Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi'nde dünya liderlerini ağırlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 36.⁠ ⁠NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde devlet ve hükümet başkanlarını ağırlayacak

Siyaset - 1 ay önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7-8 Temmuz'da Ankara'da düzenlenecek zirve kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, 32 devlet ve hükümet başkanıyla bir araya gelecek.
Erdoğan, aralarında ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, Slovakya Cumhurbaşkanı Peter Pellegrini, İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Almanya Başbakanı Friedrich Merz, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Kanada Başbakanı Mark Carney, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Bulgaristan Başbakanı Rumen Radev, Karadağ Başbakanı Milojko Spajic ve NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa'nın bulunduğu liderlerle görüşecek.
Erdoğan'ın, 7 Temmuz'da ABD Başkanı Trump ile baş başa görüşmesi ve ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 7 Temmuz akşamı, devlet ve hükümet başkanları ile eşleri onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yemek verecek.
Erdoğan, 8 Temmuz'da liderleri alana gelişlerinde karşılayacak ve aile fotoğrafı çekilecek. NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'nin açılış konuşmasının ardından toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve liderler konuşma yapacak.
Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ve bazı liderler, Beştepe Millet Sergi Salonu'nda ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyecek.
Savunma yatırımlarının artırılması kararı bağlamında atılan adımlar ve İttifakın caydırıcılık ve savunma alanındaki gayretlerinin 360 derecelik bakış açısıyla değerlendirileceği zirvede, liderler Avrupa-Atlantik coğrafyasına yönelik tehditler, riskler ve sınamalar hakkında stratejik düzeyde görüş alışverişinde bulunulacak.
Ukrayna'daki durum ve İttifakın güneyinde son dönemde meydana gelen gelişmelerin ele alınacağı zirveye, NATO üyesi 32 devlet ve hükümet başkanının yanı sıra, 100'e yakın bakan, çok sayıda üst düzey diplomat, uluslararası kuruluş temsilcileri ve davetliler katılacak.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yapay zeka dönüşümü ABD'de teknoloji şirketlerinde işten çıkarmaları hızlandırıyor

2026-06-30 11:33 - Teknoloji

BM Genel Sekreteri Guterres'ten, ülkelere "Yapay Zeka ortak kuralları için beklememeleri&q

2026-07-01 20:57 - Teknoloji

Dünya Kupası'nda İsrail tepki Filistin ise tribünlerden büyük destek alıyor

2026-07-03 09:58 - Spor

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Yürüyüşü, İstanbul'da yapılacak

2026-06-30 13:02 - Çevre-Hayat

Beşiktaş'ın transfer görüşmeleri yaptığı Fransız futbolcu Ouattara, sağlık kontrolünden geçti

2026-07-02 18:47 - Spor

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yerlileştirme hacmi 12 milyar dolara ulaştı

2026-06-30 15:47 - Ekonomi

Fransa son 16 turuna yükseldi

2026-07-01 10:18 - Spor

NATO Genel Sekreteri Rutte: Türkiye ittifaktaki en güçlü ordulardan, devasa savunma sanayisi avantaj

2026-07-01 10:17 - Dünya

Depozito Yönetim Sistemi devreye alındı

2026-07-01 09:17 - Ekonomi

Kırkpınar'ın efsaneleri pehlivanlara ilham oluyor

2026-06-29 14:33 - Spor

İlgili Haberler

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakalamıştır

21:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Siyaset

COP31 Danışma Kurulu, Bakan Kurum başkanlığında toplandı

19:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya