?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'ye uğurlanan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin kaptanıyla konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'ye uğurlanan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin kaptanı Özkan'la yaptığı telefon görüşmesinde, "İnşallah Somalili kardeşlerimizle çok önemli bir adımı atacağımıza olan inancım tamdır. Sizlere güveniyorum" dedi

Siyaset - 1 yıl önce

İstanbul
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'ni Somali'ye uğurladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Somali Federal Cumhuriyeti Petrol ve Mineral Kaynaklar Bakanlığı arasında mart ayında imzalanan "Somali Kara ve Açık Deniz Blokları Alanında Mutabakat Zaptı" kapsamında görev alacak araştırma gemisi için İstanbul Boğazı'nda düzenlenen uğurlama töreninde mürettebata telefondan hitap etti.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'ni Somali'ye uğurladı

İlk olarak Oruç Reis'e eşlik eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı firkateynlerden birinin komutanıyla konuşan Erdoğan, "Hep birlikte sizleri selamlıyoruz. Yolunuz açık olsun. Değerli komutanım, arkanızda da Oruç Reis sondaj gemimiz var. Biliyorum ki uzun bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bu uzun yolculukta Somalili kardeşlerinizle bir araya geleceksiniz. Gerek firkateynlerimiz gerekse destek gemilerimizle Türkiye-Somali kardeşliğini inşallah bu açık denizlerde de ortaya koyacaksınız. Şimdiden sizlere yolunuz açık olsun diyorum. Çok çok teşekkür ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin kaptanı Yaşar Özkan'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın "Yaşar kaptan duyuyor musun bizleri?" diye seslenmesi üzerine Özkan, "Duyuyorum Sayın Cumhurbaşkanım." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yolculuğun ne kadar süreceğini sorması üzerine Özkan, toplamda 19 gün süreceğini belirterek, "Allah nasip ederse, bir aksilik çıkmazsa 23 Ekim'de Mogadişu açıklarında olacağımızı öngörüyoruz." diye konuştu.

Erdoğan'ın "Mogadişu'ya geldiğinizde herhalde bizi ararsınız." demesi üzerine ise Özkan, "Cumhurbaşkanım onurdur." ifadelerini kullandı.

Kaptan Yaşar Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, ülkenin kendi imkanlarıyla dünya ligi üzerinde bayrağı dalgalandıracak olmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Özkan, Türk denizcilik tarihinde bir ilke imza atarak Somali'de gerçekleştirecekleri sismik araştırmanın milletin yüksek hedefleri doğrultusunda atılmış önemli bir adım olduğunu belirterek, "Bize olan güveniniz ve desteğiniz, vazifemizi ifa ederken en büyük motivasyon kaynağımızdır. Sizin önderliğiniz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın önderliğinde Oruç Reis olarak görevimizi başarıyla yerine getireceğimize inancımız tamdır. Arz ederim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Gerek sismik araştırma gerekse sondaj çalışmalarımızla inşallah Somalili kardeşlerimizle çok önemli bir adımı atacağımıza olan inancım tamdır. Sizlere güveniyorum." şeklinde karşılık verdi.

Kaptan Özkan, 23-25 Ekim'de hiçbir engel çıkmazsa hava müsaadeli olarak Mogadişu Limanı'nın açığında geminin düdüğünü öttürmeyi planladıklarını dile getirerek, "Tam bir donanımla ekipmanla tüm yedeklerimizle ikmalimizle Mogadişu Limanı'na doğru eksiksiz bir şekilde sizin de söylediğiniz gibi yolumuza devam ediyoruz efendim. Arz ederim." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın, teşekkür ederek, "Rabbim yar ve yardımcımız olsun." temennisini iletmesi üzerine Özkan da "Çok teşekkürler Cumhurbaşkanım. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Allah sizlere uzun ve sağlıklı ömürler versin." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'ni Somali'ye uğurladı

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor'da Ozan Tufan'ın ayak bileğinde bağ yaralanması tespit edildi

2024-09-30 17:32 - Spor

İsrail ordusunun, Gazze'nin çeşitli noktalarına düzenlediği saldırılarda 7 kişi öldü

2024-10-03 12:38 - Dünya

Düzce Akçakoca'da kuvvetli rüzgar nedeniyle dalga boyu yükseldi

2024-09-30 16:03 - Gündem

Toprağın yüzeyine uygulanan malzeme tabakası hem verimi artırıyor hem de erozyonu önlüyor

2024-10-05 14:23 - Çevre-Hayat

Çaykur Rizespor, konuk ettiği Antalyaspor'u yendi

2024-10-04 22:27 - Spor

Kerkük'te Irak Türkmen Cephesi yetkilisine bombalı saldırı düzenlendi

2024-10-05 16:23 - Dünya

ABD Başkanı Biden, Çin Halk Cumhuriyeti'nin 75. kuruluş yıl dönümünü kutladı

2024-10-05 17:53 - Dünya

Adana'da gökyüzü TEKNOFEST'teki hava gösterileriyle renklendi

2024-10-05 19:43 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Gaşi'yi kabul etti

2024-10-02 18:23 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'ye uğurlanan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin kaptanıyla konuştu

2024-10-05 20:23 - Siyaset

İlgili Haberler

TBMM'nin yeni Sıfır Atık adımı "depozito iade makineleri" hizmete alındı

12:23 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, Gazze'de elini taşın altına koymaya hazırdır

23:12 - Siyaset

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile görüştü

22:38 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'da depremzede bir aileyi ziyaret etti

22:07 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabüklü şehidin babasıyla telefonda görüşerek başsağlığı diledi

20:43 - Siyaset

Günün Manşetleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Gabar'da öğrencileri ağırladı

13:27 - Ekonomi

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde "çifte rekor" kırıldı

12:57 - Gündem

Kırmızı bülten ve ulusal seviyede aranan 10 suçlu Türkiye'ye getirildi

12:52 - Gündem

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu ikinci kez güvenlik bürokrasisini dinleyecek

12:43 - Gündem

COP30'un ilk haftasında "iklim hedefleri, finansman ve adil geçiş" konuları öne çıktı

12:37 - Dünya