?>

Çocuk yurdundan antrenörlüğe

Çocuk Esirgeme Kurumundayken 7 yaşında başladığı dövüş sanatlarında birçok dünya şampiyonluğu elde eden milli sporcu Khayal Abdullayev, Karabük'te yeni sporcular yetiştiriyor.

Spor - 8 yıl önce

KARABÜK - ERSİN TURAN

Karabük'te yaşayan milli sporcu Khayal Abdullayev, Çocuk Esirgeme Kurumundayken 7 yaşında başladığı dövüş sanatlarında kazandığı birçok dünya şampiyonluğunun ardından antrenör oldu.

Ablasıyla Azerbaycan'da Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan Abdullayev, 7 yaşında antrenör Azad Asgarov'un kendisinde yeteneği fark etmesiyle spora başladı.

Esirgeme yurdundaki çocuklara da örnek olan Abdullayev, birçok turnuvaya katılarak dereceler elde etti.

Anadolu Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi'nde eğitim alan Abdullayev, artık Karabük'te bir spor salonunda sporcu yetiştiriyor.

Abdullayev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora başlamasının ardından hayatının değiştiğini söyledi.

Çocukluğunda çok zorluklar yaşadığını ifade eden Abdullayev, "Ne annem var ne de babam, bir ablam var. Onunla büyüdük. Çocuk Esirgeme Kurumundaki çocuklarının herkes sokakta büyüdüğünü düşünüyor. Hocam bendeki yeteneği gördü ve spor salonuna götürdü. Çocuk Esirgeme Kurumundaki çocuklara örnek olsun diye bana sporu öğretti. 2011 yılında ilk kez Ukrayna'da dünya şampiyonu oldum." diye konuştu.

Daha sonra Anadolu Üniversitesi'nde öğrenim gördüğünü anlatan Abdullayev, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ile tanıştığını ve 2013'te Karabük'e geldiğini belirtti.

Abdullayev, Türkiye ve Karabük halkına her zaman yanında oldukları için teşekkür ederek, "Türkiye'de şampiyon oldum, seçmelere katıldım. Bundan sonra şampiyonalara çok fazla katılmayacağım. Gençlerin önünü açacağım. Gençler de milli sporcu olsun, sporun faydasını anlasınlar." dedi.

"Önemli olan ay-yıldız"

Milli sporcu olunduğunda devletin gençlere çok fazla destek verdiğini aktaran Abdullayev, "Milli sporcu olduğunuzda bir adım öndesiniz. Dünya şampiyonu olduğunuzda atanma şansınız var. Ben çocuklara bunları söylemek istiyorum. Şampiyon olduğunuzda devletin size bağışladığı çok şey var. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız sağ olsunlar." ifadelerini kullandı.

Artık Karabük'te yaşadığını vurgulayan Abdullayev, şunları kaydetti:

"Burada spor salonunda hoca olarak çalışıyorum. Burada çocukları eğitiyorum, kendim de hazırlanmış oluyorum. Önemli olan para değil, önemli olan yetişsin Türk halkına bir hizmet versin. Önemli olan ay-yıldızdır, ay-yıldızı dünyaya tanıtsınlar."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kenyalılar yarın yeniden sandık başına gidiyor

2017-10-25 19:27 - Genel

Hitit kralının icraatları 3 bin 250 yıllık hiyeroglifte

2017-10-23 15:37 - Kültür Sanat

Turkcell'den 4,6 milyar liralık gelir

2017-10-26 15:25 - Ekonomi

'Türkiye herkes için bir umut kaynağı'

2017-10-23 15:27 - Çevre-Hayat

10. Kids Turkey İstanbul'da başladı

2017-10-26 19:21 - Genel

Almanya'da aşırı sağcı AfD protesto edildi

2017-10-22 21:32 - Dünya

'Gelecekte her şey cep telefonuna bağlı olacak'

2017-10-28 14:32 - Teknoloji

Özbekistan Cumhurbaşkanı, Türkiye'ye geliyor

2017-10-23 22:37 - Siyaset

Okyanusta 5 ay mahsur kalan denizciler kurtarıldı

2017-10-27 17:29 - Genel

Hanımeli Çarşısı'nın 'Altın Kızlar'ı

2017-10-25 16:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Galatasaray Çağdaş Faktoring oyuncusu Sehernaz Çidal'ın hedefi bu sezon kupa kazanmak

12:04 - Spor

Türk spor tarihine geçen milli yüzücü; Defne Kurt

11:28 - Spor

Fenerbahçe, Avrupa'da 292. maçını oynayacak

11:22 - Spor

Türk sporunun sarı-kırmızılı çınarı Galatasaray 120 yaşında

11:18 - Spor

Fransız tenisçi Monfils, 2026 sezonundan sonra kortlara veda edecek

11:03 - Spor

Günün Manşetleri

Sabiha Gökçen Havalimanı yılın 8 ayını rekorlarla kapattı

17:32 - Ekonomi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde deprem riski nedeniyle boşaltılan 4 katlı bina çöktü

16:57 - Gündem

Bursa'daki "pitbull"lu saldırı davasında sanıkların 21'er yıla kadar hapsi isten

16:53 - Gündem

Çatışmalarda kadınlar ve çocuklara yönelik şiddet son 2 yılda yıkıcı seviyelere ulaştı

16:48 - Dünya

Trump, Katar'a saldırıyı ABD'ye tehdit kabul eden başkanlık kararnamesini imzaladı

16:28 - Dünya