?>

Cumhuriyet ile yaşıt Nazife nine yaşama sevinciyle yıllara meydan okuyor

Elazığ'da hayatını sürdüren, Cumhuriyet ile yaşıt 102 yaşındaki Nazife Gül, güler yüzüyle çevresine de örnek oluyor.

Çevre-Hayat - 2 ay önce

Elazığ

Malatya'da 1 Mart 1923'te dünyaya gelen Gül'ün oturduğu ev Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde ağır hasar gördü.

Gül, depremin ardından oğlu ve gelini ile Elazığ'a gelerek, devletin sağladığı kira desteğiyle Güneykent Mahallesi'ndeki bir evde yaşamını sürdürmeye başladı.

Ömründe bir asrı geride bırakan, 7 çocuğu ve 20 torunu bulunan Gül, zamanını evde dinlenerek ve örgü örerek geçiriyor.

????

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Faruk Ergün ve beraberindeki kurum personeli, Cumhuriyet'in 102'nci yılı dolayısıyla üzerinde "Cumhuriyet'imiz ve Nazife teyzemiz 102 yaşında" yazılı pasta ile Gül'ü evinde ziyaret etti.

Pastanın üzerindeki mumları üfleyen Nazife nine birlikte yaşadığı oğlu için ev diledi.

"Vatanımızı koruyalım"

Nazife Gül, eşini yıllar önce kaybettiğini, ilerleyen yaşına rağmen sağlığının yerinde olduğunu söyledi.

Geçmişte hem milli hem de dini bayramları daha coşkulu ve neşeli kutladıklarını anlatan Gül, "Bayramlar çok güzel olurdu, askerleri izler alkışlardık, eğlenirdik, marşlar söylerdik. Vatanımızı çok seviyoruz. Askerlerimizi Allah esirgesin, vatanımızı hep birlikte koruyalım. Gençlerimize sesleniyorum, vatanımıza dikkat etsinler, doğru yoldan şaşmasınlar." dedi.

Gül, geçmişte o dönemki şartlar nedeniyle okuyamadığını anlattı.

"Kendisi okuyamadığı için bizlere hep okumayı öğütlerdi"

Nazife Gül'ün oğlu Mehmet Gül (74) de annesinin yaşama sevinciyle dolu olduğunu, çevresindeki insanlara hep neşe ve mutluluk vermeye çalıştığını dile getirdi.

Annesinin en büyük üzüntüsünün okula gidememek olduğunu aktaran Gül, şunları kaydetti:

"Annem Cumhuriyet Bayramı törenlerine gittiğimizde, okullu gençleri, askerleri gördüğü zaman çok büyük heyecan duyardı. Kendi okuyamadığı için de üzgün olurdu. Bize derdi ki 'Okuyun'. Okuyan insanları hep sever, sayardı. 'Okuyan insanlar aydın olur' derdi. Kendisi okuyamadığı için bizlere hep okumayı öğütlerdi. Bizlere 'Anne ve babamı küçük yaşta kaybettim, amca koltuğunda büyüdüm' derdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ergün de Cumhuriyet'in kuruluşunun 102. yılını gurur ve onurla kutladıklarını ifade etti.

Nazife Gül'ün de 102 yaşında olduğunu belirten Ergün, Cumhuriyet ile yaşıt Nazife teyze ile bu anlamlı günü kutlamak istediklerini söyledi.

Ziyaretlerinin Gül ailesini de mutlu ettiğini dile getiren Ergün, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 102'nci yılını coşkuyla ve sevinçle kutluyoruz. Bunun için kıvançlıyız. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu güzel vatanı bizlere miras bırakan şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi şükranla ve rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize de minnetlerimi sunuyor, uzun ömürler diliyorum. Nazife teyzemizin 102'nci yaşını da kutluyor, ona sağlıklı, huzurlu, mutlu yıllar diliyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Resim yapmaya 42 yaşından sonra başlayan ressam, tuvaline 'güçlü kadınlar'ı yansıttı

2025-10-25 11:58 - Magazin

SOLOTÜRK Pamukkale'de gösteri uçuşu yaptı

2025-10-25 17:48 - Çevre-Hayat

Adana merkezli yardım derneği, Madagaskar'da her gün 20 bin kişiye yemek dağıtıyor

2025-10-21 12:07 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

Milli tekvandocu Elif Sude Akgül, dünya ikincisi oldu

2025-10-25 14:53 - Spor

Kekemelikte erken tanı tedavide başarıyı artırıyor

2025-10-22 13:23 - Çevre-Hayat

İletişim Başkanı Duran'dan Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin paylaşım

2025-10-24 16:37 - Gündem

Sıfır Atık Vakfının, "İstanbul Deklarasyonu" kamuoyuna duyuruldu

2025-10-27 16:58 - Gündem

Çin, Güney Çin Denizi'ndeki kazalar sebebiyle ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetlerini eleştirdi

2025-10-27 14:27 - Dünya

Bakan Yerlikaya, kadın sürücüye saldıran "trafik zorbasının" yakalandığını bildirdi

2025-10-27 14:03 - Gündem

Asya turuna çıkan ABD Başkanı Trump, Çin Devlet Başkanı Şi ile 'iyi bir görüşme' umuyor

2025-10-25 09:31 - Dünya

İlgili Haberler

Erzurum'da devlet korumasındaki çocuklar tiyatro ve sanatla buluştu

16:52 - Çevre-Hayat

Çankırı'da yiyecek arayan vaşak cep telefonu kamerasıyla kaydedildi

16:48 - Çevre-Hayat

Balıkesir kent merkezinin su ihtiyacını karşılayan barajın seviyesi yüzde 10'un altına düştü

12:18 - Çevre-Hayat

Gönüllü öğretmenler destek için yetim ve öksüz çocuklar ile hayırseverler arasında köprü oldu

12:12 - Çevre-Hayat

Uludağ'ın ormanlarından toplanan kozalaklardan pekmez yapıyorlar

11:52 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Gelir İdaresi Başkanlığı "vergi borçlularını" açıkladı

19:43 - Ekonomi

RAI kanalının yönetiminden bazı üyeler, Eurovision'da Filistin temasına yer verilmesini istedi

19:38 - Medya

Avustralya eski Başbakanı Turnbull'den Netanyahu'ya tepki: Siyasetimize karışmayın

19:27 - Dünya

AB'den konut krizine karşı plan

19:22 - Ekonomi

Filistinli kurumlar: İsrail hapishanelerindeki Filistinli esir sayısı 9 bin 300'e ulaştı

18:53 - Dünya