?>

Çorum'da sahipsiz ve yabani hayvanlar belediyenin tesisinde tedavi görüyor

Çorum Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Sahipsiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, kentteki sokak hayvanlarının yanı sıra vahşi hayvanlara yönelik de sağlık hizmeti sunuyor.

Çevre-Hayat - 11 ay önce

Çorum

Çorum Belediyesince kentteki sokak hayvanları ile doğal yaşam alanında çeşitli nedenlerle yaralanan vahşi hayvanlara sağlık hizmeti sunulması amacıyla rehabilitasyon merkezi inşa edildi.

Ameliyathaneleri, müdahale ve gözlem odaları, röntgen cihazları ve veteriner hekimleriyle donanımlı bir hastane niteliğine sahip merkez, geçtiğimiz nisan ayında hizmet vermeye başladı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince merkeze getirilen hayvanlar sağlık kontrolünden geçiriliyor. Burada kısırlaştırma işlemi ve tedavileri yapılan hayvanlar, yerden ısıtmalı kulübelerde gözlem sürecini tamamladıktan sonra doğal yaşam alanına bırakılıyor.

Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile vatandaşlar tarafından doğada yaralı halde bulunan kartal, kurt, karaca gibi yabani hayvanlar da bu merkezde tedavi ediliyor.

Veteriner hekim Mert Günhan, AA muhabirine, merkezde nisan ayından itibaren 3 bin sahipsiz sokak hayvanı ile vahşi hayvana sağlık hizmeti verildiğini söyledi.

Sahipli hayvanlara hizmet vermediklerini belirten Günhan, "Burada 3 bin sahipsiz sokak hayvanını tedavi ettik. Bunların yaklaşık 60 tanesi yabani hayvan. Onları tedavi edip tekrar doğal yaşam alanlarına bıraktık." dedi.

Vatandaşların ihbar hattına yaptığı başvurular üzerine ekiplerin harekete geçtiğini dile getiren Günhan, çeşitli şekillerde yaralanan ya da sağlıksız görünen sokak hayvanlarının ekiplerce teslim alınıp merkeze getirildiğini, burada tedaviye ihtiyaç duyan hayvana ilk muayenesini yaptıktan sonra gerekli işlemleri uyguladıklarını, sağlığına tamamen kavuşana dek gözetim altında tuttuklarını anlattı.

"Ameliyathanemizde steril koşullarda sahipsiz hayvanlara hizmet vermekteyiz"

Merkezde hayvanların kan tahlillerini yapabildiklerini, röntgenlerini çekebildiklerini aktaran Günhan, "Gelen hastanın durumuna göre tedavi uygulanıyor. Hayvan yaralıysa yaranın tedavisini yapıyoruz. Daha sonra farklı bulgular varsa laboratuvarda kan tahlillerini yapıyoruz. Kırık, çıkık durumları için röntgenlerini çekiyoruz ve buna göre bir tedavi protokolü uyguluyoruz. Ameliyathanemizde steril koşullarda sahipsiz hayvanlara hizmet vermekteyiz." diye konuştu.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'ın sahipsiz sokak hayvanları konusuna hassasiyetle yaklaştığına dikkati çeken Günhan, "Bu merkez Belediye Başkanımızın talimatıyla kuruldu. Biz sahipsiz sokak hayvanlarını Allah'ın birer emaneti olarak görüyoruz ve burada sağlıklarına kavuşmaları için hizmet veriyoruz. Daha güzel bir hayat yaşamaları için çabalıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Domaniç Dağları'nda rengarenk sonbahar

2024-11-08 14:18 - Çevre-Hayat

Küresel piyasalar ABD Başkanlık seçiminin sonucuna odaklandı

2024-11-06 08:53 - Ekonomi

Merkez Bankası rezervleri 159,6 milyar dolarla rekor kırdı

2024-11-07 15:18 - Ekonomi

AK Parti ile Birleşik Rusya Partisi, ilişkilerin geliştirilmesine ilişkin protokol imzaladı

2024-11-07 16:28 - Siyaset

Toplam ciro endeksi eylülde yıllık bazda yüzde 47 arttı

2024-11-12 10:22 - Ekonomi

e-Arşiv faturasına ilişkin düzenleme yapıldı

2024-11-12 10:53 - Ekonomi

Türkiye, ABD yaptırımlarına takılıp kalmadan Rusya ile bankacılık sorununu çözmek istiyor

2024-11-05 13:28 - Özel Haber

ABD'de Demokratlarda seçim mağlubiyetine yönelik eleştiriler gelmeye başladı

2024-11-07 13:08 - Dünya

Şekerbank 6 uluslararası finans kuruluşundan 160 milyon dolarlık kaynak sağladı

2024-11-05 13:58 - Ekonomi

Kahramanmaraş'taki Aşık Mahzuni Şerif Tüneli yarın açılacak

2024-11-06 12:45 - Gündem

İlgili Haberler

Çankırı'da içme suyunu karşılayan Güldürcek Barajı'nda su seviyesi yüzde 17,25'e düştü

01:42 - Çevre-Hayat

Kadın girişimci devlet desteğiyle kurduğu çiftlikle hedef büyüttü

21:37 - Çevre-Hayat

Muğla'da tedavileri tamamlanan deniz kaplumbağaları denizle buluştu

21:28 - Çevre-Hayat

İstanbul'da denizde mahsur kalan kediyi dalgıç polisler kurtardı

18:53 - Çevre-Hayat

Ilgaz Dağı'nın yüksek kesimlerinde sis etkili oldu

18:48 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Ukrayna: Kiev'e düzenlenen hava saldırısında 3 kişi öldü, 29 kişi yaralandı

09:33 - Dünya

Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın Gaziantep FK'ye konuk olacak

09:18 - Spor

Arjantin'de halk, parlamento seçimleri için sandık başına gidecek

08:58 - Dünya

Türk Standardları Enstitüsü 91 personel alacak

08:53 - Gündem

İsrail Savunma Bakanı Katz'dan orduya Gazze'de yıkımı sürdürme talimatı

01:48 - Dünya