Çiftçilere 11 milyon TL destek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Uygun bulunan 92 adet projeye toplam 11 milyon TL destek sağlanacak. Bu projeler sayesinde bin 65 hektar alanda toprak örtüsünün korunması ve erozyonun kontrolüne katkı sağlanacak" dedi.

Ekonomi - 7 yıl önce

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Uygun bulunan 92 adet projeye toplam 11 milyon TL destek sağlanacak. Bu projeler sayesinde bin 65 hektar alanda toprak örtüsünün korunması ve erozyonun kontrolüne katkı sağlanacak" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, IPARD II programı kapsamında kırsala yönelik çevre ve toprağın korunmasını amaçlayan yeni bir destek kaleminin pilot uygulama sonuçları hakkında açıklama yaptı. Bakan Pakdemirli, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından IPARD II programı kapsamında kırsala yönelik çevre ve toprağın korunmasını amaçlayan destek kaleminin pilot uygulama sonuçlarının belirlendiğini açıkladı. Uygulamanın pilot olarak Ankara Beypazarı’nda başlatıldığını aktaran Pakdemirli, "Destek almaya hak kazanan projeler ise belirlendi. Uygun bulunan 92 adet projeye toplam 11 milyon TL destek sağlanacak. Bu projeler sayesinde bin 65 hektar alanda toprak örtüsünün korunması ve erozyonun kontrolüne katkı sağlanacak. Toprak Örtüsü Yönetimi ve Toprak Erozyonu Kontrolü Alt Tedbiri kapsamında fiğ veya korunga ekimini yaparak toprak örtüsünü koruyan ve erozyon kontrolüne katkı sağlayan bu projeler 5 yıl boyunca desteklenecek. 5 yılın 3’ünde fiğ ekimi yapan üreticilere hektar başına yıllık olarak 2 bin TL, 5 yıl boyunca korunga ekimi yapan üreticilere hektar başına yıllık olarak 2 bin 300 TL destek ödenecek. Destek miktarları ise her yıl enflasyon rakamlarına göre güncellenecek" dedi.
Bu yeni destek uygulaması ile TKDK tarafından doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimine, çevrenin, peyzajın, toprağın ve genetik çeşitliliğin korunmasına ve iyileştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. Desteklenen projeler www.tkdk.gov.tr web adresinden öğrenilebiliyor.
(Yağmur Yıldız /İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Vizyonda bu hafta

2019-02-28 21:02 - Kültür Sanat

Hem hastalığı yendi hem de hukuk okuma hayalini gerçekleştirdi

2019-03-06 17:32 - Çevre-Hayat

Senegal'in tek kadın taksicisi Boury Mbaye

2019-03-06 18:12 - Dünya

400 çeşit kolonyayla parfüme kafa tutuyorlar

2019-03-06 18:17 - Gündem

Afrika'nın altın ülkesi Gana bağımsızlığını kutluyor

2019-03-06 18:17 - Dünya

'Halihazırda faili meçhul kadın cinayeti yoktur'

2019-03-06 18:37 - Gündem

ABD'nin Avrupa Komutanı Scaparrotti'den Türkiye açıklaması

2019-03-06 00:32 - Dünya

Afganistan'da sel felaketi: 12 ölü

2019-03-02 21:07 - Dünya

5 gollü maçın kazananı Bursaspor

2019-03-02 21:07 - Spor

DHKP/C operasyonunda 'yeşil' kategorideki isim tutuklandı

2019-03-02 21:12 - Gündem

İlgili Haberler

ABD'de veri merkezleri elektriğini üretmek için 90 gigavatlık kapasite planlıyor

11:47 - Ekonomi

TCMB Başkanı Karahan: 2026 yıl sonu enflasyon tahminimizi yüzde 28 olarak yukarı yönlü güncelledik

11:42 - Ekonomi

Demir yolu taşımacılığına yönelik yılın ilk yarısında 91 denetim yapıldı

11:33 - Ekonomi

Türkiye'de temmuzda 123 bin 603 konut satıldı

10:57 - Ekonomi

Ödemeler dengesi verileri açıklandı

10:53 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İranlı yetkiliden, "İsrail ve ABD'ye ait gemiler Hürmüz Boğazı'ndan geçemeyecek"

12:07 - Dünya

İsrail ordusunun Gazze'ye saldırılarında 1 kişi hayatını kaybetti 7 kişi yaralandı

12:02 - Dünya

Fenerbahçe'nin Süper Lig'deki takımlara karşı karnesi

11:58 - Spor

AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi Binali Yıldırım: AK Parti, ideolojik bir parti değil, bütün milletin

11:57 - Gündem

İran Dışişleri Bakanı'ndan Trump'a "Hürmüz Boğazı'nda daha büyük bir yanlış hesa

11:52 - Dünya