Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları bu yıl 4 etaptan oluşacak

Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları, bu yıl 4 etapta gerçekleştirilecek.

Spor - 1 yıl önce

İstanbul
Mandarin Oriental İstanbul'da düzenlenen toplantıya Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, İstanbul Açık Deniz Yat Yarışı Kulübü (İAYYK) Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı, DHL Express Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Selver Yıldız Küçükkoyuncu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve İAYYK Sportif Direktörü Engin Yuvaktaş katıldı.

Ekrem Yemlihaoğlu, yaptığı açıklamada, yarışların bu yıl 4 etaptan oluşacağını belirterek, "Her bir etap çok güçlü hikayelere sahip. Kahraman denizcilerimiz, tarihimizin en önemli zaferlerinde hep ön planda olmuştur. Bu çok özel tarihlerde düzenleyeceğimiz organizasyonlarla ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlamak, denizcilerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz. Cennet vatanımızın kahraman denizcilere her zaman ihtiyacı olmuştur. Yelkeni popüler spor haline getirmek en büyük amacımız. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yelkencilere tanıdığı imkanlar için minnet duygularımı ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı makamının yelkenle buluşmasının kendileri için en büyük onur kaynağı olduğunu vurgulayan Özlem Akdurak ise "Türkiye'nin en güzel coğrafyalarını gözler önüne sermeye çalışıyoruz. En büyük amacımız 2028'de bir olimpiyat madalyasıyla başarılarımızı üst düzeye çıkarmak. Bu yarışlarda 4 denizimiz birden gözler önüne serilecek. Tüm dünya denizlerimizin güzelliğini ve yarışçılarımızın geldiği seviyeyi bir kez daha görecek. Eminim dört dörtlük bir organizasyon olacak. Emek veren herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Şevket Atlı: "İstanbul bu tür yarışlara ev sahipliği yapmada bir hayli tecrübeli"

İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı, yarışların Türk tarihinde önemli yerlere atıfta bulunan 4 etaptan oluştuğunun altını çizerek, "İstanbul bu tür yarışlara ev sahipliği yapmada bir hayli tecrübeye sahip. Zorluk derecesi hayli yüksek olan etaplarda yarışmacılara başarılar diliyorum. Organizasyonda emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Yarışların çok güzel geçmesini diliyorum." şeklinde görüş belirtti.

Selver Yıldız Küçükkoyuncu: "Çok heyecanlıyız"

DHL Express Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Selver Yıldız Küçükkoyuncu, Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları'nın ana sponsorluğunu üstlendikleri için çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Dört farklı denizde 4 farklı etaba eşlik edeceğimiz için çok heyecanlıyız. Yat yarışları her sene etkisini arttırarak sürdürüyor. Biz de ana sponsorluğu üstleniyoruz. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz." dedi.

İsmail Kaşdemir: "Çanakkale Boğazı, tarihi günlerinden birini yaşayacak"

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Zaferi'nin 110. yıl dönümünde yarışlara ev sahipliği yapacakları için çok heyecanlı olduklarını ifade ederek, "Çanakkale Zaferi, bu milletin birlik ve beraberlik duygusuyla Çanakkale'yi geçilmez yaptı. 110. yıl dönümünde Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları'nın Çanakkale Boğazı'nda yapılacak olması, bizleri çok heyecanlandırmakta. 25 Nisan'da Çanakkale Boğazı'nın tarihi günlerinden birini yaşayacağına inanıyorum. Sporun birleştirici gücünü her zaman hissetmiş olacağız. Organizasyonu düzenleyen herkese gönülden teşekkürler." değerlendirmesinde bulundu.

Engin Yuvaktaş: "4 etapta 10 farklı yarış düzenlenecek"

İAYYK Sportif Direktörü Engin Yuvaktaş, yarışlarda 20 farklı ülkeden 200 farklı teknede bin 500'den fazla sporcunun mücadele edeceğini kaydetti.
Yat yarışlarının detaylarını paylaşan Yuvaktaş, "Bu kupayı kazanmak için 4 etapta 10 farklı yarış düzenlenecek. 3'ü açık deniz yarışı olacak. Bunlar zorlu yarışlar. En iyi ihtimalle 90 saat süren bir yarıştan bahsediyoruz. Ekipler bu kupayı kazanabilmek için yaklaşık 200 saatten fazla yarışmak zorunda. 200 farklı tekne, 20 farklı ülkeden bin 500'den fazla sporcu kupayı kazanmak için yarışacak. Kazanmak kolay değil, büyük bir başarı demek. Herkese başarılar diliyorum. Umarım herkes hedefine ulaşır." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları'nın etapları ve düzenleneceği tarihler şöyle:

23-25 Nisan: Çanakkale Zafer Kupası

14-19 Mayıs: Samsun Kurtuluş Kupası

20-24 Temmuz: Kıbrıs Mavi Vatan Kupası

29 Ekim-2 Kasım: İstanbul Cumhuriyet Kupası

Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Baykar ve Leonardo, SİHA'lardan uzay ve yapay zekaya kadar pek çok alanda ortak çalışacak

2025-03-06 17:37 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

ABD'de tarife ve resesyon endişeleri piyasalardan yaklaşık 2 trilyon doları buharlaştırdı

2025-03-11 11:37 - Ekonomi

Polonya Başbakanı Tusk, Avrupa'nın güvenliğini görüşmek için Türkiye'yi ziyaret edecek

2025-03-07 18:23 - Dünya

Bitlis'te kardan kapanan kilometrelerce yolu açık tutmak için mesai yapıyorlar

2025-03-10 12:42 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terör belası bir daha dirilmemek üzere tarihin çöplüğüne atılacak

2025-03-05 23:18 - Siyaset

ABD'li yetkililere göre Trump yönetimi, birçok diplomatik misyonu kapatmayı planlıyor

2025-03-07 15:27 - Dünya

İş yerlerinde uygulanan İSG hizmetlerine dair yönetmeliklerde değişiklik yapıldı

2025-03-05 11:07 - Ekonomi

Trump'tan devam eden saldırıları dolayısıyla Rusya'ya yaptırım mesajı

2025-03-07 18:08 - Dünya

Fenerbahçe'nin Avrupa'da "kalesi" Kadıköy

2025-03-05 11:17 - Spor

Gaziantep'te kadınlar atık eşyalara yeniden hayat veriyor

2025-03-05 12:03 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

TFF, Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği maçını erteleme talebini reddetti

23:23 - Spor

Beşiktaş, Dusan Vlahovic'i İstanbul'a getirdi

22:22 - Spor

THF Mobil Uygulaması tanıtıldı

20:57 - Spor

Lionel Messi'den hayatını kaybeden babası için duygusal veda mesajı

20:38 - Spor

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Gündem