?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nijerya ziyareti ülkede heyecanla bekleniyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret edeceği Nijerya'nın başkenti Abuja'daki bilboardlara, Erdoğan ve Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari'nin fotoğrafları ile "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" sözlerinin yer aldığı afişler asıldı.

Dünya - 4 yıl önce

Abuja

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Nijerya'ya 19-20 Ekim'de gerçekleştirmesi öngörülen ziyaret ülkede heyecanla bekleniyor.

Abuja'nın farklı bölgelerinde ziyaret öncesinde bilboardlara İngilizce, Fransızca ve Portekizce Erdoğan ve Buhari'nin fotoğraflarının yer aldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaleme aldığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabının isminin kullanıldığı mesaj paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nijerya'ya gelecek olmasından büyük heyecan duyan Nijeryalılar, Erdoğan'ın gelişini merakla bekliyor.

Nijeryalı Amir Aminu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın ülkesini ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İslam alemine yaptığı hizmetlerden dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Erdoğan'ın Afrika ülkelerine sahip çıktığını söyleyen Aminu, bu ziyaretin Nijeryalılar için önemli olduğunu ifade etti.

"Bu ziyaretle ilişkilerimiz önemli bir seviyeye gelecek"

Zunnurain Abdulwahab, Erdoğan'ın ziyaretini başta Türkiye-Nijerya ilişkileri olmak üzere Türkiye'nin Afrika kıtasında yürüttüğü dayanışma ve iş birlikleri açısında önemli olacağını kaydetti.

Türkiye ve Nijerya arasındaki ekonomik iş birliğine önemini vurgu yapan Abdulwahab, "Eskiden Nijeryalılar daha çok Çin ile ticaret yapıyordu ancak gelişen dünya şartlarıyla Türkiye pazarından da ürünleri almaya başladılar. Türkiye'den gelen ürünlerle ticaret hacminin daha da artacağını inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Abuja Ulusal Cami İmamı Muhammed Kabir Adem ise Türkiye ile Nijerya ilişkilerinin Osmanlı dönemine dayandığına işaret ederek, bu ziyaretle iki ülkenin arasındaki ilişkilerin daha da önemli bir seviyede geleceğini söyledi.

Adem, Türkiye'nin Nijerya'ya yıllardır yardımda bulunduğunun altını çizerek, bu yardımlardan dolayı Türkiye'ye, Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkür etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kuveyt'ten Lübnan'daki vatandaşlarına ülkeden ayrılma çağrısı

2021-10-15 01:21 - Dünya

Toprak Razgatlıoğlu Arjantin'de birinci oldu

2021-10-17 00:56 - Spor

Giresunspor, konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 2-0 yendi

2021-10-16 19:02 - Spor

Rusya'da 'günlük en yüksek' Kovid-19 vaka ve ölüm sayısı kaydedildi

2021-10-14 19:33 - Dünya

Borsa güne yükselişle başladı

2021-10-15 13:00 - Ekonomi

Dünyanın en zengin 20 ülkesinde karbon emisyonu hızla artıyor

2021-10-14 15:31 - Dünya

AB'de otomobil satışları eylülde sert düştü

2021-10-15 14:24 - Dünya

İngiliz limanında konteynerler birikiyor

2021-10-13 13:36 - Ekonomi

Karadağ'daki parklara seyyar kütüphaneler kuruldu

2021-10-13 17:17 - Çevre-Hayat

Borsa günü yükselişle tamamladı

2021-10-11 21:24 - Ekonomi

İlgili Haberler

Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan eski Başbakan Fillon'a, 5 yıl siyasetten men cezası

20:47 - Dünya

Trump: "(İran lideri Hamaney) Onu ortadan kaldırmayacağız, en azından şimdilik"

19:52 - Dünya

Trump: İran semaları üzerinde artık tam ve eksiksiz kontrolümüz var

19:32 - Dünya

İsrail askerlerinin Lübnan topraklarına girerek bir kişiyi kaçırdığı bildirildi

19:22 - Dünya

AB, Ukrayna'yı roaming bölgesine dahil etmeye hazırlanıyor

18:53 - Dünya

Günün Manşetleri

TBMM Genel Kurulunda İsrail'in İran'a saldırılarını kınayan tezkere kabul edildi

21:28 - Gündem

TBMM: İsrail'in bölgesel barışı tehdit eden tüm eylemlerini kınıyoruz

21:23 - Gündem

TBMM Başkanlığı tezkeresi: İsrail'in bölgesel barışı tehdit eden tüm eylemlerini kınıyoruz

21:17 - Gündem

Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan eski Başbakan Fillon'a, 5 yıl siyasetten men cezası

20:47 - Dünya

TBB "Yeni Girişimcilik Perspektifiyle Finansal Okuryazarlık" eğitimi hazırladı

20:17 - Ekonomi