?>

Coca-Cola'nın Dijital Servis Merkezi, İstanbul'dan 25 ülkeye hizmet verecek

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, "Türkiye Yüzyılı'nı yatırım yüzyılı yapmak için başta Coca-Cola olmak üzere tüm uluslararası yatırımcılarla çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Ekonomi - 2 yıl önce

İstanbul

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, "Daha çok AR-GE getirmeyi, daha çok lojistik merkez operasyonu getirmeyi, satın alma ofisleri getirmeyi, bölgesel eğitim merkezleri kurmayı, bölgesel yönetim ofisleri kurmayı ve dijital hizmet merkezleri kurmayı hedefliyoruz." dedi.

Coca-Cola Avrasya ve Orta Doğu Operasyon Birimi'nin Dijital Servis Merkezi İstanbul'da açıldı. Türkiye'yi de kapsayan geniş bir coğrafyaya yönelik hizmetler sunacak merkezin açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ve Coca-Cola İçecek Üst Yöneticisi (CEO) Karim Yahi'nin katıldığı törenle gerçekleşti.

Coca-Cola'nın 25 ülkeden oluşan Avrasya ve Orta Doğu Operasyon Birimi'ne hizmet verecek Dijital Servis Merkezi'nde, bölgesel ve global çaptaki, orta ve uzun vadeli iş planlarına uygun dijital çözümler ve uygulamalarla iş birimlerine destek olunacak. Merkez, Coca-Cola'nın 9 ayrı operasyon grubunda oluşturulması planlanan benzer birimler arasında ilk faaliyete geçenlerden biri olma özelliği taşıyor.

Dijital Servis Merkezi'nde, dijital kabiliyet gelişimini ve dijital dönüşümü hızlandırmak, pazarlama, strateji ve finans gibi konularda bilgiye hızlı ve otomatik erişimi teknoloji uygulamalarıyla sağlamak ve veri analizi uygulamaları ile iş verimliliğini arttırmak üzere hizmet verilecek. Dijital Servis Merkezi'nin 13'ü Türk olan 20 kişilik ekibinin yüzde 60'ı kadın çalışanlardan oluşuyor.

Merkezde tüketiciye ulaşan kampanya ve sadakat programlarını içeren dijital pazarlama uygulamaları ve Coca-Cola'nın şişeleyici ortaklarıyla birlikte yürütülen ortak dijital dönüşüm projeleri de başta olmak üzere bilgiye hızlı ve otomatik erişimi sağlayan, iş verimliliğini artıran, karar ve aksiyon süreçlerini hızlandıran uygulamaların geliştirilmesine de öncelik verilecek.

"Başta Coca-Cola olmak üzere tüm uluslararası yatırımcılarla çalışmaya devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, merkezin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin; yatırımcılar için derin, nitelikli ve rekabetçi bir yetenek havuzu sağlayan, Avrupa, Asya ve Afrika'nın kesiştiği noktada küresel pazarlara erişim imkanı sunan bir ülke olduğunu ifade etti.

Dağlıoğlu, "Ülkemiz süratle dijitalleşirken, teknolojik gelişim ve dönüşüm yetkinliklerimiz hızla artmakta, uluslararası şirketlerin inovasyon, bilişim ve dijitalleşme faaliyetleri için bölgesel bir merkez haline gelmektedir." dedi.

Bugün açılışı gerçekleşen, 25 ülkeye hizmet verecek Dijital Servis Merkezi yatırımının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi "bölgesel merkez haline getirme" vizyonuyla aynı doğrultuda olduğunu aktaran Dağlıoğlu, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında açıklanan bu kıymetli yatırım vesilesiyle Coca-Cola ailesini tebrik ediyoruz. Türkiye Yüzyılı'nı yatırım yüzyılı yapmak için başta Coca-Cola olmak üzere tüm uluslararası yatırımcılarla çalışmaya devam edeceğiz.

Daha çok AR-GE getirmeyi, daha çok lojistik merkez operasyonu getirmeyi, satın alma ofisleri getirmeyi, bölgesel eğitim merkezleri kurmayı, bölgesel yönetim ofisleri kurmayı ve dijital hizmet merkezleri kurmayı hedefliyoruz. Bizim iş gücümüz çok büyük, nitelikli, çok üst düzeyde kaliteli işler yapabiliyor. Sizlere layık olan fonksiyonları buraya kazandırmak için çalışıyoruz."

