?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan pankartla yardım isteyen minik Ada tedavi için İstanbul'a götürü

Bitlis'te, "Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Toplu Açılış Töreni"nde açtığı "Göz ameliyatıma destek ol Tayyip dede" yazılı pankartla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyen 9 yaşındaki Ada Koçyiğit, tedavi için İstanbul'a götürüldü.

Gündem - 1 yıl önce

Bitlis

Bitlis'te 2018'de kafasını çarpması sonucu gözünde meydana gelen kayma nedeniyle denge bozukluğu yaşayan Koçyiğit, ailesi tarafından tedavi için İstanbul ve Batman'daki bazı hastanelere götürülerek ameliyat edildi.

Maddi imkansızlık nedeniyle kızlarının tedavisini sürdüremeyen 3 çocuklu Koçyiğit ailesi, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere Bitlis'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istemeye karar verdi.

Baba Musa ve anne Ceylan Koçyiğit, kızlarını da alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Kiler İplik Fabrikası önündeki "Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Toplu Açılış Töreni"ne gitti.

Törende konuştuğu sırada babasının omuzunda "Göz ameliyatıma destek ol Tayyip dede" yazılı pankartı açan küçük Ada'yı fark eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kız çocuğuyla ilgilenmesi için ilk önce doktorunu gönderdi, ardından Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, ailenin yanına giderek kızlarının sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Yapılan görüşmeler sonucu Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi edilmesine karar verilen küçük Ada, bugün tedavi için ailesiyle İstanbul'a gitti.

Koçyiğit ailesi, kızları Ada'nın tedavisi için kendilerine destek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

"Cumhurbaşkanımız buna sessiz kalmadı"

Baba Koçyiğit, AA muhabirine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızına sahip çıktığını söyledi.

Kızının tedavi edilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Koçyiğit, "Sağ olsun Cumhurbaşkanımız pankartı gördü. Hemen kendi doktoru ile iletişime geçti, ardından Sağlık Bakanımız yanımıza gelerek bizimle iletişim kurdu. Kızımın 5 yıllık tedavi süreci vardı. En son 2022'de doktora götürdüğümde ameliyat edilmesi gerektiği söylendi. İmkanım olmadığı için böyle bir pankart açmaya karar verdim. Sayın Cumhurbaşkanımız buna sessiz kalmadı ve kızıma destek oldu." dedi.

Açılış sonrası kızıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına giderek ailesi ve çocuklarının geleceği için iş talebinde bulunduğunu da belirten Koçyiğit, "İnşallah o da nasip olur. Cumhurbaşkanımıza saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Evde sürekli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine hediye ettiği oyuncak bebekle oynayan Ada Koçyiğit ise, "Mitingde açtığım pankartı Tayyip dede gördü. Ondan sonra tedavim için gerekli talimatları ve desteği verdi. Şimdi annem ve babamla İstanbul'a gideceğiz. Orda gözümden ameliyat olup sağlığıma kavuşacağım. Tayyip dedemi çok seviyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kişi başına düşen GSYH artışı oranlarına ilişkin açıklama

2024-08-27 22:17 - Ekonomi

Erzurum sanayicisi "yeşil enerji" ile maliyetlerini düşürüyor

2024-08-27 11:52 - Ekonomi

Adanasporlu futbolcular, Sol Bamba yönetiminde yükselişe geçeceklerine inanıyor

2024-08-29 12:17 - Spor

Sudan'da seller nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 132'ye çıktı

2024-08-27 09:33 - Dünya

Sular altında kalan Hasankeyf -Hülya Ayhan yazdı-

2024-08-27 09:47 - En Son Yazılar

ABD'de sıcaklıklara bağlı en çok ölüm 2023'te yaşandı

2024-08-27 11:22 - Dünya

Antalyaspor, konuk ettiği Atakaş Hatayspor'u 3-2 yendi

2024-08-26 00:32 - Spor

Marmara için gök gürültülü sağanak uyarısı

2024-08-31 10:12 - Asayiş

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

2024-08-30 11:37 - Gündem

Karadenizli balıkçılar yeni sezonda palamuttan umutlu

2024-08-30 11:42 - Gündem

İlgili Haberler

İstanbul'da 3 adliyenin başsavcısı değişti

17:02 - Gündem

Burdur'da sahipsiz köpeğin saldırdığı kişi yaralandı

16:42 - Gündem

İstanbul'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik soruşturmada 8 zanlı tutuklandı

16:37 - Gündem

Ankara'nın 5 ilçesinde bazı mahallelere yarın su verilemeyecek

16:12 - Gündem

KADEM'in "Kadın ve Aile" temalı fotoğraf yarışmasının ödül töreni düzenlendi

15:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Galatasaray ile Beşiktaş 359. randevuya çıkıyor

18:22 - Spor

İsrail, eylül ayında Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik 1215 saldırı gerçekleştirdi

18:17 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump telefonda görüştü

18:13 - Siyaset

Galatasaray-Beşiktaş derbisinde gözler golcülerde

18:07 - Spor

Türkiye'nin TDT Temsilciliğine atanan Büyükelçi Ekici, güven mektubunu sundu

17:52 - Siyaset