?>

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Hiç kimseyi ötekileştirmedik, aynı zihniyetle de devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İnsanları birbirinden ayırmadık. 81 ilimize, 85 milyona aynı gözle baktık. Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz." dedi.

Siyaset - 1 yıl önce

Siirt

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İnsanları birbirinden ayırmadık. 81 ilimize, 85 milyona aynı gözle baktık. Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Hiç kimseyi ötekileştirmedik, aynı zihniyetle de devam edeceğiz. Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz." dedi.

Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığınca Beykent Caddesi'nde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti Kurtalan Belediye Başkan adayı Nevzat Karaatay'a destek istedi.

Kurtalan ilçesinde bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Yılmaz, seçimin ülkede demokrasi şöleni şeklinde geçeceğini, huzur ve güvenin her şeyin temeli olduğunu söyledi.

Huzurun olmadığı yerde demokrasi ve kalkınmanın olmayacağını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Geçmişte huzur ortamı olmadığı, terör olduğu için maalesef yeterince bu bölgelerimiz gelişmedi. Gerçekçi düşünelim. Terörün olduğu, güvenliğin olmadığı yere özel sektör gelip yatırım yapar mı? Bırakın gelip yatırım yapmayı, buradaki sermaye bile kaçıp başka bölgelere gitti. Terör tüm Türkiye'ye zarar verdi, ama en büyük zararı bu bölgemize, bu bölgemizde yaşayan insanımıza verdi. Can ve mal kaybıyla, dolaylı ekonomik etkileriyle. Kamu yatırımlarını biz her halükarda yaptık, yapmaya devam ettik. Yaksalar da yıksalar da bu millete yollar, üniversiteler, hastaneler yapmaya devam ettik, ama özel sektör buralara gelmedi. Şimdi işte tam tersine, terörün artık neredeyse bittiği, huzur ve güven ortamının egemen olduğu bir ortamda sadece kamu yatırımları değil, özel sektör yatırımları da bölgemize gelmeye başladı."

Huzur ortamının etkilerinin zaman içinde daha iyi görüleceğine dikkati çeken Yılmaz, kız ve erkek çocuklarına iyi eğitim verdiklerini dile getirdi.

Çocukların iyi eğitim aldığını, çok daha iyi yetiştiğini kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Etnik, dini ve bölgesel milliyetçiliğe karşıyız dedik. Doğru mu? Doğru. Tayyip bey ilk yola çıktığı andan itibaren bunları söyledi. Bunlar bizim temel düsturlarımız. Mezhepleri birbirinden ayırmadık. İnsanları birbirinden ayırmadık. 81 ilimize, 85 milyona aynı gözle baktık. Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Hiç kimseyi ötekileştirmedik, aynı zihniyetle de devam edeceğiz. Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz."

Siirt'te hayvancılıkla ilgili Türkiye'nin en modern teknolojik tesislerinden birinin üniversite bünyesinde kurulduğunu anımsatan Yılmaz, bu bölgede, hiçbir dönem yapılmadığı kadar yatırım yapıldığını vurguladı.

Yılmaz, hem bugünün ihtiyaçlarını karşıladıklarını hem de geçmişin ihmallerini kapatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Vatandaşların mutlaka oyunu kullanması gerektiğini belirten Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kimsenin bizim irademizi çalmasına izin vermeyelim. Sandıklarımıza çok güçlü bir şekilde sahip çıkalım. Herkesin, seçmenin tercihine saygılıyız. Kim, demokratik hakkını nasıl kullanıyorsa başımızın üstünde. Bir itirazımız yok. Ve herkese hizmet etmeye de hazırız. Bize oy versin, vermesin. Herkese bugüne kadar hizmet ettik, bundan sonra da edeceğiz inşallah. Sandıklar kapanana kadar, tutanaklar tutulup teslim edilene kadar, sandıklarımıza sahip çıkalım."

Programa, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Afif Demirkıran ve AK Parti İl Başkanı Bahri Caner Özturan katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

MSB'den "ATAK" pilotlarının taarruza hazırlık süreçlerine ilişkin paylaşım

2024-03-25 13:03 - Teknoloji

Terör örgütü PKK yandaşları Avrupa Parlamentosu önünde taşkınlık yaptı

2024-03-25 19:57 - Dünya

İngiltere genelinde 48 noktada Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

2024-03-23 19:12 - Dünya

Macron, Filistinlilerin Refah'tan zorla çıkarılmasının "savaş suçu" olacağını bildird

2024-03-25 14:58 - Dünya

Van'da özel gereksinimli öğrencilerden oluşan koro, başka illerde de konser vermek istiyor

2024-03-27 12:38 - Magazin

Doğal gazda nisan tarifesinde değişikliğe gidilmedi

2024-03-29 13:03 - Ekonomi

Çorum'daki çalışmayla Kuzey Anadolu Fayı'nın 23 yıllık deformasyonunun tespit edilmesi hed

2024-03-24 16:37 - Gündem

Filistinli 4 yaşındaki kız çocuğu Seca, İsrail saldırısının acısını yüzünde taşıyor

2024-03-29 12:27 - Çevre-Hayat

Moskova'da konser salonuna terör saldırısı -Fuad Safarov, son gelişmeleri Moskova’dan bildiriyor-

2024-03-22 22:42 - Dünya

Edirne'de genç mühendisler elektrikli araçlar için mobil şarj istasyonu tasarladı

2024-03-23 13:17 - Teknoloji

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan: Filistin konulu tüm toplantılara ya öncülük ettik ya koordine ettik ya destek verdik

00:56 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez'le telefonda görüştü

21:07 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile telefonla görüştü

20:42 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail durdurulmadan Filistin Devleti için konulan irade eksik kalacaktır

15:13 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkes kayıtsız kalsa dahi coğrafyamızdaki acılara duyarsız kalamayız

15:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

İran'a BM yaptırımları yeniden devreye girdi

12:58 - Dünya

Kahvede kendi markasını oluşturan genç girişimci, yurt dışına açılmayı hedefliyor

12:18 - Ekonomi

Vietnam'da yaklaşan Bualoi Tayfunu nedeniyle binlerce kişi tahliye hazırlıkları yapıyor

12:13 - Dünya

İsrail’in Gazze’ye son saldırılarında en az 30 Filistinli öldü

12:08 - Dünya

Meclis'ten "Sıfır Atık" Projesi'ne tam destek

11:58 - Gündem