?>

'Cumhurbaşkanı ve hükümetin duruşunu destekliyoruz'

BBP Genel Başkanı Destici, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasına ilişkin, "Cumhurbaşkanı ve hükümetin duruşunun sonuna kadar doğru olduğuna inanıyoruz ve destekliyoruz." dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

Eskişehir

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasına ilişkin, "Bir ülke ile anlaşma yapmışız, bu anlaşmadan vazgeçmeyiz. Türk'ün karakteri de bunu gerektirir. Cumhurbaşkanı ve hükümetin bu duruşunun da sonuna kadar doğru olduğuna inanıyoruz ve destekliyoruz." dedi.

Eskişehir'de bir iş yerinin açılışına katılan Destici, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin S-400 alımı, Fırat'ın doğusuna yapılacak harekat, Doğu Akdeniz'deki kazanım ve haklar olmak üzere üç şeyden asla vazgeçmemesi gerektiğini söyledi.

Bu konularla ilgili Türkiye üzerinde baskı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Destici, şöyle devam etti:

"Başta ABD ve İsrail olmak üzere Batı'nın çok şiddetli baskısı var. S-400'lerle ilgili ABD tarafından en son Sayın Cumhurbaşkanı'na gönderilen bir mektup var. Bu hadsizliği, uluslararası teamüllere de uymayan bu çirkinliği reddettiğimizi buradan ifade etmek istiyorum. İnanıyoruz ki devletimiz, hükümet buna gereken cevabı gerektiği tonda verecektir ve vermelidir. Bunu çok açıkça ifade ediyorum. Ne pahasına olursa olsun, bedeli ne olursa olsun S-400 alımından asla vazgeçmemelidir."

"Asla geri adım atılmamalı"

Destici, Doğu Akdeniz, Suriye ve Irak'taki gelişmelerin de Türkiye'nin bu süreçteki önemli konuları olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin gelecek yıllarda S-400 ya da herhangi bir hava savunma sistemine büyük ölçüde ihtiyaç duyabileceğine dikkati çeken Destici, "Bizi karadan dize getiremeyeceklerini bilenler, Türkiye'nin hava savunma sahasının güçlenmemesi adına her türlü girişimi yapmaktadırlar." ifadesini kullandı.

Mustafa Destici, hava savunma sistemi alımı konusunda Türkiye ile Rusya'nın anlaşmasının kesin olduğunu, temmuz ayında da teslimata başlanmasının beklendiğini dile getirdi.

Bundan asla geri adım atılmaması gerektiğini ifade eden Destici, şu görüşlerini paylaştı:

"ABD'nin, 'Ondan vazgeçin, patriotları size verelim' hamlesi gerçekçi bir hamle olarak gözükmemektedir. Çünkü Temsilciler Meclisinin ya da Senatonun garantisini ABD hükümeti verememektedir. Dolayısıyla bize bir garanti verilmediği sürece Türkiye bu alımdan asla vazgeçmemelidir. Türkiye ciddi, binlerce yıllık devlet geleneği olan bir devlettir. Bir ülke ile anlaşma yapmışız, bu anlaşmadan vazgeçmeyiz. Türk'ün karakteri de bunu gerektirir. Cumhurbaşkanı ve hükümetin bu duruşunun da sonuna kadar doğru olduğuna inanıyoruz ve destekliyoruz."

Fırat'ın doğusuna yönelik harekat hazırlığı

BBP Genel Başkanı Destici, Fırat'ın doğusuna, Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik harekatın da mutlaka yapılması gerektiğini belirtti.

Son dönemde bu konuda yaşanan gelişmelere değinen Destici, şunları kaydetti:

"Özellikle ramazan ayı içinde Irak'ın kuzey tarafından saldırılar gerçekleşti ve onlarca şehit verdik. Bunun üzerine daha önce hazırlıkları tamamlanmış olan Pençe Harekatı başlatıldı ve çok başarılı bir şekilde sürdürülüyor. İnanıyorum ki Irak ve İran'la da merkezi hükümetlerle de anlaşmalı olarak bu harekat sürdürülüyor. Oradaki bütün terör unsurları etkisiz hale getirilinceye kadar bu harekat devam etmeli. Terör örgütü orada var oldukça bizim askeri unsurlarımız orada kalıcı hale gelmelidir. Bununla da sınırlı kalmamalıyız, mutlaka ama mutlaka Fırat'ın doğusu dediğimiz Suriye'nin kuzeyindeki harekatı da bir an önce başlatmalıyız. Harekatın tüm hazırlıklarının bittiğini biliyoruz. Sadece bir talimat bekleniyor. Zamanlanması ayarlanıp uygun bir zamanda bu harekat da başlayacak. Fırat'ın doğusundaki PKK/PYD/YPG ne varsa inşallah hepsi de temizlenecektir."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TEM Otoyolu Düzce kesiminde gece saatlerinde trafik durarak ilerliyor

2019-06-09 04:22 - Asayiş

Oto hırsızı sevgililer güvenlik kamerasında

2019-06-14 17:22 - Asayiş

Evin garajını kazarken kalıntı buldu, polis ve arkeologlar harekete geçti

2019-06-12 13:47 - Gündem

Polonyalı turist denize boğuldu

2019-06-14 15:07 - Gündem

Tunceli’den acı haber: Yaralı askerlerden 2’si şehit oldu

2019-06-12 12:35 - Asayiş

Türkiye Seramik Federasyonu 9. Olağan Genel Kurulu

2019-06-15 12:32 - Ekonomi

Ameliyattan kaynaklı ölüm iddiaları asılsız çıktı 

2019-06-14 00:35 - Asayiş

Çevre Bakanı Murat Kurum’u terleten Matematik sorusu

2019-06-08 22:47 - Gündem

Akseki’de feci kaza: 5 yaralı

2019-06-15 02:12 - Asayiş

Türk meyve sebzesi 'uçuşa' geçti

2019-06-09 14:57 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, canlı yayında soruları cevapladı

00:42 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA 14. Genel Kurulu'na katılmak üzere Kazakistan'a gidecek

16:08 - Siyaset

AK Parti'nin seçim çalışmasındaki silahlı saldırıya ilişkin sanıklar hakim karşısında

13:07 - Siyaset

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, Avrupa'daki 'stratejik körlüğe' işaret etti

23:03 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek için taziye mesajı

18:33 - Siyaset

Günün Manşetleri

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Meksika'ya 1-0 mağlup oldu

06:08 - Spor

Çin: ABD ile ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedildi

04:03 - Dünya

Trump'tan Amerikan bayrağını yakanlara 1 yıl hapis cezası önerisi

00:57 - Dünya

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 4. hafta maçları sona erdi

00:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, canlı yayında soruları cevapladı

00:42 - Siyaset