaten yöneticiler ve yönetenler. Milli takımın Dünya Kupası'na katılacağına yürekten inanmıştım. Bir maçlık performans, önceki karşılaşmadaki yorumlara dayalı her şeyi değiştirebiliyor. Mesele bir maç ya da geçmiş dönem değil, ülkenin, futbolun neler kazanabileceği. Bazı yapay gündemler zihinlerimizi daha fazla meşgul ediyor. Bunlardan uzaklaşıp, daha çözüm odaklı düşüncelerle hareket etmemiz lazım."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Küre Dağları Milli Parkı'nda yeni engerek tespit edildi

2017-10-07 16:37 - Çevre-Hayat

Beyoğlu’nda uyuşturucu operasyonu: 12 gözaltı

2017-10-10 13:47 - Asayiş

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi: Fenerbahçe Doğuş 80-63 Banvit

2017-10-07 21:37 - Spor

Tırcıların ’Şoför Nebahat Abla’sı

2017-10-09 00:07 - Gündem

Hakkari'de terör saldırısı: 4 şehit

2017-10-04 13:32 - Gündem

Almanya'da Xavier kasırgası can aldı

2017-10-06 15:02 - Dünya

'Avrupa, Türkiye ve İslam karşıtlığına karşı tavır almalı'

2017-10-03 20:22 - Siyaset

Evdeki tartışmalar çocuğu etkiliyor

2017-10-04 15:47 - Sağlık

ABD'deki Türkler New York'ta cami inşa edecek

2017-10-05 02:47 - Dünya

Şişecam'dan 240 milyon liralık cam ambalaj fırını yatırımı

2017-10-04 15:46 - Ekonomi

İlgili Haberler

Fenerbahçe, Süper Kupa'da finale yükseldi

23:08 - Spor

Süper Kupa'da Galatasaray'ın rakibi Fenerbahçe oldu

22:43 - Spor

Fenerbahçe, Samsunspor'u 2-0 yenerek Galatasaray'ın rakibi oldu

22:33 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli tekvandocu Sude Yaren ve Sıla Irmak Uzunçavdar'ı kabul etti

17:17 - Spor

Beşiktaş'ta Mert Günok ile yollar ayrıldı

15:27 - Spor

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Nihai karar Meclisimizin

00:13 - Siyaset

Paris’te Ukrayna’ya uluslararası güç konuşlanmasına ilişkin niyet bildirgesi imzalandı

00:08 - Dünya

İsrail, Mescid-i Aksa İmam Hatibi İkrime Sabri'nin yurt dışına seyahat yasağını uzattı

00:02 - Dünya

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesi sonucu en az 24 güvenlik gücü öldü

23:58 - Dünya

Bakan Fidan: (Rusya-Ukrayna savaşı) Kalıcı bir barışa oldukça yakın durumdayız

23:43 - Siyaset