?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tacikistan'a gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AİGK 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere 14-15 Haziran'da Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'yi ziyaret edecek.

Gündem - 6 yıl önce

İstanbul

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (AİGK) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere 14-15 Haziran'da Dönem Başkanı Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'yi ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tacikistan ziyaretine paylaşımda bulunuldu.

Paylaşımda şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, AİGK 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere 14-15 Haziran tarihlerinde Dönem Başkanı Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'yi ziyaret edecektir.

'Güvenli ve Daha Müreffeh Bir AİGK Bölgesi İçin Ortak Vizyon' temasıyla düzenlenen zirvede, askeri-siyasi, ekonomik, insani ve çevresel konular ile yeni sınama ve tehditler başlıklarında sürdürülen konferans faaliyetleri ele alınacak, ileriye yönelik hedefler tespit edilecektir.

Cumhurbaşkanımız, Tacikistan'da zirve katılımcısı ülke liderleriyle ikili görüşmeler de gerçekleştirecektir."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız @RTErdogan'ın Tacikistan'da katılacağı AİGK 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, bölgesel konuların en üst düzeyde ele alındığı etkili bir mekanizma işlevi görüyor. Türkiye hem kendi çıkarlarını korumak hem de ortak coğrafyada ve tüm dünyada istikrar, güvenlik, barış ve dostluğa katkı sunmak üzere her platformda çok taraflı iş birliği ve etkin diyalog içinde çaba sarf etmeyi sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çınarcık bayramda doldu taştı

2019-06-10 16:37 - Gündem

'2020 Avrupa Şampiyonası'na katılacağımızı söyleyebiliriz'

2019-06-12 04:32 - Spor

Dünyanın en çok kazanan sporcusu Messi

2019-06-12 02:57 - Spor

Kara Kuvvetleri Komutanlığında 'ankesör' operasyonu

2019-06-11 13:18 - Genel

Kazakistan'da halk sandık başında

2019-06-09 10:27 - Dünya

Mayıs ayının en popüler takımı Beşiktaş oldu

2019-06-12 14:26 - Spor

Fransa Açık’ta şampiyon Nadal

2019-06-09 23:35 - Asayiş

"Basit önlemlerle yaz aylarında göz sağlığını korumak mümkün"

2019-06-07 15:58 - Genel

Dikkat! Uzungöl'de olta ile balık tutarken ölebilirsiniz...

2019-06-13 13:52 - Gündem

Siirt'te 4'üncü kattan düşen çocuk öldü

2019-06-11 05:37 - Asayiş

İlgili Haberler

İzmir Buca'da belediye şantiyesinde çöp depolanmasına tepki

17:33 - Gündem

İstanbul'da "casusluk" operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı

17:22 - Gündem

İzmit Körfezi'ndeki temizlik çalışmalarının güncel durumu su altı dalışıyla gözlemlendi

16:58 - Gündem

Şanlıurfa Adliyesinde meydana gelen patlamada 1 personel yaralandı

16:32 - Gündem

Malatya'da 10 bin 444 fidan toprakla buluşturuldu

16:22 - Gündem

Günün Manşetleri

İzmir Buca'da belediye şantiyesinde çöp depolanmasına tepki

17:33 - Gündem

ABD'de üretici fiyatları eylülde beklentiler dahilinde arttı

17:27 - Ekonomi

İstanbul'da "casusluk" operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı

17:22 - Gündem

Rusya: Trump'ın savaşları durdurma girişimleri, sorunların temel nedenlerini çözmedi

17:17 - Dünya

Türkiye-Suriye Yatırım ve İş Birliği Programı tamamlandı

17:12 - Ekonomi