?>

Coca-Cola İçecek'ten Özbekistan'a yatırım

"Özbekistan’ın katılımıyla 11 ülkede 435 milyonun üzerinde bir nüfusa hizmet sunacak olmanın heyecanı içindeyiz"

Yerel haber-Şirket Haber - 4 yıl önce

İSTANBUL

Coca-Cola İçecek (CCI) ile Özbekistan Cumhuriyeti Devlet Varlık Yönetimi Ajansı (UzSAMA), LLC Coca-Cola Bottlers Uzbekistan’ın (CCBU) çoğunluk hissesi için Hisse Alım Sözleşmesini imzaladı.

CCI'dan yapılan açıklamaya göre, Coca-Cola Bottlers Uzbekistan'ın özelleştirilmesi için düzenlenen rekabetçi açık satış sürecine katılan CCI, 430 milyon dolar değerindeki CCBU’nun yüzde 57,118 hissesi için 252,28 milyon dolarlık nihai teklifi sundu.

Sürecin hisse satın alım sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren 2 ay içinde, düzenleyici kurum onayları da dahil olmak üzere, ilgili mutat onayların alınmasıyla tamamlanması bekleniyor.

Onayları takiben satın alım işleminin CCI’ın konsolide karlılığına anında katkı sağlaması öngörülüyor.

Faaliyetlerini Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Ürdün, Irak, Suriye ve Tacikistan'da sürdüren CCI, 8 bin 500'den fazla kişiye istihdam oluşturuyor.

CCI, toplam 26 fabrikası ile 400 milyonluk tüketici kitlesine geniş bir içecek yelpazesi sunuyor. Bölgede güçlü bir sanayi varlığı oluşturan CCI, Kafkasya ve Orta Asya'da 5 ülkedeki 6 fabrikasında 1600 kişiye istihdam sağlıyor.

CCI, gelişmekte olan ve öncü pazarlarda kanıtlanmış bölgesel uzmanlığı ve bilgisi ile Özbekistan pazarında alkolsüz içecek sektörünün büyümesini desteklemeyi, hem ülke ekonomisi hem de CCI için değer oluşturmayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Coca-Cola İçecek Üst Yöneticisi (CEO) Burak Başarır, "CCI olarak Orta Asya’daki deneyimimiz ile Özbekistan pazarına da değer katacağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Özbekistan'ı, mevcut faaliyet gösterdikleri coğrafyaya uygun bir ülke olarak gördüklerini belirten Başarır, şunları kaydetti:

"Özbekistan’ın katılımıyla 11 ülkede 435 milyonun üzerinde bir nüfusa hizmet sunacak olmanın heyecanı içindeyiz. CCI olarak Orta Asya’daki deneyimimiz ile büyüme potansiyeli olan Özbekistan pazarına da değer katacağımıza inanıyoruz. CCI’nın güçlü icra kabiliyeti, değer büyümesi modeli ve etkin operasyon stratejisinin getirdiği bilgi birikimi ve tecrübesinin kısa sürede CCBU’ya da yansımasını hedefliyoruz."  

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yurtiçi Kargo, yangın bölgelerine gönderilecek yardımları ücretsiz taşıyacak

2021-08-02 18:24 - Yerel haber-Şirket Haber

Küresel piyasalar güvercin Fed'e karşın satıcılı seyretti

2021-07-31 14:31 - Ekonomi

Alevlerin ortasında kalan orman işçisinin son dakikaya kadar bölgeden ayrılmayacaklarını söylediği telsiz anonsu ağlattı

2021-08-05 19:04 - Gündem

Vatandaşlar TOKİ'nin en çok 'yeni projeleri'ni merak etti

2021-08-01 18:09 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, yangınların izlerini kısa sürede silecek

2021-08-01 03:19 - Gündem

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında günün 'ilginç' olayları

2021-08-01 12:41 - Spor

"MediaMarkt Startup Challenge" için başvurular başlıyor

2021-08-01 13:57 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığından yangın söndürme ekipmanlarında fiyat artışı iddialarına inceleme

2021-08-04 15:31 - Ekonomi

Genç milli kick boksçu Yusuf'un hedefi, Avrupa Kupası'nda şampiyonluk

2021-08-01 15:11 - Spor

Yardım kuruluşlarından yanan ormanların yeniden yeşertilmesine destek

2021-08-01 15:18 - Ekonomi

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İsrail ordusu, Özgürlük Filosu Koalisyonu'ndaki gemilere saldırdı

06:43 - Dünya

Türkiye'ye dönen Küresel Sumud Filosu aktivisti Özkan, gazetecilere konuştu

06:03 - Gündem

Samsun'da Atatürk'ün kaldığı tarihi konak yangında zarar gördü

03:18 - Gündem

Erdek Körfezi'nde fırtına etkili oluyor

03:02 - Gündem

Güney Kore ve Çin, ekim sonundaki APEC Zirvesi'nde ikili ilişkileri geliştirmede anlaştı

02:57 - Dünya