?>

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Katar'a yönelik alınan kararları üzüntüyle karşılıyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Körfez İşbirliği Konseyinin bazı üyelerinin Katar ile ilişkileri kesme ve Katar'a yönelik bazı yaptırımlar uygulama kararı aldıkları öğrenilmiştir. Bu gelişmeyi üzüntüyle karşılıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Genel - 8 yıl önce

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Körfez İşbirliği Konseyinin bazı üyelerinin Katar'a yönelik diplomatik ilişkileri kesme ve yaptırım kararına ilişkin, "Bölgemizin barış ve istikrar arayışının sürdüğü, tüm bölge ülkelerinin bu ortak hedefler doğrultusunda gerekli adımları atmasına ihtiyaç duyulduğu bir dönemde, stratejik iş birliği içerisinde bulunduğumuz Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinin kendi aralarındaki meseleleri müzakere, diyalog ve iletişim yoluyla çözmeleri gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Kalın, yaptığı yazılı açıklamada, Körfez İşbirliği Konseyinin bazı üyelerinin Katar ile diplomatik ilişkilerini kesme ve Katar'a yönelik bazı yaptırımlar uygulama kararı aldıklarını anımsattı.

"Bu gelişmeyi üzüntüyle karşılıyoruz." ifadelerini kullanan Kalın, şunları kaydetti:

"Bölgemizin barış ve istikrar arayışının sürdüğü, tüm bölge ülkelerinin bu ortak hedefler doğrultusunda gerekli adımları atmasına ihtiyaç duyulduğu bir dönemde, stratejik iş birliği içerisinde bulunduğumuz Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinin kendi aralarındaki meseleleri müzakere, diyalog ve iletişim yoluyla çözmeleri gerekir. Terör başta olmak üzere büyük siyasi, ekonomik ve insani zorluklarla karşı karşıya olduğumuz bu dönemde bölge ülkeleri arasındaki ilişkiler birtakım asılsız haber ve söylentilere binaen değil, birlik ve beraberlik temelinde değerlendirilmelidir. Mübarek ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde dost ve kardeş ülkeler arasında yaşanan bu tatsızlığın bir an önce çözüme kavuşturulması için Sayın Cumhurbaşkanımız diplomatik temaslara başlamışlardır.

Bu vesileyle önümüzdeki süreçte Türkiye olarak üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye hazır olduğumuzu tekrar ifade etmek istiyorum."

Muhabir: Sarp Özer

Haftanın Öne Çıkanları

Kosova'da zirve Türkiye'nin

2017-06-05 00:32 - Spor

Konyaspor şampiyonluğu kutlamayacak

2017-06-02 19:17 - Spor

Muhtarların sosyal güvenlik statüleri güncellendi

2017-06-05 16:05 - Genel

A Milli Takım, Makedonya maçı hazırlıklarına başladı

2017-06-05 02:27 - Spor

Şampiyonlar Ligi'nde 1,2 milyar avroluk final

2017-06-02 18:00 - Spor

Sahibinden.com'a soruşturma açıldı

2017-06-05 18:22 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'i kabul etti

2017-06-05 19:26 - Genel

ByLock kullanan sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası

2017-06-05 20:02 - Asayiş

Orlando'da silahlı saldırı

2017-06-05 22:12 - Dünya

Süper Lig'de perde kapanıyor

2017-06-02 15:47 - Spor

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Günün Manşetleri

Trump, İsrail'in ABD Kongresi üzerindeki etkisinin zayıfladığını belirtti

02:43 - Dünya

Ederson, Fenerbahçe için İstanbul'da

02:13 - Spor

Vaclav Cerny, Beşiktaş için İstanbul'da

01:27 - Spor

Trabzonspor, kaleci Uğurcan Çakır'ın Galatasaray'a transferini duyurdu

00:57 - Spor

Fenerbahçe, Sofyan Amrabat ve Dominik Livakovic'in kiralandığını duyurdu

00:52 - Spor