'Cumhurbaşkanının 'eyalet sistemi' açıklamaları fazlasıyla yeterli'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın eyalet sisteminin olmayacağına ilişkin açıklamaları ile ilgili, "Fazlasıyla yeterli. Bu açıklamalardan sonra tartışmayı ancak CHP veya 'hayır' kumpanyasının elemanları sürdürür." dedi.

Siyaset - 9 yıl önce

ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HaberTürk ve Show TV ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.
Eyalet sistemi tartışmalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamaları hatırlatılarak, "Açıklamaları yeterli buldunuz mu?" sorusunun yöneltilmesi üzerine Bahçeli, "Fazlasıyla yeterli. Bu açıklamalardan sonra tartışmayı ancak Cumhuriyet Halk Partisi veya 'hayır' kumpanyasının elemanları sürdürür. Zannediyorum onlar yapıyor. Çünkü sabaha kadar sosyal medya hareketlenmiş." değerlendirmesinde bulundu.
Erdoğan'ın açılışlara katılarak Türkiye'yi gezdiğini ve kanaatlerini açıkladığını, Yıldırım'ın da olağanüstü bir performansla çeşitli programlara katıldığını, anayasa değişikliğinde yer alan 18 maddenin ruhunu anlatmaya çalıştığını ifade eden Bahçeli, bunları takip ettiklerini belirtti.

"Evet çifte su verilmiş çelik gibi olmuştur"

Bahçeli, kendilerinin de eleştirilere cevap vermeye çalıştıklarını dile getirdi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, şöyle devam etti:
"Şimdi bir partinin genel başkanı ve Başbakan, o partinin adayı olarak topluma mal edilmiş ve seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ağzına eyalet sistemini almıyor ise ve bunu bir danışman söylüyor ise bu danışman da Cumhurbaşkanının danışmanı ise o zaman aklınıza iki soru gelir.
Bir, bundan bilgisi var mıdır cumhurbaşkanının? 'Ben söyleyemiyorum sen söyle' diye bir tartışma mı başlatmak istiyor? Yoksa bu danışman bir başka amaca hizmet ederek bu faaliyetleri sabote mi ediyor? Eğer bu, sabote ediyorsa 'Ben bu danışman ben de olsa atarım, kovarım' dedim.
Sayın Cumhurbaşkanı kovar, kovmaz o kendisinin bileceği bir iş. Ama gerçek bu. Türkiye'nin bu kadar hassasiyeti ve referanduma iki gün kala üniter yapı konusunda hassasiyeti olanlar ve bunları da bazı gazetelerde, bazı parti yöneticileri MHP'yi suçlayacak şekilde, Twitter ile de insanların kafasını karıştırmaya yönelik faaliyetleri yapıyorlarsa şimdi ben açıkça söylüyorum; 'evet' çifte su verilmiş çelik gibi olmuştur.

"Ülkücüyü bunlar bu kadar saf, aptal mı zannediyorlar..."

Bu tür oyunlar bozulacaktır ve 'evet' en çok bir şekilde temsil edilerek cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye'de uygulanacaktır.
Dünden bu yanaki gelişmeler ışığında bunu söylüyorum. Bunları böyle yapıp, Twitter'da bilmem ne yaparak, sosyal medyada şunları yaparak ülkücüyü bunlar bu kadar saf, aptal mı zannediyorlar?
Hiç mi düşünme sahibi değiller? Bunun arkasındaki oyunlar kimlerdir, bu tweetleri kim yapıyor, Cumhuriyet Halk Partisinden hangi milletvekilleri kimleri arıyor, kimlerle konuşuyor? Bunları bilmiyor muyuz zannediyorsunuz? Kesin olarak söylüyorum; 'evet' çifte su verilmiş çelik gibidir. Pazar günü kendini gösterecektir."

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

SUR’da inşa edilen konaklar, tarihle buluşuyor

2017-04-14 17:03 - Çevre-Hayat

Ayakkabı düğümünün çözülme sebebi bulundu

2017-04-14 08:17 - Teknoloji

Kapatılan Zaman gazetesi eski çalışanlarına üçer kez müebbet talebi

2017-04-11 17:58 - Genel

Fenerbahçe FIBA Avrupa Ligi'nde finale yükseldi

2017-04-14 23:46 - Spor

15 Temmuz'un oluşturduğu sıkıntıları aştık

2017-04-12 01:42 - Ekonomi

Mursi'nin ailesi Mısır'daki bombalı saldırıyı kınadı

2017-04-10 10:27 - Dünya

Turizmde alternatif: Turistik denizaltı

2017-04-10 16:32 - Çevre-Hayat

FETÖ, tehdit gördüğü savcının eşini 'kızağa' çekmiş

2017-04-10 21:27 - Gündem

İbrahim Erkal hastaneye kaldırıldı

2017-04-12 12:57 - Magazin

İstanbul'da terör operasyonu: 27 gözaltı

2017-04-12 11:44 - Genel

İlgili Haberler

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakalamıştır

21:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Siyaset

COP31 Danışma Kurulu, Bakan Kurum başkanlığında toplandı

19:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya