Çocukken çilek fideleriyle başlayan tarım sevgisini seracılıkla üretime dönüştürdü

Düzce'de çocukken ektiği çilek fidelerinin meyve vermesiyle tarıma ilgi duymaya başlayan Ahmet Genç, merakına yenik düşüp çalıştığı fabrikadan ayrıldıktan sonra devlet desteğiyle kurduğu serada meyve fidanı, süs bitkisi ve çiçek üretiyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Düzce
Gölyaka ilçesinde 10 yaşındayken balkondaki saksılara ektiği 3 kök çilek fidesinden ürün almasıyla evinin bahçesinde ahududu, böğürtlen ve çilek yetiştirmeye başlayan Genç, gençlik yıllarında da otomotiv parçaları üreten fabrikadaki mesaisinden arta kalan zamanlarda meyve yetiştiriciliği yaptı.

Çocukluk tutkusunu mesleği haline getirmeye karar verince 24 yaşında işinden ayrılıp 50 metrekarelik sera kuran Genç, Tarım ve Orman Bakanlığının "Genç Çifti" projesinden faydalanarak 2018'de 600 metrekareye çıkarttığı serada yılda on binlerce meyve fidanı, süs bitkisi ve çiçek yetiştiriyor.

Sera sayısını 10'a çıkarmayı hedefliyor

40 yaşındaki Ahmet Genç, AA muhabirine, hayallerini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.
Bundan 6 yıl önce devlet desteği sayesinde meyve fidanı, süs bitkisi ve çiçekçilik alanındaki üretimini geliştirdiğini anlatan Genç, "Genç Çiftçi projesiyle azimle ve kararlılıkla işlerin buralara kadar geleceğini hayal etmiştik ve bunu gerçekleştirmiş olduk." dedi.

"Meyve fidesi üretimimiz yıllık 60 binlere kadar dayandı. Süs bitkisi 40 binlere, çiçek üretimimiz de 20-25 binlere kadar geldi" diyen Genç, üretimin yanı sıra Düzce ve Sakarya başta olmak üzere çevre illere peyzaj alanında hizmet verdiklerini aktardı.
Genç, işlerinin büyümesiyle istihdama da katkı sağladıklarına işaret ederek, "Mevcut çalışan sayımız 20'ye ulaştı. Üretim, pazarlama ve satış ofisi aşamalarında herkese istediği pozisyonda yapabileceği şartlar altında çalışma imkanı sağlıyoruz." diye konuştu.

Üretimi daha da artırmayı hedeflediklerini aktaran Genç, projeyle kurdukları sera sayısını 10'a çıkarmayı düşündüklerini kaydetti.
Genç, işi daha kaliteli ve profesyonelce yapıp çalışan sayılarını da arttırmayı istediklerini belirterek, "Bu tek başına bir proje değil. İstihdam olanağı sağlayarak aile ortamında yapılabilecek bir iş olduğunu göstermek ve çevremizdeki insanları bu doğrultuda eğitmek istiyoruz. Bu işin sadece hobiden ibaret olmadığını, maddi ve manevi kazançlarının da bulunduğunu kanıtladık." ifadesini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sosyal ağlardaki Pin Up casino turnuvalarının ve yarışmalarının gözden geçirilmesi: ücretsiz ödüller nasıl kazanılır?

2024-04-30 15:04 - İnsan-Hayat

Ilgaz Dağı çevresinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı etkili oldu

2024-04-25 17:53 - Gündem

Beşiktaş'taki zincirleme kazaya neden olan aracın kontrolden çıktığı anlar kamerada

2024-04-30 18:37 - Gündem

Mobil haberleşmede kesintisiz iletişim için geçen yıl 52,4 milyar lira harcandı

2024-04-25 11:28 - Teknoloji

Prematüre bebeklere sık ve uzun süreli takip uyarısı

2024-04-28 14:38 - Sağlık

Pentagon, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili haberleri "çok rahatsız edici" buldu

2024-04-25 23:43 - Dünya

Van'da öğretmen ile öğrencisinin "oğlak" diyaloğu gülümsetti

2024-04-24 18:02 - Çevre-Hayat

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko: "Bizi savaşa sürüklemek istiyorlar"

2024-04-24 18:18 - Dünya

Su ürünleri ihracatında hedef 2 milyar doları geçmek

2024-04-26 12:37 - Ekonomi

Meta'nın geliri yılın ilk çeyreğinde arttı

2024-04-24 23:57 - Medya

İlgili Haberler

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Mikroplastik kirliliğiyle mücadelede seri denetimler sürüyor

15:07 - Çevre-Hayat

Bursa'da "Perseid meteor yağmuru gözlem etkinliği" düzenlendi

14:13 - Çevre-Hayat

Bursa'da binlerce gökyüzü meraklısı Perseid meteor yağmurunu izledi

14:56 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerine çevrildi

09:03 - Ekonomi

Ümmü’l-Mü’minin Hazreti Hatice: İmanın, vefanın ve fedakârlığın sembolü -Hülya Ayhan yazdı-

08:34 - En Son Yazılar

ABD, Hürmüz Boğazı'ndaki aksaklıkların sürmesi nedeniyle petrol fiyatı tahminini yükseltti

08:23 - Ekonomi

Türkiye-Pakistan-Suudi Arabistan ittifakı Rusya için tehdit oluşturuyor mu? -Fuad Safarov, Moskova’dan yazdı-

07:26 - En Son Yazılar

İran’daki sertlik yanlısı dönüşümün arkasında Mekke Anlaşması mı var? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

06:23 - En Son Yazılar