?>

Çiçeklerin mezattan anne kucağına yolculuğu başladı

Kesme çiçekçilikte söz sahibi illerden Yalova'da, yürüyen banttan geçirilen ürünlere en fazla fiyatı veren "dükkancı"lara satış yapılan mezatlarda, her Anneler Günü öncesinde olduğu gibi yoğunluk yaşanıyor.

Genel - 6 yıl önce

YALOVA (AA) - Kesme çiçekçiliğin önemli merkezlerinden Yalova'da, Anneler Günü dolayısıyla çiçek mezatlarında hareketlilik yaşanıyor.

Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yalova Şubesinin mezadında, 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak Anneler Günü öncesinde satışlar arttı.

Yalova ve diğer illerden üreticilerin mezada gönderdiği ürünlere, kooperatif binasında düzenlenen mezatta "dükkancı" olarak tabir edilen çiçekçiler tarafından açık artırma usulü ile fiyat veriliyor. Yürüyen banttan geçen çiçeklere dükkancılar teklif sunuyor. En yüksek teklifi veren dükkancı, çiçeği satın alıyor.

Şubede görevli Ziraat Mühendisi Onur Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde kooperatifin 3 bin faal üyesi bulunduğunu söyledi.

Kooperatifin 18 şubesinde kurulan mezatta dükkancılara satış yapıldığını belirten Ateş, "Üretici odaklı bir kooperatifiz. Kesme çiçek üzerinde Türkiye'de tek diyebiliriz. Türkiye'de Mersin, Adana, İzmir, Antalya, Yalova, Samsun, Tokat'ta üreticilerimiz var. Üreticilerimiz istediği her tarafa çiçeklerini gönderiyor. Mezat usulü, borsa usulü satışını yapıyor." dedi.

Ateş, Anneler Günü öncesi mezatlarda yoğunluk yaşandığını vurguladı.

Mevsim itibarıyla yeterli ölçüde ürünlerinin olduğunu dile getiren Ateş, "Satışlar arttı. Mayıs ayındayız, özellikle yaz başlangıcı. Bahar aylarında bütün çiçekler çıktı. Her bölgeden çiçek geliyor. Normalde mezat olarak 100 koli sattığımız yerde bugün 300-350 koli malımız var. Şu anda 350 bin dal çiçeğimiz var." ifadelerini kullandı.

En çok ilgi güle

Sevgililer Günü, Dünya Kadınlar Günü, Anneler Günü gibi dönemlerde yoğunluğun üst seviyelere çıktığını söyleyen Ateş, şöyle devam etti:

"Gül her zamanki gibi revaçta kesme çiçekte. Diğer saksılı çiçekler de gidiyor tabii ama gül her zaman kalpleri fetheden bir çiçek. Bir 15 gün öncesine kadar gülün 40 dalı 20 liraya satılırken bu hafta 80-100 liralara geldi. Dükkancıda dalı 10 liradır yaz kış. Onlar 40 tane alıyorlar ama içini işliyor, 10 gün tutuyor. Çürüyen oluyor, attığı oluyor, satamadığı oluyor. Dalında her zaman yaz kış 10 liradır."

Ateş, bugünlerde gülün yanı sıra şebboy, lilyum, gerbera, hüsnüyusuf gibi çiçeklerin de ilgi gördüğünü aktardı.

Özel günler içinde çiçeğe en çok ilginin Anneler Günü'nde gösterildiğine dikkati çeken Ateş, "Yalova önemli bir üretim bölgesi. Yalova mezadında taze çiçek bulunuyor. Mesela koliye girmiyor. Koliye girmediği için yıpranmıyor. Direkt kovadan satış yapılıyor. Mezadımıza Ankara'dan gelen bile oluyor. Bandırma, Çanakkale, İstanbul, İzmir gibi şehirlerde dükkancılar Yalova mezadını tercih ediyor." diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray-Beşiktaş rekabetinde 345. randevu

2019-05-04 17:41 - Spor

Türkiye’deki erkeklerin yüzde 24’ü obez

2019-05-10 14:25 - Sağlık

Otomotiv sektörüne ‘Ramazan Bereketi’ geldi

2019-05-07 13:37 - Ekonomi

İlke Özyüksel dünya ikincisi

2019-05-04 14:42 - Spor

Sancaktepe'de rehine dehşeti

2019-05-05 14:42 - Asayiş

Emeklilerden 'bayram ikramiyeleri artırılsın' talebi

2019-05-10 14:37 - Gündem

Ankara'da 50 bin sosyal konut projesi kapsamında kura çekimi yapıldı

2019-05-06 15:52 - Gündem

İşçi olarak başladığı seralarda bugün yurt dışına çiçek ihraç ediyor

2019-05-05 14:57 - Gündem

Otobüste ’Türklüğe hakaret’ iddiası ortalığı karıştırdı

2019-05-08 22:49 - Asayiş

Hurda malzemelerden engelliler için bisiklet yapıyor

2019-05-08 16:17 - Gündem

İlgili Haberler

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

RTÜK Başkanı Şahin'den yayıncılara uyarı

02:37 - Medya

İran'ın BM Temsilcisi İrevani, İsrail'in saldırılarının ABD desteğiyle gerçekleştiğini iddia etti

02:12 - Dünya

TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için yapılan seçime ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:58 - Siyaset

İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin provokatif paylaşım yapanlara soruşturma başlatıldı

00:52 - Gündem

BMGK'de Rusya, İran'a saldıran İsrail'i şiddetle kınarken, ABD Tel Aviv yönetimini savundu

00:47 - Dünya