Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İş gücü piyasamız istikrarlı görünümünü koruyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kararlılıkla uyguladığımız politikalar ve hayata geçirdiğimiz reformlar sayesinde iş gücü piyasamız istikrarlı görünümünü korurken, işsizlik oranı iyileşmesini sürdürmüştür." ifadesini kullandı.

Ekonomi - 2 hafta önce

Yılmaz, NSosyal hesabından, haziran ayı iş gücü istatistiklerine ilişkin paylaşımda bulundu.
"Kararlılıkla uyguladığımız politikalar ve hayata geçirdiğimiz reformlar sayesinde iş gücü piyasamız istikrarlı görünümünü korurken, işsizlik oranı iyileşmesini sürdürmüş ve tek haneli seyrini 38'inci aya taşımıştır." değerlendirmesini yapan Yılmaz, 2026 yılı Haziran ayında mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranının yüzde 7,6 ile aylık iş gücü istatistiklerinin açıklanmaya başladığı 2005 yılından bu yana en düşük seviyesine gerilediğini belirtti.
Gençlerde işsizlik oranının geçen yılın aynı ayına göre 3,8 puan azalarak yüzde 12,8, kadınlarda ise 1,7 puan gerileyerek yüzde 9,8 olarak gerçekleştiğini kaydeden Yılmaz, "Önemli iyileşmeler sağladığımız genç ve kadın istihdamını desteklemeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
Küresel ekonomide belirsizliklerin ve jeopolitik gelişmelerin etkilerinin sürdüğü bu dönemde reel sektörü güçlü finansman imkanlarıyla desteklemeye devam ettiklerini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:
"Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı'nı 750 milyar Türk lirasına çıkarırken, imalat sanayimiz için 250 milyar Türk liralık yeni kredi desteğini devreye aldık. Böylece yatırım ve işletme sermayesine yönelik uygun koşullu finansman imkânını toplam 1 trilyon Türk lirası seviyesine ulaştırdık. Diğer yandan emek yoğun hassas sektörlerde istihdamın korunması kaydıyla çalışan başına aylık 3500 Türk lirası destek sağlıyoruz. Bu desteklerle işletmelerimizin üretim ve yatırım kapasitesini güçlendirirken, mevcut istihdamın korunmasına ve yeni istihdam oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz.
Diğer taraftan iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu becerileri güçlendirecek programları yaygınlaştırıyor, özellikle gençlerin, kadınların ve iş gücüne katılımı sınırlı kalan kesimlerin istihdama erişimini kolaylaştırıyoruz. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı politikalarımızla ekonomimizin dayanıklılığını güçlendiriyor, istikrar içinde büyüme ve kalıcı refah hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Memişoğlu: Türkiye, sağlık sektöründe üretim ve teknolojisinde farklı bir vizyonu ortaya koyacak

2026-07-27 21:38 - Siyaset

Trakya'nın asırlık panayırı 'Pavli' bu yıl 116'ncı defa kurulacak

2026-07-26 09:52 - Magazin

5. İstanbul Festivali 1 Ağustos'ta başlayacak

2026-07-29 11:18 - Magazin

Sağlıkta akreditasyon başvurularında artış

2026-07-24 12:38 - Sağlık

İstanbul'da bu yılın ilk 6 ayında 130 milyon muayene gerçekleştirildi

2026-07-24 11:42 - Sağlık

Burkina Fasolu doktorlar, Türk hekimlerin gözetiminde üçüncü seri böbrek nakillerine başladı

2026-07-29 12:28 - Sağlık

Yabancı plakalı araçların otoyol ve köprü geçiş cezalarına ilişkin düzenleme yapıldı

2026-07-29 12:12 - Çevre - Seyahat

Yalova-Armutlu yolu yarın hizmete açılıyor

2026-07-23 14:47 - Çevre - Seyahat

Başkentray Banliyö Hattı, Sincan'dan Yenikent'e kadar uzanacak

2026-07-23 14:13 - Çevre - Seyahat

Türkiye bu yıl hava yoluyla 259 milyona yakın yolcu taşımayı hedefliyor

2026-07-26 13:02 - Çevre - Seyahat

İlgili Haberler

Borsa günü düşüşle tamamladı

18:23 - Ekonomi

Rusya'nın federal bütçe açığı yaklaşık 79 milyar dolara çıktı

19:53 - Ekonomi

TİGEM, 30 safkan Arap tayının satışından yaklaşık 28 milyon lira gelir elde etti

17:32 - Ekonomi

Sigorta ve emeklilik sektörünün aktif büyüklüğü 4,4 trilyon liraya ulaştı

15:35 - Ekonomi

Küresel gaz türbini siparişleri ikinci çeyrekte rekor kırdı

16:03 - Ekonomi

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset