?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuştu

2016-2017 Adli Yıl Açılış Töreni, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi nde yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende konuşuyor.

Gündem - 9 yıl önce

2016-2017 Adli Yıl Açılış Töreni, 

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi nde yapılıyor. Tören İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başladı.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yargıtay Başkanımız, şayet adli yıl açılışı burada yapılmasaydı, alternatifinin bir otelin eksi ikinci kattaki salonu olduğunu ifade etmişti ki 600 kişilik bir salon. Şimdi şu anda bu salonumuzda bin 500 civarında bir katılım söz konusu. Burada böyle bir kongre ve kültür merkezinin devletin kurumlarının emrinde olduğunu kendilerine ifade etmek suretiyle buraya davet ettik ve burada bugün bu toplantıyı yapıyoruz, hayırlı olsun. Millet adına görev yapan yargının, milletin mekanında adli yıl açılış töreni yapması, yargı bağımsızlığına gölge düşürmez, tam tersine yargı bağımsızlığını güçlendirir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan sonra bizim çok daha farklı çalışmamız lazım. Hiçbirimizin ülkemizin ve milletimizin çıkarları, ihtiyaçları dışında bir kritere göre hareket etme hakkı yoktur. 15 Temmuz dan öncesi başkadır, sonrası bir başkadır. Öyle olmak zorundadır. Şahsım dahil, kendini siyasi veya bürokratik hırsa kaptıranlara tavsiyem; böyle anlarda hemen açıp 15 Temmuz şehitlerinin listesine bakmalarıdır."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kıbrıs sorununu iyi bir sonuca bağlamayı arzuluyoruz

2016-08-28 04:02 - Dünya

Sason'daki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

2016-08-27 16:25 - Genel

31 bin hükümlü tahliye edildi

2016-08-29 15:57 - Gündem

FETÖ'ye en çok bağlı olanlar polis ya da asker yapılmış

2016-08-31 14:47 - Gündem

Askerler arasında kavga: 10 yaralı

2016-08-31 04:37 - Asayiş

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılıyor

2016-08-25 17:18 - Genel

Merkel in konvoyunda şüpheli araç

2016-08-26 10:22 - Dünya

Can Dündar'a saldırı davası ağır cezalık

2016-08-25 17:09 - Genel

Kılıçdaroğlu’nun konvoyu yakınında çatışma

2016-08-25 17:42 - Genel

Transferde fırsat çıkarsa değerlendiririz

2016-08-25 19:57 - Spor

İlgili Haberler

Kahverengi kokarca ile biyolojik mücadele için doğaya sülün ve samuray arıcığı bırakıldı

18:12 - Gündem

İstanbul'da metrobüsü çeken vinç kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı

17:57 - Gündem

Lüks yat "Lady Moura" Marmaris'te

17:53 - Gündem

"Asrın inşası"nda 250 bininci konut yarın teslim edilecek

17:37 - Gündem

Muğla Valisi Akbıyık'tan Marmaris'teki eğlence mekanlarına ilişkin açıklama

17:36 - Gündem

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinin baro başkanlarını kabul etti

18:23 - Siyaset

AB: İran'da rejim değişikliği, AB'nin üzerinde mutabık kaldığı pozisyon değil

18:17 - Dünya

Kahverengi kokarca ile biyolojik mücadele için doğaya sülün ve samuray arıcığı bırakıldı

18:12 - Gündem

AB, sınırda karbon vergisini basitleştirecek

18:07 - Ekonomi

Trump, Fed'in faiz kararı öncesi Powell'ı hedef aldı

18:02 - Dünya