?>

Cox's Bazar'daki Arakanlı Müslümanlara kurban yardımı

Bangladeş'in Cox's Bazar kentindeki mülteci kamplarında İHH'nin topladığı bağışlarla satın alınan 375 büyükbaş hayvanın kesimi gerçekleşti.

Dünya - 7 yıl önce

COX'S BAZAR

Bangladeş'in Cox's Bazar kentindeki mülteci kamplarında yaşayan Arakanlı Müslümanlara, dün İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfına (İHH) yapılan bağışlarla satın alınan ve kampta kesilen kurbanlık etler dağıtıldı.

Kurban Bayramı'nı dün kutlamaya başlayan Arakanlılar, bayram namazını kamp alanındaki bambudan yapılmış mescitlerde kıldı.

Namazın ardından Kurban Bayramı hutbesini okuyan imam, hutbeden sonra Arakanlı mazlumların kurtuluşu için Allah'a dua etti. Bayram duasına gözyaşları içinde eşlik eden cemaat, namazın ardından kampa gelen yardım gönüllüleriyle bayramlaştı.

Kurban kesim bölgelerine getirilen sığırlar, tekbirler eşliğinde kesildi.

Daha sonra et dağıtım alanına çağırılan Arakanlı aileler, hazırlanan kurban etlerini, İHH ve Bangladeş'te İHH ile ortak faaliyette bulunan Small Kindness Bangladesh (SKB) yardım kuruluşunun gönüllülerinden teslim aldı.

Kurban etleri 7 bin 500 Arakanlı aileye gitti

Cox's Bazar mülteci kamplarında İHH'nin topladığı yardımlarla Arakanlı Müslümanlılara dağıtılmak üzere toplam 375 büyükbaş hayvan kesildi.

Her büyükbaş hayvanın eti 20 aileyle paylaştırılırken bölgede kesilen kurbanlıklar toplam 7 bin 500 aileye ulaştı.

Etlerin ulaştığı mülteci sayısı ise yaklaşık 40 bin olarak belirlendi.

Arakanlı mülteci krizi

Birleşmiş Milletler'e (BM) göre 25 Ağustos 2017'den sonra Arakan'dan kaçmak zorunda kalarak Bangladeş'e sığınanların sayısı 700 bini aştı. Uluslararası insan hakları kuruluşları, yüzlerce köyün yok edildiğini uydu görüntüleriyle kanıtladı.

BM ve uluslararası insan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddeti "etnik temizlik" ya da "soykırım" olarak adlandırıyor.

Öte yandan BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric de "Arakan'da şiddet olaylarının sürdüğüne dair bilgiler geliyor. Bu yılın ocak-haziran aylarında 11 bin Arakanlı Müslüman mülteci Bangladeş'e geçti." açıklamasında bulunmuştu.

Muhabir: Ömer Faruk Yıldız

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kadın hırsızlar, alışveriş yapmaya gelen genç kadını soydu!

2018-08-18 17:32 - Asayiş

İsrail polisi Mescid-i Aksa’nın tüm kapılarını kapattı

2018-08-17 23:57 - Dünya

Aile büyüklerinin izinden gidip 'diplomalı çini ustası' oldu

2018-08-22 18:02 - Kültür Sanat

5 yıldızlı otelde hareketli dakikalar

2018-08-17 14:02 - Asayiş

Amca oğlu dehşet saçtı: 3 yaralı

2018-08-22 23:02 - Asayiş

Kızını kaçırmak isteyen kişiyi av tüfeğiyle öldürdü

2018-08-22 23:32 - Asayiş

'Bu saldırıyı kınıyoruz'

2018-08-21 11:32 - Gündem

Emniyetten sahte para uyarısı

2018-08-17 16:02 - Gündem

FETÖ okulunun genel müdürü Yunanistan'a kaçarken yakalandı

2018-08-20 13:02 - Gündem

Saraybosna Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

2018-08-17 02:32 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 6 kişi daha açlıktan hayatını k

12:12 - Dünya

Hindistan'ın, ABD'nin aksi yöndeki 'uyarı'sına rağmen Rusya'dan petrol alımını sürdüreceği iddiası

06:55 - Dünya

ABD'nin Gazze'ye 60 milyon dolar değil, sadece 3 milyon dolar gönderdiği iddiası

09:27 - Dünya

İsrail, Gazze'de Han Yunus kentindeki Filistin Kızılayı karargahını bombaladı

06:52 - Dünya

Almanya'da polis Filistin'e destek eylemine sert müdahalede bulundu

01:07 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 6 kişi daha açlıktan hayatını k

12:12 - Dünya

İstanbul'da 'Huzur İstanbul' denetimlerinde 677 kişi yakalandı

12:07 - Asayiş

Çevreyi kirletenlere yılın ilk yarısında 2 milyar 657 milyon ceza kesildi

12:03 - Ekonomi

Batı Karadeniz'in iç kesimleri için gök gürültülü sağanak uyarısı

11:57 - Asayiş

Gazze Şeridi'nde İsrail soykırımının sessiz tanığı: Şucaiyye Mahallesi

11:52 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor