?>

Çocukken tanıştığı muaythai branşında ilk uluslararası Türk kadın hakem oldu

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde sınıf öğretmenliği yapan, uluslararası muaythai hakemi Merve Nur Öz, ilk uluslararası Türk kadın hakem olma başarısını gösterdi.

Spor - 2 yıl önce

Tekirdağ

Babası ve kardeşinin muaythai sporcusu olmasıyla Tayland kökenli sporla 14 yaşında tanışan Öz, korkusu nedeniyle ringe sporcu yerine hakem olarak çıkmaya karar verdi.

Türkiye'de hakemlik eğitimi alan Öz, ardından bu sporun ana vatanı olan Tayland'da kurslara katılıp başarılı oldu.

Fotoğraf: Fırat Çakır/AA

Uluslararası maçlara davet edilen ilk Türk kadın hakem olma başarısını gösteren Öz, Avrupa ve dünya şampiyonalarında görev alan 20 kadın hakem arasında yer alıyor.

Öz, haziranda Polonya düzenlenen Avrupa Oyunları'nda ve ekimde Suudi Arabistan'daki World Combat Games'te final müsabakalarını yönetti.

"Ortamı güler yüzümle yumuşatmaya çalışıyorum"

Kapaklı Karaağaç İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Öz, AA muhabirine, Türk kadını olarak uluslararası şampiyonalarda final müsabakalarını yönetmekten gurur duyduğunu söyledi.

Dövüş sanatı olan muaythai branşında hakemlerin de genelde sert olduğunu belirten Öz, kendisinin sert bir mizacının olmadığını dile getirdi.

Fotoğraf: Fırat Çakır/AA

Güler yüzü sayesinde yönettiği müsabakaların daha zevkli hale geldiğini ifade eden Öz, "Ben daha minyon ve güler yüzlü olduğum için ringin içerisinde ufak tefek güleç bir kız dolaşıyor. Gülerek maç yönetiyorum. Zaten sporcular ve antrenörler stresli. O ortamı güler yüzümle yumuşatmaya çalışıyorum." dedi.

Öz, güler yüzlü yönetiminin maçı kaybeden sporcuların bile takdirini topladığını, bunun kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Öğretmenlik hayatında da aynı güler yüzle çalıştığını söyleyen Öz, öğrencilerinin örnek alacağı bir kişi olmayı ilke edindiğini vurguladı.

Öğrencilerinin belirledikleri hedeflere yürümesini istediğini ifade eden Öz, şunları kaydetti:

"Herkesin bir hedefi olsun ve o hedef için emek harcasın. Emek her zaman başarıyı getirir. Ben hayal kurup, hedef koydum. Onun için çalıştım ve çabaladım, istediğim yere geldim. Umarım beni örnek alan öğrencilerim ve gençlerimiz olur. Sınıf öğretmeninin her konuda bilgisi olması gerekiyor. Müzik, spor, resim, dans her şeyden biraz bilgisi olması gerekiyor. Çünkü biz çocukları hamur gibi şekillendiriyoruz. Biz ne katarsak, çocuklar nasıl örnek alırsa o şekilde gelişip, büyüyorlar. Bundan yola çıkarak, Muaythai branşında görev aldım. Çocuklarıma, örnek olabiliyorsam, onlara hayal kurdurabiliyorsam ne mutlu bana."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AFAD, olumsuz hava koşullarından etkilenen 198 kişiyi kurtardı

2023-11-26 19:23 - Gündem

Hollanda'da yüzlerce kişi Gazze'de kalıcı ateşkes için yürüdü

2023-11-26 20:42 - Dünya

Selden etkilenen Batman'da temizlik çalışması yürütülüyor

2023-11-21 16:17 - Gündem

Şanlıurfa'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor

2023-11-23 10:43 - Gündem

İnternette Kişisel Markanızı Yaratma Rehberi

2023-11-21 13:30 - İnsan&Hayat

Kuzey Kore, casus uydu taşıyan bir roket fırlattı

2023-11-21 18:32 - Dünya

İDDEF Gazze'ye yardım malzemesi sevkiyatını sürdürüyor

2023-11-23 14:47 - Gündem

Almanya, "bütçe krizine" 2023 için ek bütçe ile çözüm arıyor

2023-11-23 20:33 - Ekonomi

Ankara'da rüzgar nedeniyle üzerine ağaç devrilen otomobil hasar gördü

2023-11-25 23:13 - Asayiş

Milli tekvandocular, Balkan Şampiyonası'nda 23'ü altın 59 madalya kazandı

2023-11-25 23:53 - Spor

İlgili Haberler

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. eleme turu kura çekimi yapıldı

16:03 - Spor

Türkiye Bisiklet Federasyonundan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "özel" teşekkür

14:12 - Spor

Süper Lig'de 12. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu

14:08 - Spor

6. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış töreni yarın Riyad'da yapılacak

13:13 - Spor

Formula 1'de 4 etap, 3 pilot, 1 şampiyonluk koltuğu

12:27 - Spor

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyelerini kabul etti

16:37 - Siyaset

AB Komisyonu: Rus vatandaşlarının vize kısıtlamasına ilişkin ilave adımları gözden geçiriyoruz

16:33 - Dünya

Ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana Gazze'ye sadece 4 bin 453 yardım tırı ulaştı

16:27 - Dünya

TİKA'dan Somalili kadın girişimcilere ekipman ve malzeme desteği

16:22 - Dünya

Polonya'da başlatılan gönüllü askeri program kapsamında 400 bin kişinin eğitilmesi hedefleniyor

16:17 - Dünya