CNN: Kushner, Netanyahu'yu Gazze'de ateşkesin ikinci aşamasına engel olmaması yönünde uyar

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve eski başdanışmanı Jared Kushner'in, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Gazze'de ateşkesin ikinci aşamasının uygulanması konusunda "engel oluşturmaması" yönünde uyardığı öne sürüldü.

Dünya - 8 saat önce

CNN'e konuşan kaynaklar, Gazze'de ateşkesin ikinci aşamasının uygulanmasına yönelik 15 maddelik planı reddeden Netanyahu'nun dün Kushner ile 4 saat süren görüşmesinin ayrıntılarına ilişkin yeni iddialarda bulundu.
Buna göre, Kushner, Netanyahu'yu, anlaşmanın ikinci aşamasının uygulanmasında "engel oluşturmaması" yönünde uyardı.
Öte yandan Kushner, Fox News kanalına yaptığı açıklamada, Hamas'ın silahsızlanma konusundaki taahhüdünü yerine getirmemesi durumunda İsrail'in "işi uygun şekilde bitirmek" için ABD ve diğer müttefiklerinden "çok daha fazla destek alacağını" ifade etti.
"Silahsızlanma sağlanana kadar Gazze'nin yeniden inşasına izin vermeyeceğiz." diyen Kushner, herhangi bir tehditle karşılaşması durumunda "İsrail'in meşru müdafaa hakkını" kısıtlamayacaklarını savundu.
İsrail basını, Netanyahu ve Kushner'in dün yaptıkları görüşmede taraflar arasında birçok başlıkta anlaşma sağlanamadığını, İsrail'in Gazze'de "saldırıları sürdürmekte ısrar ettiğini" aktarmıştı.
Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasının ilk aşaması 10 Ekim 2025'te yürürlüğe girmişti. Ateşkes, esir takası ve insani yardımların artırılmasını öngören anlaşmaya rağmen İsrail'in saldırıları ve yardım girişine yönelik kısıtlamaları sürmüştü.
Gazze Barış Kurulu Yüksek Temsilcisi Nikolay Mladenov, Hamas'ın ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasının uygulanmasına yönelik ayrıntılı bir yol haritasını kabul ettiğini açıklamıştı.
Netanyahu ise Barış Kurulu'nun Gazze'de ateşkesin ikinci aşamasının uygulanmasına ilişkin açıkladığı 15 maddelik planı reddettiklerini duyurmuştu.
Kushner ve Mladenov, 16 Ağustos'ta Mısır'ın başkenti Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Hamas heyetiyle görüşmüştü. Buradan İsrail'e geçen Kushner, anlaşmanın ikinci aşamasına geçiş konusunu görüşmek üzere Netanyahu ile bir araya gelmişti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Oyuncu ve yönetmen Mehmet Ali Nuroğlu'nun 'Dünyada' adlı tek kişilik performansı Londra'da sahnelendi

2026-08-11 16:28 - Kültür Sanat

Şekip Mosturoğlu'ndan takım otobüsüne saldırı dosyasına ilişkin açıklama

2026-08-11 17:38 - Spor

Skibbe'nin yardımcısı Serhat Umar, yoluna teknik direktör olarak devam etmek istiyor

2026-08-11 13:02 - Spor

Spotify, yapay zekayla oluşturulan sanatçı profillerini etiketlemeye başlayacak

2026-08-11 19:23 - Medya

Hentbolda 2026-2027 sezonu Süper Lig fikstürü belli oldu

2026-08-11 19:48 - Spor

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya göre bu sezon lig yarışı zor olacak

2026-08-11 20:07 - Spor

Sigorta ve emeklilik sektörünün aktif büyüklüğü 4,4 trilyon liraya ulaştı

2026-08-11 15:35 - Ekonomi

İngiltere ve Galler'de mahkemelere Meta gözlüklerle giriş yasaklandı

2026-08-12 14:57 - Medya

ASELSAN'ın ASELBUOY sistemleri İHA'lara denizaltı savunmasında yetenek kazandırıyor

2026-08-12 12:47 - Teknoloji

Vietnam, 2030'a kadar 10 bin yapay zeka uzmanı yetiştirmeyi hedefliyor

2026-08-12 12:27 - Teknoloji

İlgili Haberler

Fanatik İsrailliler, ordunun gözaltına alıp kendilerine teslim ettiği 6 Filistinliyi gece boyunca darbetti

19:42 - Dünya

DSÖ, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınının kontrol altına alınmaktan uzak olduğunu

19:32 - Dünya

İsrail'in Gazze'de bir kafeye saldırısında 5 Filistinli can verdi, 12'den fazla yaralı

19:12 - Dünya

BAE: Hava savunma sistemlerimiz ülkeye yönelik bir füze tehdidi tespit etti

18:42 - Dünya

Gazze'deki Filistin hükümetinden, Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi'ne "sorumluluklarını

18:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Irak Başbakanı Zeydi, Türk şirketlerini ülkesindeki yatırım fırsatlarından yararlanmaya çağırdı

19:47 - Ekonomi

Fanatik İsrailliler, ordunun gözaltına alıp kendilerine teslim ettiği 6 Filistinliyi gece boyunca darbetti

19:42 - Dünya

DSÖ, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınının kontrol altına alınmaktan uzak olduğunu

19:32 - Dünya

İsrail'in Gazze'de bir kafeye saldırısında 5 Filistinli can verdi, 12'den fazla yaralı

19:12 - Dünya

BAE: Hava savunma sistemlerimiz ülkeye yönelik bir füze tehdidi tespit etti

18:42 - Dünya