Çocuklara kendilerini 'kahraman' hissettiren maskeler tasarladılar

Samsun'da, salgın sürecinde çocukların maske takmasını eğlenceli hale getirmek için, Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, çizgi film karakterleri ve kahramanları kullanılarak maskeler üretildi.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Samsun

Samsun'da salgın sürecinde çocukların maske takmasını eğlenceli hale getirmek için yola çıkan Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çizgi film karakterleri ve kahramanlarından yararlandı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında pek çok yerde maske takma zorunluluğu getirilirken yeni normal yaşamda maske kullanımı önem kazandı.
Bu süreçte çocuklar için maske takmayı keyifli hale getirme amacıyla yola çıkan Samsun Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, renkli bir çalışmaya imza attı.
Okul Müdürü Emine Çelebi, yaptığı açıklamada, salgın sürecine katkı sunabilmek için çocuk ve yetişkinler için tasarım maskeler üretme kararı aldıklarını söyledi.
Atölyelerinde üretimini yaptıkları maskelerin kısa sürede büyük beğeni topladığını belirten Çelebi, "Bilim Kurulunun görüşlerini de dikkate alarak yüzde 100 pamuklu kumaştan bu tür maskeler üretme kararı aldık. İl içinden ve il dışından talepler almaya başladık. Yeni eğitim öğretimin başlamasıyla öğrencileri de üretim sürecine katarak çok daha fazla maske ihtiyacını karşılayabileceğiz." dedi.

Üretilen maskeler kullanırken çocukları rahatsız etmiyor

Çelebi, tasarladıkları ürünlerle çocukların uzun süre severek maske kullanımını amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Çocukların maske kullanımını eğlenceli hale getirmek için çizgi film karakterleri üzerinden tasarım yapma yoluna gittik. Maske kullanımında, iplerin kulağın arkasında durmasından dolayı rahatsız edici bir his oluşuyor.
Bunun önüne geçmek için kulağa temas etmeden kullanabileceği ürünler ürettik. Amacımız çocukların maske kullanımını daha eğlenceli hale getirmek. Maskeyi daha uzun süre üzerinde tutmasını sağlamak."
Örümcek Adam, Batman, Mickey Mouse, Hulk gibi çizgi film kahramanları ile kedi, uğur böceği, baykuş gibi karakterlerden 8 farklı tasarım yaptıklarını anlatan Çelebi, maskelerin çocuklar tarafından çok beğenildiğini söyledi.
Çelebi, sosyal medya paylaşımları sonrası Samsun dışındaki illerden de talep aldıklarını anlattı.

Tasarımlar çocukların beğenisini kazanıyor

Maskeyi kullanan çocuklardan 4 yaşındaki Doğaç Gündem, Örümcek Adam karakterli maskeyi sevdiğini ifade ederek maskenin kulaklarını acıtmadığını dile getirdi.
Beş yaşındaki Yaren Memiş ise farklı renkteki maskeleri çok sevdiğini, kıyafetlerine uyduğu için mutlu olduğunu söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, okulu tebrik ederek, "Maskeyi çocuklar için eğlenceli hale getiren Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kendi markaları 'SCB Moda' ile hem sağlıkla hem keyifle kullanılan maskeler üretiyor. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve personelimizi tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Balıkesir açıklarında Türk kara sularına itilen 35 sığınmacı kurtarıldı

2020-06-23 00:12 - Asayiş

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Kovid-19 vaka sayısı 92 bini geçti

2020-06-21 21:37 - Dünya

Fransa ABD'nin OECD'deki müzakerelerden geri çekilmesini 'provokasyon' olarak ni

2020-06-18 17:27 - Dünya

Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev'den Bozkır'a tebrik

2020-06-19 01:22 - Gündem

Bitlis'te 2 terörist etkisiz hale getirildi

2020-06-20 16:27 - Asayiş

Kovid-19'da ikinci dalga endişeleri, İspanya ve Portekiz'de yeni normallikte geri adım att

2020-06-23 15:22 - Dünya

Keşmir Kontrol Hattı'nda açılan ateşte 13 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti

2020-06-21 21:47 - Dünya

İspanya'da 98 günlük OHAL bu gece yarısı sona eriyor

2020-06-20 21:07 - Dünya

BM: Acil fon sağlanamazsa küresel insani yardım uçuşları temmuzda sona erecek

2020-06-19 21:57 - Dünya

Arjantin'de karantina ve hükümet karşıtı gösteri

2020-06-21 11:37 - Dünya

İlgili Haberler

Gümüşhaneli iş insanı özel uçağıyla köyünden Ankara'ya uçtu

09:38 - Çevre-Hayat

Giresun'da denizde hortum oluştu

21:37 - Çevre-Hayat

Gökyüzü meraklıları, Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi'nde buluştu

17:32 - Çevre-Hayat

Yalova'da Marmara Depremi'nin 27. yılında hayatını kaybedenler için anma programları düzenlenecek

16:18 - Çevre-Hayat

Turkuaz renkli Mavigöl'ü 5 yılda 700 bin kişi gezdi

15:32 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Türkiye'nin elektrik üretimi haziranda yüzde 6,51 arttı

14:58 - Ekonomi

Dijital obezitede "veri kalorisi" zihni tehdit ediyor

14:53 - Gündem

Ormanların korunmasına ve yönetimine 6 ayda yaklaşık 16,5 milyar lira harcandı

14:47 - Gündem

Emine Erdoğan'dan AK Parti'nin kuruluşunun 25. yıl dönümüne ilişkin paylaşım

14:43 - Gündem

Emine Erdoğan: AK Parti'nin yarın da ülkemize yeni ufuklar açacağına yürekten inanıyorum

14:38 - Gündem