Çin, ABD-Rusya silahsızlanma müzakerelerine katılmayacak

Çin Dışişleri Bakanlığı Silah Kontrolü Departmanı Genel Direktörü Fu Cong, Çin'in nükleer silah cephanesini azaltmaya hazır olduğunu belirterek, "Ancak ABD ve Rusya arasındaki silahsızlanma müzakerelerine katılmayı düşünmüyoruz." dedi.

Dünya - 7 yıl önce

Moskova
Çin Dışişleri Bakanlığı Silah Kontrolü Departmanı Genel Direktörü Fu Cong, başkent Moskova'da düzenlenen Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi konferansında yaptığı konuşmada, Rusya ve ABD arasındaki silahsızlanma müzakerelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Rusya ve ABD'nin sahip olduğu nükleer silahları azaltmalarının son derece önemli olduğunu vurgulayan Fu, "Çünkü bu cephaneler devasa boyutta. Nükleer silahlara sahip olan diğer ülkelerden çok daha fazlalar. Bu nedenle ABD ve Rusya'nın silahsızlanmaya yönelik görüşmelerinin devam etmesi çağrısında bulunuyoruz." diye konuştu.
Çin'in de bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade eden Fu, "Çin de nükleer silah cephanesini azaltmaya hazır. Eğer diğer ülkeler cephanelerini Çin’in sahip olduğu seviyeye düşürürlerse biz de sürece katılmaya hazırız. Ancak ABD ve Rusya arasındaki silahsızlanma müzakerelerine katılmayı düşünmüyoruz." dedi.
ABD'nin, Rusya ile yürüttüğü silahsızlanma müzakerelerine Çin'i de katmaya yönelik girişimlerini doğru bulmadıklarını anlatan Fu, "Bu tür girişimler ana hedeften uzaklaştırır. ABD sadece önemli bir uluslararası anlaşmadan çıkmak için bahane üretiyor." değerlendirmesinde bulundu.
ABD ile Rusya arasında 2010'da imzalanan Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması (START-3), iki ülke arasındaki silahları sınırlandırmaya yönelik devam eden tek anlaşma özelliği taşıyor. İki ülke son olarak Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) karşılıklı olarak çekildiklerini duyurmuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD'den İran'a rehine krizinin 40'ıncı yıl dönümünde yaptırım

2019-11-05 01:27 - Dünya

Kuğu Gölü Balesi 13 yıl sonra Başkentlilerle buluşacak

2019-11-01 20:59 - Magazin

'Artık eski dünya yok, eski Türkiye yok'

2019-11-01 22:27 - Gündem

'Kabe Örtüleri ve Kabe Yolunda Hatıralar' sergisi açıldı

2019-11-08 14:02 - Gündem

Van kedisi 'Su' en güzel kedi seçildi

2019-11-07 15:07 - Genel

FETÖ savcıları MİT elemanını deşifreden yargılanıyor

2019-11-06 17:18 - Genel

Beyaz örtüyle kaplanan Palandöken'de kış güzelliği

2019-11-02 21:18 - Kültür Sanat

Fizy İstanbul Müzik Haftası ile müzik maratonu başlıyor

2019-11-06 17:07 - Magazin

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan mektup yazma çağrısı

2019-11-02 19:22 - Siyaset

'IMF 'beklenenden daha iyi aktivite' diyerek gerçeği gördü'

2019-11-07 16:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında can kaybı 2 bini aştı

11:12 - Dünya

Güney Kore, ABD, Japonya ve 37 ülkeden, füze fırlatılmaları konusunda önceden bildirim çağrısı

11:03 - Dünya

Belçika'da ülke geneli sıcak hava alarmı verildi

10:32 - Dünya

İsrail ordusu Beytüllahim'de Filistinlilere ait üç katlı binayı yıktı

10:22 - Dünya

Çin'in başkenti Pekin'de şiddetli yağışlar nedeniyle turistik alanlar kapatıldı

10:18 - Dünya

Günün Manşetleri

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında can kaybı 2 bini aştı

11:12 - Dünya

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Gündem

Güney Kore, ABD, Japonya ve 37 ülkeden, füze fırlatılmaları konusunda önceden bildirim çağrısı

11:03 - Dünya

ODAK: Lozan'ın Gölgesinde - Batı Trakya Türklerinin Bir Asırlık Hak Mücadelesi

10:57 - Gündem

Tavuk eti üretimi haziranda yıllık bazda yüzde 14,7 arttı

10:52 - Ekonomi