?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan sanatçıları kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü’nde sanatçıları kabul etti. Telif haklarıyla ilgili düzenlemelerin görüşüldüğü toplantıda, milli takımın dün akşamki zaferi de gündeme geldi.

Siyaset - 9 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müzik sektöründe yer alan meslek birlikleri temsil eden sanatçıları kabul etti. Metin Özülkü, Orhan Gencebay ve Ferhat Göçer gibi isimlerin katıldığı görüşme Huber Köşkü’nde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan sanatçı Ferhat Göçer, “Bugün burada tüm müzisyen meslek birlikleri adına onları telif haklarını, sosyal haklarının güvence altına alınması, geleceklerinin güvence altına alınabilmesi için geçerli olan yasaların düzenlenmesi ile ilgili cumhurbaşkanımıza taleplerimizi ilettik, desteklerini rica ettik. Sağ olsun bizi uzun uzun dinledi. Sorunlarımızı tek tek anlattık. Bu kadar uzun süreceğini tahmin etmiyorduk ama sağ olsun hepsini dinledi. Biliyorsunuz Türkiye’nin siyasi gündeminde bakanlıkların sürekli değişmesi ile beraber uzun yılladır suya yazı yazar gibi emeklerimiz yarım kalıyor. Kendisinden bunu rica ettik. Hizmette süreklilik talep ettik. Önceki bakanlarımızla bir araya geldiğimizde yaptığımız girişimler sürekli yarıda kalıyor” diye konuştu.

Göçer, görüşme sırasında milli takımın dün geceki zaferinin de gündeme geldiğini ifade ederek, “Dün akşamki zafer konuşuldu. Onun öncesinde milli takım arkadaşlarına ve Fatih Hoca'ya yapılmış üzücü hadiseler konuşuldu. Onun da sıkıntısını dinledik ve biz de duygularımızı ilettik” şeklinde konuştu.

Sanatçı Orhan Gencebay ise telif haklarının sanatçılar için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Sanatçıyı yaşat ki sanat yaşasın. Türk sanatının korunmaya ve geliştirilmeye ihtiyacı var. Telif hakları sayesinde varlığımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Buna herkesin saygı duyması lazım. Telif hakları gerektiği gibi değerlendirilmediği zaman sanatımız mutlaka eksik, öksüz kalacaktır. Bunu ifade etmeye çalıştık” dedi.

MUSTAFA BAKIRHAN - SADIK KAHRAMAN

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kore gazisine son görev

2016-06-21 01:52 - Gündem

TEM’de feci ölüm

2016-06-22 19:25 - Asayiş

İngiltere’de milletvekiline saldırı

2016-06-16 20:37 - Dünya

Fiyatlar ikiye katlandı

2016-06-18 14:09 - Genel

Oktay Vural, MHP Grup Başkanvekilliğinden istifa etti

2016-06-22 16:52 - Siyaset

Akıllı Televizyonlar için Fidye Virüsü Tehlikesi!

2016-06-15 23:22 - Teknoloji

Galatasaray'dan Wesley Sneijder'a şok talep: Kendine kulüp bul

2016-06-19 19:17 - Spor

KOREV’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Aydeniz Keklikoğlu oldu

2016-06-16 11:52 - Gündem

İstanbul’da canlı bomba yeleği ele geçirildi

2016-06-21 22:55 - Ekonomi

TİKA'dan Senegal'e Sağlık Ve Veterinerlik Desteği

2016-06-22 19:52 - Gündem

İlgili Haberler

Türk askerinin Lübnan'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM

18:17 - Siyaset

Bakan Göktaş: Türkiye'de kadınların iş hayatındaki yeri yüzde 27'den yüzde 36'ya kada

18:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meksika, Mısır, Sri Lanka ve Litvanya büyükelçilerini kabul etti

15:42 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye'yi ziyaret edecek Alman mevkidaşı Wadephul ile yarın görüşecek

13:23 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Acil Durumlar ve Savunma Planlaması Dairesi Başkanlığı kuruldu

10:47 - Siyaset

Günün Manşetleri

Pakistan: Şartlarımız kabul edilirse Afganistan yönetimiyle müzakereye hazırız

19:17 - Dünya

Bakan Kacır: Orta-yüksek ve yüksek teknoloji ihracatımız, geçen yıl 101 milyar dolara çıktı

19:08 - Ekonomi

IMF Başkanı Georgieva'dan ülkelere ‘ticareti büyümenin motoru olarak tutun’ çağrısı

18:47 - Ekonomi

BM raportörleri, Almanya'da Filistin destekçisi eylemlere yönelik şiddet ve baskıya tepkili

18:38 - Dünya

Türk askerinin Lübnan'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM

18:17 - Siyaset