'Çiftçiye sağlanan destek 12 milyar lirayı geçti'

Kalkınma Bakanı Elvan, "Çiftçiye 2002 yılında sağlanan 1,8 milyar lira civarındaki desteğin, bugün bazı kamu bankalarının verdiği ve hükümetin de desteklediği sübvansiyonlu destekler hariç 12 milyar lirayı geçti" dedi.

Siyaset - 9 yıl önce

TBMM

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Çiftçiye 2002 yılında sağlanan 1,8 milyar lira civarındaki desteğin, bugün bazı kamu bankalarının verdiği ve hükümetin de desteklediği sübvansiyonlu destekler hariç 12 milyar lirayı geçmiş vaziyette olduğunu söyleyebiliriz." dedi.
TBMM Genel Kurulunda, Türkiye ile Kosova Arasında Suçluların İadesi Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı görüşülüyor.
Görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Elvan, AK Parti hükümetlerinin çiftçinin kalkınması adına önemli desteklemelerde bulunduğunu söyledi. Çiftçiye yönelik desteğin son 15 yılda arttığını vurgulayan Elvan, "Çiftçiye 2002 yılında sağlanan 1,8 milyar lira civarındaki desteğin, bugün bazı kamu bankalarının verdiği ve hükümetin de desteklediği sübvansiyonlu destekler hariç 12 milyar lirayı geçmiş vaziyette olduğunu söyleyebiliriz." diye konuştu.
Elvan, özellikle iyi tarım uygulamalarında sıfır faizle desteklemeler yapıldığını, Ziraat Bankası tarafından uygulanan 0-6 faiz oranına karşılık çiftçinin yoğun talebi olduğunu dile getirdi.
"Sağlık hizmetleri, gelişmiş birçok ülkeden daha fazla memmuniyet almış bir alan"
Lütfi Elvan, Mersin Şehir Hastanesine ulaşım ile ilgili yaşanan sıkıntılara yönelik bir soru üzerine, hastanenin iki giriş kapısının olduğunu ancak bu iki giriş arasında 3 kilometrelik mesafenin bulunduğunu söyledi.
Otoyol üzerindeki girişe Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bir kavşağın yapılacağını ve yaşanan ulaşım sıkıntısının bu yöntemle giderilmesinin hedeflendiğini anlatan Elvan, şunları kaydetti:
"Mersin Şehir Hastanesi günde 8 bin hastaya hizmet vermektedir. Hastanemizde, aylık 7 binin üzerinde ameliyat gerçekleştiriliyor. Burası oldukça modern bir hastane. Mersin, sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın en modern hastanesine sahip bir il. Bu hastanemizle de grurur duyuyoruz. Şunu ifade etmeliyim ki sağlık yönü itibarıyla yüzde 75'in üzerinde vatandaşımızın memnuniyeti söz konusu. Sağlık hizmetleri dünyanın gelişmiş birçok ülkesinden daha fazla memmuniyet almış bir alandır."

Muhabir: İsmail Çimen

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Sokakta Bilgi Okulu'yla dezavantajlı çocuklara ışık oldu

2017-10-24 23:02 - Çevre-Hayat

Türkiye ile Kolombiya arasında iş birliği

2017-10-22 01:17 - Dünya

'Kamu projeleri' görücüye çıkacak

2017-10-21 14:07 - Gündem

Pegasus, 2018'de 30 milyon yolcu uçurmayı hedefliyor

2017-10-23 14:00 - Genel

YÖK'ten flaş YKS sınavı açıklaması

2017-10-19 18:57 - Eğitim

'Zenginliklerimizi fakirliğe çevirmeye çalışıyorlar'

2017-10-20 18:32 - Gündem

Bisikletle Türkiye'yi dolaştı

2017-10-23 01:02 - Çevre-Hayat

Genç futbolcu trafik kazasında can verdi

2017-10-20 13:12 - Asayiş

Eski Kaynak Holding çalışanı gözaltına alındı

2017-10-20 13:17 - Asayiş

Bayılan genç kız halk otobüsüyle hastaneye yetiştirildi

2017-10-20 20:37 - Asayiş

İlgili Haberler

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Pakistan'ın güvenlik alanındaki meşru hassasiyetlerini desteklemekte

23:37 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de Mısır’la) Daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kaldık

20:28 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: AK Partimiz 2053 hedefleri için bugünden itibaren çalışmaya başlamıştır

20:07 - Siyaset

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ercan, partisinin kadın politikaları vizyonunu anlattı

19:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya