?>

Çocuklar okula anneler spora

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde çocuklarını okula bırakan anneler, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce "Çocuklar Okula Anneler Spora Projesi" kapsamında soluğu sporda alıyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

KIRKLARELİ - Ufuk ErtopUfuk Ertop

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce her yaşta ve herkesin spor yapabilmesi amacıyla "Tesis ve antrenör bizden spor yapmak sizden" sloganıyla başlatılan "Çocuklar Okula Anneler Spora Projesi" çerçevesinde anneler, çocuklarını okula bıraktıktan sonra ilçedeki stada geliyor.

Spor etkinliğine katılan yaklaşık 200 kadından biri de 3 çocuk annesi 45 yaşındaki Sevtap Gürbüz.

Sevtap Gürbüz her sabah 10 yaşındaki kızıyla evinde kahvaltı yaptıktan sonra yola çıkıyor.

Ortaokul öğrencisi kızı Burcu'yu okula bırakan Gürbüz, yaklaşık 6 kilometre yürüyüş mesafesindeki 8 Kasım Stadı'na gidiyor.

Statta önce bir süre yürüyüş yapan Gürbüz, daha sonra diğer annelerle antrenör eşliğinde aerobik, pilates, zumba ve jimnastik gibi sportif etkinliklerine katılıyor.

"Sağlıklı bir yaşama adım attığımızı düşünüyorum"

Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora başladığından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Spordan sonra hayatının büyük oranda değiştiğini belirten Gürbüz, kendisini daha sağlıklı, zinde ve enerjik hissettiğini ifade etti.

Spor yapmaktan keyif aldığını dile getiren Gürbüz, şunları kaydetti:

''Her sabah kalkıp çocuğumla birlikte kahvaltı yaparak okula götürüyorum. Daha sonra yürüyerek stada spora geliyorum. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüzün düzenlediği çok güzel etkinlikler var. Diğer annelerle toplanıp birlikte spora gelip zumba, pilates, aerobik ve jimnastik yapıyoruz. Spor yapmaktan çok büyük keyif alıyorum. Eğlenerek ve keyifle sağlıklı bir yaşama dair adım attığımızı düşünüyorum. Her annenin, her ev hanımının böyle bir etkinliğe katılmasını tavsiye ediyorum. İşin sağlık boyutu var. Eğlenerek keyif alarak aynı zamanda spor da yaparak günlerimizi dolu dolu geçiriyoruz."

"Tesis ve antrenör bizden, spor yapmak sizden"

Lüleburgaz Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cihan Erdem de Çocuklar Okula Anneler Spora Projesi'nin Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ilde başlatılan Koşabiliyorken Koş Projesi'nin devamı olarak uyguladıklarını bildirdi.

"Tesis ve antrenör bizden spor yapmak sizden" sloganıyla yola çıktıklarını aktaran Erdem, her yaşta ve her kesime spor yaptırmak, annelere sosyal ortam oluşturduklarını kaydetti.

Annelerin özellikle çocuklarını okula bıraktıkları süreçten sonra tesislerde antrenörler eşlinde çeşitli sportif etkinlikler yaptığını anlatan Erdem, şöyle konuştu:

"Birçok kadına sporda farkındalık ve spor yapma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyoruz. Bakanlığımızın genel bakış açısı her yaşta herkes için spordur. Bu hedef doğrultusunda projeler geliştirip herkesin genç, yaşlı, kadın, erkek spora yönlendirmeye çalışıyoruz. Gelen talepler oldukça umut verici. Bu projeyi amatör spor haftasında başlattık. Özellikle bayanlarımız projeye sahip çıktı. Güzel havalarda tesislerimizde açık sahada, daha sonraki süreçte kapalı alanda çalışma yapıyorlar. Kayıtlarımız devam ediyor. Herkese kapılarımız açık. Sürece katılan 200 kadın oldu. Bunlar artmaya devam ediyor."

Erdem, çalışan annelerin de talep gösterdiği projede, akşam çalışmaları da gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa’da 360 adet kaçak gözlük ele geçirildi

2018-11-15 04:32 - Asayiş

FETÖ elebaşının suç listesi darbeden 'şikede kumpasa' kadar uzanıyor

2018-11-17 19:07 - Gündem

Tokat'ta trafik kazası: Genç doktor hayatını kaybetti

2018-11-18 07:02 - Gündem

'Türkiye'de 58 bin civarında diyaliz hastası var'

2018-11-15 14:32 - Sağlık

Antibiyotik kullanımı en çok düşük ve orta gelirli ülkelerde artıyor

2018-11-12 19:52 - Sağlık

Asırlardır doğal yöntemlerle pekmez üretiyorlar

2018-11-16 19:37 - Çevre-Hayat

'Nasıl Asala'nın miadı dolduysa, PKK'nın da miadı dolmuş'

2018-11-11 19:22 - Siyaset

Putin, TürkAkım doğal gaz boru hattı töreni için gelecek

2018-11-14 22:07 - Gündem

Çocuklar okula anneler spora

2018-11-18 17:32 - Çevre-Hayat

Filistin davasıyla özdeşleşen lider: Yasir Arafat

2018-11-11 19:17 - Dünya

İlgili Haberler

Gölcük Tabiat Parkı sonbaharda da misafirlerini ağırlıyor

15:17 - Çevre-Hayat

"Tüylü Kekreçiçeği" yeni tür olarak bitki florasına eklendi

14:23 - Çevre-Hayat

Üsküdar'da "Amin Alayı" geleneği yaşatıldı

13:52 - Çevre-Hayat

Elma bahçesini "spring su uygulaması" ile zirai dondan koruyan üretici hasada başladı

13:12 - Çevre-Hayat

"Müzisyenler kahvesi"nden okey taşı sesi değil, nağmeler yükseliyor

12:57 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Erzurum'da ham madde üretim tesisinde çıkan yangın kontrol altına alındı

18:42 - Gündem

Yozgat'ta yapımı tamamlanan TOKİ konutları hak sahiplerine teslim edildi

18:22 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Galiçya Türk Şehitliği'ni ziyaret etti

18:17 - Gündem

Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can tutuklandı

18:13 - Gündem

Erzurum'da boya üretim tesisinde çıkan yangına müdahale ediliyor

17:33 - Gündem