"İstanbul, Coca-Cola için de teknoloji ve dijital dönüşüm konusunda yetkin ve uzman insan gücünün olduğu bir lokasyon olarak belirlendi"

Coca-Cola Avrasya ve Orta Doğu Operasyon Birimi Başkanı Sedef Salıngan Şahin ise Türkiye'nin yerelden dünyaya açılan dijital start up'larının yanı sıra web ve mobil tabanlı teknolojileri hızla geliştirip kullanabilen nüfusu ile dünya çapında önemli bir lokasyon olduğunu belirtti.

Şahin, "Türkiye, son yıllarda dijital ticaret, oyun, finans teknolojileri gibi alanlarda uluslararası başarılı start up'larla da teknoloji anlamında üretken ve ürettiklerini ihraç edebilen bir düzeyde olduğunu defalarca kanıtladı. İstanbul'un Coca-Cola için de teknoloji ve dijital dönüşüm konusunda yetkin ve uzman insan gücünün olduğu bir lokasyon olarak belirlenmiş olması, bu çerçevede başarılı bir örnek olacağı için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

İstanbul'daki Dijital Servis Merkezi'nin dijital kabiliyet gelişimini ve dijital dönüşümü hızlandırmak, pazarlama, strateji ve finans gibi konularda bilgiye hızlı ve otomatik erişimi teknoloji uygulamalarıyla sağlamak, veri analitik ve iç görü analizi ile iş verimliliğini arttırmak üzere hizmet vereceğine işaret eden Şahin, "Hedefimiz, Türkiye'yi bölgenin dijital dönüşüm üssü haline getirmek. Merkezimizin bu hedef doğrultusunda yenilikçi birçok çalışmaya imza atacağına ve bu alanda örnek olacağına gönülden inanıyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Azerbaycan, Karabağ'da Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen sözde seçimi kına

2023-09-09 15:43 - Dünya

Atletizmde Turkcell U20 Kulüpler Ligi Finali rekorla başladı

2023-09-08 21:09 - Spor

Bilecik'te çöplükte çıkan yangına müdahale ediliyor

2023-09-13 20:42 - Asayiş

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Dışişleri Bakanı Fidan’ı kabul etti

2023-09-11 16:10 - Siyaset

Trabzonspor'un yeni transferi Pepe, 29 numaralı formayı giyecek

2023-09-11 15:02 - Spor

Milli motosikletçi Deniz Öncü yeni sezonda Moto2'de yarışacak

2023-09-12 15:23 - Spor

BM: Rusya'nın ilhak ettiği bölgelerde düzenleyeceği seçimlerin yasal zemini yok

2023-09-08 19:09 - Dünya

Gurbetçilerin dönüş yolculuğu büyük oranda tamamlandı

2023-09-12 15:13 - Gündem

Rusya, İngiltere, Almanya ve Benelüks ülkelerinden rezervasyonlar sezonu uzatacak

2023-09-13 13:13 - Ekonomi

UMKE, sel felaketinden etkilenen Libya'da yaraları sarmaya devam ediyor

2023-09-14 21:03 - Gündem

İlgili Haberler

ABD’de tarifelerin etkisiyle ithalat kargolarında 2023’ten bu yana ilk yıllık düşüş bekleniyor

19:47 - Ekonomi

Küresel ticaret savaşı nedeniyle Almanya'da 25 bin sanayi istihdamı risk altında

18:22 - Ekonomi

Nippon Steel, 2025 mali yılı net karında yüzde 42,9 düşüş bekliyor

16:53 - Ekonomi

Çin, 2025'in ilk çeyreğinde 165,6 milyar dolar cari fazla verdi

16:47 - Ekonomi

Türkiye'de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

16:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu yakınında silahla havaya ateş açıldı

21:17 - Gündem

Pakistan, Hindistan'a ait İsrail yapımı 77 SİHA'yı düşürdüğünü duyurdu

20:52 - Dünya

Endemik tür Manisa lalesi için genetik araştırma yapılıyor

20:27 - Gündem

İstanbul'da "1. Kamu Diplomasisi Sempozyumu" başladı

20:22 - Gündem

Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde çıkan geniş çaplı orman yangınına müdahale ediliyor

20:17 - Dünya