?>

"Çılgın davulcu" sosyal sorumluluk projeleriyle çocukları mutlu etmeye çabalıyor

Daha önce paraşütle havada, deniz altında ve kayak yaparken davul çalan Ahmet Merih Çelik, vakit buldukça da özellikle engelli ve afetzede çocuklarla buluşuyor.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Tekirdağ

Denizin altında, paraşütle havada, kayak yaparken kar üstünde davul çalarak farklı bir müzisyen profili çizen ve Tekirdağ'da "çılgın davulcu" olarak bilinen Ahmet Merih Çelik, sosyal fayda odaklı programlarda da kimi zaman engelli kimi zaman depremden etkilenmiş çocukları mutlu etmek için programlar düzenliyor.

Düğünlerde ve organizasyonlarda davul çalarak mesleğini sürdüren ve daha önce paraşütle havada, deniz altında ve kayak yaparken davul çalarak mesleğindeki maharetine dikkati çekmeye çalışan Çelik, vakit buldukça da özellikle engelli ve afetzede çocuklarla buluşuyor.

Çelik, sosyal sorumluluk adını verdiği programlardan birini de Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesinde gerçekleştirdi.

Burada eğitim alan zihinsel engelli öğrencilere davul çalmayı öğretti, zaman zaman da onlara davul çalarak eğlenmelerini sağladı.

"Onların mutluluğu bizim yüzümüze de yansıyor"

Çelik, AA muhabirine, geçmişte farklı alanlarda davul çalarak farkındalık oluşturduğunu hatırlattı.

Müzikle insanlara dokunmaya çalıştığını ifade eden Çelik, "Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından kente yerleştirilen çocuklar ve ailelerini de davul çalarak eğlendirmiştim, yine bu tür etkinliklere devam ediyorum, engelli kardeşlerimizle ara ara buluşuyoruz. Onların yüzündeki mutluluğu fazlasıyla gördüm. Onların sevincini gördükçe biz de mutlu oluyoruz." dedi.

Çelik, özel çocukların müzikten çok büyük keyif aldığını aktararak, bu tür etkinlikleri artırarak yapmaya devam edeceğini dile getirdi.

Müzikle insanların yüzünde bir tebessüm oluşturabilmenin kendisine keyif verdiğini belirterek, "Özel çocukların hepsinin farklı yetenekleri var. Arada bazı çocuklar davulu alıp kendisi çalıyor. Bu kurumlardaki çocuklara yardım elimizin açık olması gerekiyor. Buradaki çocuklara dokunmak önemli. Çocuklar etkinlikten keyif aldı. Onların mutluluğu bizim yüzümüze de yansıyor." diye konuştu.

ZİÇEV Tekirdağ Şube Müdürü Yaşar Güneş de çocukların organizasyonda doyasıya eğlendiğini ifade etti.

Kurumlarında gerçekleştirilen etkinliğin kendilerini sevindirdiğini aktaran Güneş, "Bu tür etkinliklerin daha da çok olmasını isterim. Daha fazla kişiye ulaşması da güzel olur. Bizim çocuklarımız bu mutluluğu hak ediyor. Müzisyen arkadaşımızın davuluyla çaldığı ritimler onları çok mutlu etti. Çocuklarımızın mutluluğunun daim olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail Başbakanı Netanyahu: Geçici ateşkes sağlansa dahi Hamas'la savaşa devam edeceğiz

2023-11-21 23:37 - Dünya

Kars'ta kar, Ardahan'da soğuk hava etkili oluyor

2023-11-18 11:27 - Gündem

Fenerbahçe Başkanı Koç ve Galatasaray Başkanı Özbek, PFDK'ye sevk edildi

2023-11-21 19:33 - Spor

Tekirdağ'ın su ihtiyacını karşılayan barajda doluluk oranı yüzde 8'e düştü

2023-11-17 14:07 - Gündem

Giresun'da Kümbet Yaylası beyaza büründü

2023-11-17 09:53 - Çevre-Hayat

Esirlerin serbest bırakılmasına perşembe başlanacağı iddia edildi

2023-11-22 01:13 - Dünya

Giresun'un doğusu ile Trabzon çevreleri için kuvvetli yağış uyarısı

2023-11-21 13:43 - Gündem

İngiltere'de perakende satışlar ekimde yüzde 0,3 düştü

2023-11-17 10:42 - Ekonomi

Ezher'den dünyanın tüm özgür halklarına çağrı: İsrail terörünü durdurun

2023-11-19 15:38 - Dünya

Brent petrolün varil fiyatı 77,50 dolar

2023-11-17 10:12 - Ekonomi

İlgili Haberler

SOLOTÜRK Malatya'da gösteri uçuşu yaptı

20:48 - Çevre-Hayat

Karabağ gazisi, protez bacaklarıyla Everest'e tırmanmayı hedefliyor

15:37 - Çevre-Hayat

Halepli resim öğretmeni Gaşim, hayatını yaralı ve sahipsiz engelli hayvanların tedavisine adadı

13:47 - Çevre-Hayat

Van'da Yeşilay ekipleri, bağımlılık konusunda bilinçli nesiller için çaba gösteriyor

13:28 - Çevre-Hayat

Kuşcenneti Milli Parkı baharda gelen kuşlarla renklendi

12:52 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD'li rapçi "Diddy"ye ilişkin dava görülmeye başlandı

08:32 - Dünya

Gazeteci Yılmaz Özdil hakkında soruşturma

08:28 - Gündem

Rusya ekonomisinin en az 2,6 milyon işçiye ihtiyacı olacak

07:52 - Özel Haber

Marmara Denizi'nde 3,8 büyüklüğünde deprem

07:48 - Gündem

Ege Denizi'nde 4,9 büyüklüğünde deprem

03:06 - Gündem