?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan'a mesaj gönderdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan'a gönderdiği mesajda, "Tek bir insanımızın dahi ayrımcılığa uğramasına, dışlanmasına ve ötekileştirilmesine izin vermedik ve bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Gündem - 2 ay önce

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'a mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni toplumunun kıymetli mensuplarını en kalbi duygularıyla selamladığını belirtti.

Erdoğan, Birinci Dünya Savaşı'nın zorlu şartlarında hayatlarını kaybeden Osmanlı Ermenilerini bu yıl da saygıyla andığını ve torunlarına bir kez daha taziyelerini ilettiğini vurguladığı mesajında, "Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemine tekabül eden savaş yıllarında yaşanan isyanlar, artan çete hareketleri, silahlı grupların gerçekleştirdiği bozgunculuk eylemleri ve salgın hastalıklar sebebiyle yitirdiğimiz canların acılarını halen yüreklerimizde hissediyoruz. Öte yandan geçmişin müessif hatırlarının bugünü ve geleceği esir almaması gerektiği inancıyla, 86 milyon olarak istikbalimizi birlikte inşa etmemiz gerektiğinin de farkındayız." görüşünü paylaştı.

Tarihten husumet çıkartarak aralarındaki köklü ve güçlü bağları sarsmaya çalışanların bugüne kadar emellerine ulaşamadığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu vatan topraklarında asırlardır bir arada yaşayan bizler, geçmişte olduğu gibi bugün de sevincimizi ve kederimizi paylaşmayı sürdürüyoruz. Hangi gerekçeyle olursa olsun, tek bir insanımızın dahi ayrımcılığa uğramasına, dışlanmasına ve ötekileştirilmesine izin vermedik ve bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz. Ülkemizin kültür, sanat, siyaset, ekonomi, eğitim ve sosyal hayatına kıymetli katkılarda bulunan Ermeni vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve esenliği, diğer tüm vatandaşlarımız gibi önceliğimiz olmaya devam edecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında "Türkiye'yi bugünlere nasıl birlikte getirdiysek, Türkiye Yüzyılı'nı da yine hep beraber omuz omuza inşa edeceğiz. Ay yıldızlı al bayrağın huzur ve güven veren gölgesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu vatandaşları olarak ilelebet özgürce yaşayacağız. Bu düşüncelerle, Ermeni toplumunun geçmişte yaşadığı acıları samimiyetle paylaştığımı yineliyor, hayatlarını kaybeden tüm Osmanlı vatandaşlarını bir kez daha saygıyla yad ediyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD'de Florida Eyalet Üniversitesi'nde silahlı saldırı düzenlendi

2025-04-17 21:27 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul'da Bahreyn Temsilciler Meclisi Başkanı Musalam ile görüştü

2025-04-17 19:28 - Siyaset

Yemen'deki Husiler: ABD'nin Hudeyde'deki Ras İsa Limanı'na düzenlediği saldırıda 38 kişi öldü

2025-04-18 05:47 - Dünya

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın Dörtlü Final'de başarıya inancı tam

2025-04-17 22:35 - Spor

ABD'nin Şam Büyükelçiliği, Suriye'ye ilişkin seyahat uyarısı yaptı

2025-04-19 00:02 - Dünya

Yeşilayın etkinlikleriyle bağımlılıklarından uzaklaşıyorlar

2025-04-18 11:42 - Gündem

Galatasaray Konyaspor'u farklı yendi

2025-04-22 22:42 - Spor

Depremde 58 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi A Blok'un yıkılmasına ilişkin yargılama sürdü

2025-04-22 17:43 - Gündem

Antalya Havalimanı martta 1 milyon 78 bin 360 yolcuya hizmet verdi

2025-04-17 17:43 - Çevre & Seyahat

Online Oynamanın Avantajları ve Riskleri

2025-04-23 18:04 - İnsan&Hayat

İlgili Haberler

Kenelerle etkin mücadele için "kuş avlanmasına geçici yasak" önerisi

12:33 - Gündem

İstanbul İtfaiyesinden anız yangını uyarısı

12:22 - Gündem

Buca'da yanan ormanlık alan havadan görüntülendi

11:37 - Gündem

Türkiye'de şap hastalığıyla mücadele için seferberlik başlatıldı

11:08 - Gündem

İletişim Başkanlığından Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadele gücüne ilişkin açıklama

01:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Kenelerle etkin mücadele için "kuş avlanmasına geçici yasak" önerisi

12:33 - Gündem

İstanbul İtfaiyesinden anız yangını uyarısı

12:22 - Gündem

Srebrenitsa'da 30. yıl anma törenlerinde 7 soykırım kurbanı defnedilecek

12:03 - Dünya

TOBB'un "Nefes Kredisi" KOBİ'ler için yeniden başlıyor

11:58 - Ekonomi

Afrika’nın en yaygın dillerinden biri olan Svahili'yi yaklaşık 200 milyon kişi konuşuyor

11:48 - Dünya