?>

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştü

Siyaset - 4 saat önce

Lefkoşa

Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı, dün açılışı gerçekleştirilen KKTC Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi'ndeki yeni makamında ziyaret etti.

Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, KKTC'nin nesiller boyu miras bırakacağı bir eser kazandığını belirterek, yerleşkenin hayırlı olmasını diledi.

Bu eserin KKTC'nin iki devletli çözüm vizyonunun müşahhas bir hali ve eşit egemenliğinin bir nişanesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, eserin sunduğu imkanların KKTC'nin kurumsal kapasitesini daha ileriye taşıyacağını ve kurumların verimliliğini artıracağını söyledi.

TEKNOFEST'e Kıbrıs Türklerinin muazzam bir ilgi gösterdiğini ifade eden Yılmaz, bu ilginin bilime, teknolojiye ortak gelecek vizyonuna inanç ve önemin göstergesi olduğunu ifade etti.

Bu ilginin Kıbrıs Türkü'nün marjinal birtakım tavırlara, fikirlere de prim vermediğini ortaya koyduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu vesileyle Kıbrıs Türkü tüm kardeşlerimi saygıyla selamlıyorum. Hep birlikte ortak bir gelecek inşa ediyoruz. Ada'daki gerçeklere uygun bir şekilde iki devletli bir çözümü, sizin ortaya koyduğunuz vizyonu Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm gücümüzle destekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletler'deki konuşmaları, diğer tüm platformlardaki ortaya koyduğu tavır bunun en açık kanıtıdır. Bizler de tüm gücümüzle bu vizyonu desteklemeye devam edeceğiz.

Önümüzde iki yol var. Bir tanesi iki devlet ve bu iki devletin işbirliğine dayalı yaklaşım, diğeri de aslında Rum kesiminin de inanmadığı, yıllardır tekrar tekrar denenmiş, bir çözüm üretilememiş yaklaşımlar. Dolayısıyla gerçekçi olmamız lazım. Artık 50 yılı aşkın bir süreç var. Burada kökleşmiş bir devlet yapısı var ve Kıbrıs Türkü de buna gönülden destek veriyor. Dolayısıyla bu perspektifi biz sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz. Sizin ortaya koyduğunuz vizyonu bütün gücümüzle desteklemeyi sürdüreceğiz."

"Türk olsun, Rum olsun, ortak geleceği, menfaatleri için işbirliklerine açığız"

Perspektiflerinin Rum tarafıyla işbirliği yapmaya, ortak projeler geliştirmeye mani olmadığına dikkati çeken Yılmaz, "Ada'da bulunan tüm halkın, tüm insanların Türk olsun, Rum olsun, ortak geleceği, menfaatleri için elbette tüm işbirliklerine de açığız. İşte su geliyorsa bütün Ada istifade etsin. Elektrik geliyorsa bütün ada istifade etsin. Çevre meselelerinden başka alanlara varıncaya kadar. Nitekim Cenevre'de sizin ortaya koyduğunuz bu işbirliği perspektifi de son derece insani, ekonomik ve anlamlı bir perspektif. Bunun da zaman içinde daha çok güçlenmesini temenni ettiğimizi belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Yeni makamında kendilerini ağırlayan Tatar'a teşekkür eden Yılmaz, "Dünyanın, bölgemizin içinden geçtiği bu önemli dönemde yaptığınız liderlik, devlet adamlığı için şükranlarımızı sunuyorum. Birlikte geleceğimizi inşa etmeye devam edeceğiz. Makamınız da yeni çalışma ortamınız da hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, daha sonra KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile Lefkoşa Surlariçi'nde, restorasyonu devam eden tarihi Selimiye Camisi'nde incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İklim krizi yalanı -Sümeyya Demirel yazdı-

2025-04-29 07:27 - En Son Yazılar

Formula 1 Miami Grand Prix'sinde pole pozisyonu Max Verstappen'in oldu

2025-05-04 08:22 - Spor

Cihat Yaycı Paşa’dan çarpıcı açıklamalar: Bugün Türkiye...

2025-04-28 07:18 - Özel Haber

Bakü'de düzenlenen panelde Türk dünyasının KKTC'ye desteği ele alındı

2025-05-03 21:47 - Dünya

Kut’ül Amare Zaferi’nin 109. Yıldönümü unutulmadı

2025-04-29 20:22 - Özel Haber

ASELSAN, 50. yılında Türkiye'nin en değerli şirketi olarak KKTC'de

2025-05-04 11:32 - Teknoloji

SSCB döneminde Kazakistan'a sürgün edilen halkların torunları, atalarının yaşadıklarını unutmadı

2025-05-04 12:52 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Japonya, ABD'nin gümrük tarifelerini gözden geçirmesini istiyor

2025-05-04 00:32 - Dünya

Geleneksel Oyunlar Tırı'nın deprem bölgesindeki ilk durağı Osmaniye oldu

2025-05-04 15:58 - Çevre-Hayat

GES'lerdeki arızaları hızlı tespit edebilecek sistem üzerinde çalışılıyor

2025-05-04 13:48 - Teknoloji

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs Türk halkı, eşit uluslararası statüsünün tescilini er ya da geç temin edecektir

14:41 - Siyaset

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Biz, sizlerin Türk milletinin kopmaz ve ayrılmaz bir parçasıyız

19:12 - Siyaset

Bakan Fidan, yarın Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret edecek

17:58 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Özel'e geçmiş olsun telefonu

16:08 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel'e yumruklu saldırı

14:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Malta açıklarında saldırıya uğrayan Gazze'ye yardım gemisi, Malta'dan giriş izni bekliyor

22:22 - Dünya

İran'ın Meşhed kentinde motosiklet fabrikasında büyük yangın

22:07 - Dünya

Bakan Kacır'dan, TEKNOFEST KKTC'de rekor paylaşımı

21:57 - Ekonomi

Göztepe, deplasmanda Adana Demirspor'u yendi

21:53 - Spor

Adana'da sahipsiz köpeklerin saldırdığı 2 çocuk esnafın yardımıyla kurtarıldı

21:33 - Asayiş