?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'ni Somali'ye uğurladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'ni Somali'ye uğurlama törenine katıldı

Siyaset - 8 ay önce

İstanbul

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Somali Federal Cumhuriyeti Petrol ve Mineral Kaynaklar Bakanlığı arasında mart ayında imzalanan "Somali Kara ve Açık Deniz Blokları Alanında Mutabakat Zaptı" kapsamında görev alacak Oruç Reis Araştırma Gemisi, saat 11.00 sıralarında Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na giriş yaparak geçişine başladı.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi önüne saat 14.30'da gelen gemi için Erdoğan'ın katılımıyla uğurlama töreni yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaz'dan geçen geminin mürettebatını selamladı.

Uğurlamaya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da katıldı.

Törenin ardından Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, Somali'ye gitmek üzere yola çıktı.

Petrol ve doğal gaz için sismik çalışma...

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Oruç Reis, Akdeniz, Süveyş Kanalı ve Kızıldeniz rotası üzerinden Somali açıklarına ulaşacak. Ekim sonuna doğru Somali açıklarında olması planlanan gemi, ruhsatı alınmış 3 deniz yetki alanında petrol ve doğal gaz için sismik çalışma yapacak.

Gemiye görev süresi boyunca donanmadan 2 fırkateynin yanı sıra Zağanos Paşa Destek Gemisi, Sancar Platform Destek Gemisi ve Ataman Takip Gemisi de refakat edecek.

Oruç Reis, Somali açıklarındaki 3 ruhsat sahasında buna özel olarak ilk defa üç boyutlu sismik çalışma icra edecek. Yaklaşık 7 ay sürmesi beklenen faaliyet sırasında Oruç Reis hem doğal gaz hem de petrol için veri toplayacak.

Toplanan veriler Ankara'da analiz edildikten sonra sonuçlara bağlı olarak belirlenen lokasyonlarda sondaj çalışmalarına başlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'ne ilişkin paylaşım:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "On yıllardır çatışma, istikrarsızlık ve açlıkla anılan Somali bölgesi, Oruç Reis'in (Sismik Araştırma Gemisi) keşifleri sonrasında artık ekonomik kalkınmayla refahla huzurla gündeme gelecek. Somali açıklarındaki sismik araştırma faaliyetlerimizden de Allah'ın izniyle müjdeli haberler alacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin Somali'ye uğurlanmasına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Bugün Oruç Reis Araştırma Gemisi'ni Somali'ye uğurladıklarını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"2017 yılından beri ülkemize önemli hizmetlerde bulunan Oruç Reis, artık Somali’de her biri 5’er bin kilometrekarelik alanı temsil eden 3 ruhsat sahasında sismik faaliyet yürütecek.

On yıllardır çatışma, istikrarsızlık ve açlıkla anılan Somali bölgesi, Oruç Reis'in keşifleri sonrasında artık ekonomik kalkınmayla refahla huzurla gündeme gelecek. Somali açıklarındaki sismik araştırma faaliyetlerimizden de Allah'ın izniyle müjdeli haberler alacağımıza inanıyorum."

Paylaşımda, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi için İstanbul Boğazı'nda yapılan uğurlama töreninden fotoraflara da yer verildi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

"AECSD & AMEDA İstanbul Zirvesi 2024" 2 Ekim'de başlayacak

2024-09-30 15:58 - Ekonomi

Genç atletten 2 yılda 30 madalya

2024-09-29 12:28 - Spor

2024 Türkiye Drone Yarışı'nda sıralama turları yapıldı

2024-09-29 16:07 - Teknoloji

Fransız futbolcu Griezmann, milli takım kariyerine son verdi

2024-09-30 16:27 - Spor

Amerika'dan Filistin izlenimleri -Sevim Korkmaz yazdı-

2024-10-02 09:13 - En Son Yazılar

TBMM'de 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi

2024-10-01 14:49 - Siyaset

Vodafone Sultanlar Ligi'nde 41. sezon yarın başlayacak

2024-10-04 11:38 - Spor

KARDEMİR günlük 72 döküm üretimiyle rekor kırdı

2024-10-04 18:18 - Ekonomi

Araştırmacılara göre Everest Dağı yılda yaklaşık 2 milimetre uzuyor

2024-09-30 21:23 - Dünya

Yeni NATO Genel Sekreteri Rutte terörle mücadelede Türkiye ile çalışma mesajı verdi

2024-10-01 14:53 - Dünya

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan'da TÜRKPA 14'üncü Genel Kurulu'na katılacak

21:13 - Siyaset

Bakan Fidan, Suudi mevkidaşı Bin Ferhan ile telefonda görüştü

20:42 - Siyaset

Bakan Kurum, Malatya'da tamamlanan konutların görüntülerini paylaştı

20:32 - Siyaset

İstanbul'da 3 ilçe belediyesinde başkan vekili seçimleri tamamlandı

15:12 - Siyaset

MHP Genel Sekreteri Büyükataman'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tepki

14:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Rusya KGT Başkanı Hasan Enes Karahan, ‘Gelecek 2050 Forumu’nda konuştu

07:35 - Özel Haber

Marmara Denizi'nde 3,5 büyüklüğünde deprem

03:17 - Gündem

Trump'dan ilerleyen günlerde ABD ordusunun "zaferden zafere koşacağı" mesajı

03:12 - Dünya

Galatasaray, Leroy Sane ile İstanbul'da görüşecek

03:07 - Spor

ABD'de yargıç, Filistinli aktivist Halil'in sınır dışı edilemeyeceğine hükmetti

01:48 - Dünya