Çinli yetkililere yurt dışı varlıklarını bildirme zorunluluğu

Çin Devlet Konseyi, yetkililerin kendileri ve ailelerinin kişisel bilgi ve yurt dışı varlıklarını beyan etmeleri talimatı verdi.

Genel - 9 yıl önce

PEKİN (AA) - Çin, devlet yetkililerine yönelik varlık beyanı düzenlemelerini sıkılaştırarak kamu personeline yurt dışı varlıklarını da bildirmeleri talimatını verdi.
Çin Devlet Konseyinden yapılan açıklamada, yetkililerin kişisel bilgilerine ilişkin yeni düzenlemeler getirildiğini ve uymayanların ceza alacağı bildirildi.
Açıklamada, ilçe düzeyi ve üzeri kamu personelinin medeni hal, yurt dışı seyahati, hukuki ceza kaydı, maaş haricindeki kazanç, gayrimenkul varlığı, hisse senedi, fon ve diğer yatırımlarını doğrudan Çin Komünist Partisine (ÇKP) rapor etmeleri gerektiği vurgulandı.
Yeni düzenleme kapsamındaki yetkililerin, eş ya da çocuklarının bir yıldan fazla yurt dışında çalışıp çalışmadığını ve yakın akrabasının tüm yurt dışı varlıklarını da ÇKP'ye beyan etmesi gerekecek.
Kamu kurumlarındaki kadroların yanı sıra kamu şirketlerinin orta ve üst düzey yetkililerinin de düzenleme kapsamına alındığına dikkat çekilen açıklamada, tasarruf miktarını daha yüksek olduğu halde 44 bin dolardan az ya da gayrimenkul varlığını 50 metrekare daha düşük gösteren yetkililerin soruşturma kapsamına alınacağı kaydedildi.

Muhabir: Tevfik Durul

Haftanın Öne Çıkanları

Down sendromlu minik güreşçi, minderde kendini geliştiriyor

2017-04-20 20:02 - Çevre-Hayat

Çinli yetkililere yurt dışı varlıklarını bildirme zorunluluğu

2017-04-21 13:56 - Genel

Şehit kızı Elif'e katarakt tedavisi

2017-04-20 17:52 - Çevre-Hayat

Darbe girişimi gecesi HSYK ve AA'yı da basacaklardı

2017-04-19 16:32 - Gündem

UNICEF'in broşürünü beğenmeyen ilkokul öğrencisi tasarımı kendi yaptı

2017-04-19 16:37 - Çevre-Hayat

Şırnak Valiliği: 13 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

2017-04-20 03:27 - Asayiş

Tunceli'de helikopter düştü!

2017-04-18 22:22 - Asayiş

1453 metrekarelik canlı lale halısı Sultanahmet Meydanı'nda

2017-04-20 18:52 - Çevre-Hayat

İstanbul merkezli 7 ilde FETÖ operasyonu başlatıldı

2017-04-20 11:17 - Gündem

Kundura atölyesinde 67 yıl

2017-04-20 12:07 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya