?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlerle İsrail ile İran arasındaki çatışmayı görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump, Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur El Said, Kuveyt Devlet Emiri El Sabah ve Irak Başbakanı Sudani ile telefonda İsrail ile İran arasındaki çatışmayı görüştü

Siyaset - 2 ay önce

Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail ile İran arasındaki çatışma başta olmak üzere ikili ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail ile İran arasında çatışmaların sona erdirilmesi ve bölgede barışın tesisine yönelik ABD Başkanı Trump'ın yaptığı son açıklamaları memnuniyetle karşıladığını, tüm bölgeyi ateşe atabilecek bir felaketin engellenmesi için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, nükleer anlaşmazlığın çözümü için yegane yolun diplomasiden geçtiğini, bu yolda Türkiye'nin kolaylaştırıcılık dahil her türlü gayreti sergilemeye hazır olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarıyla başlayan şiddet sarmalının iki taraf için de geri dönülemez ekonomik ve sivil zararlara sebep olduğunu, bu tehlikeli gidişata engel olunması gerektiğini ifade etti.

Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur El Said...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur El Said ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail ile İran arasındaki çatışma, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Erdoğan, görüşmede, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarıyla başlayan çatışmaların bölge güvenliği için büyük risk oluşturduğunu, bölgenin yeni bir savaşa asla tahammülünün olmadığını ifade etti.

Netanyahu yönetiminin küresel istikrar ve güvenlik sorunu haline geldiğini vurgulayan Erdoğan, saldırıların nükleer müzakerelerin altıncı turu arifesinde gerçekleşmesinin düşündürücü olduğunu, Türkiye'nin nükleer anlaşmazlığın çözümünde tek yol olarak müzakereyi gördüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, son gelişmelerin Gazze'de İsrail tarafından uygulanan soykırımı gölgede bırakmasına izin verilmemesi gerektiğini de aktardı.

Kuveyt Devlet Emiri El Sabah...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail ile İran arasındaki çatışma, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Erdoğan, görüşmede, İsrail'in İran'a yönelik başlattığı saldırılarla yeni bir savaşa tahammülü olmayan bölgedeki güvenliği riske attığını, Netanyahu hükümetinin küresel boyutta istikrar ve güvenlik sorunu oluşturduğunu ifade etti.

İsrail saldırılarının, İran ile ABD arasındaki nükleer müzakere sürecini de baltaladığına işaret eden Erdoğan, anlaşmazlığın çözümü için tek çıkar yolun bu müzakereler olduğunu vurguladı.

Türkiye ve Kuveyt'in, İsrail'in Gazze'deki soykırımına ve bölgedeki saldırganlığına karşı güçlü tepkiler verdiğini kaydeden Erdoğan, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarla Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımı gölgelemeye gayret gösterdiğinin ve buna izin verilemeyeceğinin altını çizdi. 

Irak Başbakanı Sudani...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede İsrail ile İran arasındaki çatışma, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsrail'in yol açtığı şiddet sarmalının bölgeyi tehdit ettiğini, Irak'ın bu çatışmanın dışında kalmasının ve mevcut ortamda terör örgütleri ile radikal unsurlara karşı daha dikkatli olunmasının önemini ifade etti.

Erdoğan, İran ile ABD arasındaki nükleer anlaşmazlığın tek çözüm yolunun müzakere olduğunu, zor şartlarda itidalli davranılması ve şiddet sarmalının önüne mutlaka geçilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının Gazze'deki soykırımı gölgelemesine asla müsaade edilemeyeceğini de dile getirdi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Toplanan inek sütü miktarı nisanda 981 bin 10 ton oldu

2025-06-13 10:32 - Ekonomi

Hak ettik mi? -Emin Batur yazdı-

2025-06-10 21:12 - En Son Yazılar

Samsun'da kurulan sıfır atık pazarında alışveriş takas yöntemiyle yapılıyor

2025-06-13 15:12 - Çevre-Hayat

İngiltere Başbakanı Starmer, İsrailli bakanlara yaptırım kararının nedenlerini açıkladı

2025-06-11 16:02 - Dünya

Down Sendromlular Cimnastik Avrupa Şampiyonası, İstanbul'da başladı

2025-06-12 20:47 - Spor

Disney ve Universal, yapay zeka aracı Midjourney'e telif hakkı davası açtı

2025-06-12 10:28 - Ekonomi

Kolombiya'da 6,3 büyüklüğünde deprem

2025-06-08 16:57 - Dünya

Türkiye genelinde jandarma Teşkilatının 186. kuruluş yıl dönümü kutlandı

2025-06-14 15:33 - Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Jandarma Teşkilatımızın 186. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun

2025-06-14 10:27 - Gündem

Kars'ta polen yoğunluğu oluştu

2025-06-13 17:52 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Suriye İçişleri Bakanı Hattab'ı kabul etti

13:53 - Siyaset

AK Parti'nin ikinci "İnsan Hakları Eğitim Kampı" Kocaeli'de düzenlenecek

13:47 - Siyaset

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü

13:33 - Siyaset

AK Parti'den Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıya tepki

23:13 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile telefonda görüştü

16:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Lübnan Adalet Bakanı Nassar: Beyrut Limanı patlaması soruşturmalarında ilerleme sürüyor

14:32 - Dünya

Güney Afrika, ABD tarifelerine karşı Türkiye'yle ticarete stratejik öncelik verdi

14:27 - Ekonomi

Fenerbahçe ve Samsunspor'un Avrupa kupalarındaki muhtemel rakipleri belli oldu

14:22 - Spor

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Barrack, Suriye'deki tüm tarafları diyaloğa çağırdı

14:03 - Dünya

Akademisyenler kenelerin hastalık bulaştırma yüzdelerini araştırıyor

13:58 - Gündem