?>

Cube Incubation girişimi Legna Medikal, aldığı yatırımla 1,86 milyon avro değerlemeye ulaştı

Legna Medikal CEO'su Onur Tekeli: "Öncelikli olarak Türkiye ve Avrupa, sonrasında ise Asya ve peşi sıra Amerika pazarlarına girme planlarımız bulunuyor"

Yerel haber-Şirket Haber - 5 yıl önce

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation'da boşaltım sistemine yönelik medikal ürünler geliştiren Legna Medikal, iş adamı Semih Koçak'tan 1,86 milyon avro şirket değerlemesi ile yatırım aldı.

Teknopark İstanbul açıklamasına göre, şirket, bu yatırımla kolostomi (kalın bağırsağın bir ucunu karın duvarından çıkaran bir cerrahi ameliyat işlemi), ileostomi (ince bağırsağın -ileum- bir ameliyat ile karın ön duvarına ağızlaştırılması) ve ürostomi (idrarın mesaneden uzaklaştırılması işlemi) operasyonları sonrası sızıntı, koku, gaz çıkışı ve istemsiz gerçekleşen boşaltım gibi problemler üzerine odaklanarak bunları ortadan kaldırmaya yönelik bir sistem üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıracak.

Legna Medikal, bu projeyle Aralık 2020'de dünyada bu alanda benzer bir mekanizma bulunmadığı için Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'nden (World Intellectual Property Organization-WIPO) PCT (Patent Cooperation Treaty) üzerinden "buluş" onayı aldı.

Şirket, 30 ay içinde istediği ülkede patent başvurusu yapabilecek. Proje, WIPO'nun tüm klasmanlarından A değerlemesiyle de öne çıkıyor.

Legna Medikal, gelecek dönemde 3 yeni PCT başvurusu daha yaparak tasarımlarını koruma altına almayı hedefliyor.

Ostomi operasyonlarından olan kolostomi ve ileostomi işlemleri sonrası pek çok hasta, boşaltım sistemindeki değişiklik sonrası ortaya çıkan sorunlarla birlikte geçici veya hayat boyu bu torbaları kullanmak zorunda kalıyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre, dünyada yaklaşık 10 milyon hasta bu torbaları kullanıyor. Hastaların yüzde 50'si Asya kıtasında, yüzde 30'u Avrupa, yüzde 10'u Kuzey Amerika'da ve diğer yüzde 10'u farklı ülkelerde bulunuyor.

Legna Medikal, Teknopark İstanbul'da gerçekleştirdiği çalışmalarla ileri düzey mekanik ve elektronik tasarımı yapay zeka ve big data teknolojileriyle entegre ettiği Ar-Ge çalışmaları ile süreçlerini devam ettiriyor.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Siyasi liderler şehitler için başsağlığı mesajları paylaştı

2021-02-14 19:41 - Gündem

Marmara Bölgesi'nde akşam karla karışık yağmur ve kar bekleniyor

2021-02-13 12:51 - Gündem

Macaristan'a Türk zırhlısı Ejder Yalçın'ın ilk teslimatı yapıldı

2021-02-11 19:21 - Dünya

Şehit Fethi Sekin'in futbolcu oğlunun gönlünde Galatasaray var

2021-02-15 14:51 - Çevre-Hayat

BBP Genel Başkanı Destici: Yüksek Mahkemenin verdiği kararlara uyulmalıdır

2021-02-10 16:16 - Siyaset

Dolar 6 ayın ardından ilk kez 7 liranın altına geriledi

2021-02-15 13:31 - Ekonomi

Hastanede sıranın kendisine gelmemesine sinirlenen hasta doktoru orakla yaraladı

2021-02-08 19:16 - Gündem

Aktif Bank Genel Müdürü Oğan: Bankacılık sektörü yeni bir çehre kazanıyor

2021-02-11 15:56 - Ekonomi

FETÖ infaz koruma memurlarını 'Nafiz' zabıt katiplerini 'Zeki' diye adlandırmış

2021-02-12 14:46 - Gündem

Floransa'da yaşayan Müslümanlar yeni ve büyük cami istiyor

2021-02-09 15:46 - Dünya

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye artık izleyen değil, izlenen bir ülke haline gelmiştir

19:03 - Gündem

Togg, Almanya’da ilk teslimatlarını gerçekleştirdi

18:18 - Ekonomi

İsraillilerin, Filistinli çiftçiye ait kuzu ve koyunlara saldırısının görüntüsü ortaya çıktı

17:57 - Dünya

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 4 şüpheliye tutuklama talebi

17:33 - Gündem

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG protesto edildi

17:12 - Dünya